Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8465
EURO
43,7404
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.036,600
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÖCALAN'IN KİTAPLARINA OLAN YASAK KALKTI!
ÖCALAN IN KİTAPLARINA OLAN YASAK KALKTI!
 
Özgürlük Hakimi, 3'ü Abdullah Öcalan'a, 10'u Hizbut Tahrir'e ait 13 kitap hakkında terör savcılığının "yasaklama kararı devam etsin" talebini reddetti. Böylece, Emniyet ve savcılığın "yasaklarının devam etmesini" istediği kitaplar, özgürlük hakimi tarafından "özgür" kılınmış oldu.
 
7.1.2013 - 20:10

Geçtiğimiz sene Temmuz ayında yürürlüğe giren 3. Yargı Paketi kapsamında 31 Aralık 2011’e kadar mahkemeler basılı yayınlarla ilgili verilmiş toplatma ve yasaklama kararları, kanunun yayımı tarihinden itibaren 6 ay içinde, yetkili ve görevli mahkemeden bu yasaklılığın devamı niteliğinde bir karar alınmamış olması durumunda kendiliğinden hükümsüz hale geliyordu. Ankara Emniyet Müdürlüğü, yasak kararı kalkacak olan 453 kitaptan 67'sinin ve 645 yayından 16'sının yeniden yasaklanmasını istemişti.

SAVCI: "13 KİTABIN YASAĞI DEVAM ETSİN"

TMK'nın (Terörle Mücadele Kanunu) 10. maddesiyle görevli savcı Yıldırım Bayyurt, Emniyet'in gönderdiği kitap listesi içinde Abdullah Öcalan'ın "Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Bildirgesi", "12 Eylül Faşizmi PKK Direnişi", "Barışa Doğru Roma Konuşmaları" adlı kitapları ile Hizbut Tahrir'e ait 10 kitap hakkında "verilen yasaklama kararının devam etmesi" yönünde talepte bulundu.

Hakkında yasaklama kararı olan CHP ve Ecevit’i Tanıyalım, Devlet ve İhtilal (Lenin), Demokrasi Risalesi (Yaşar Kaplan), Kürt Aydını Üzerine Düşünceler (İsmail Beşikçi), Kurtuluş Savaşı Destanı (Nazım Hikmet), Makaleler (Rusça, Sultan Galiev), Vur Emri (Abdurrahim Karakoç), Yeni Şiirler (Nazım Hikmet), Nazım Hikmet’in Bütün Eserleri, Türkiye’de İnsan Hakları Panoraması (İHD yayını), MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in MGK’ya Cevabı, National Geographic Atlas of the World, Bolşevik Partisi Tarihi (J.Stalin), Çetenin Kimliği (Salman Yüksel), Azizname (Aziz Nesin)'nin de yasaklarının devam etmesi yönünde ise herhangi bir talep bildirmedi.

ÖZGÜRLÜK HAKİMİNDEN "RET"

Bu talebi değerlendiren TMK'nın 10. maddesiyle görevli Özgürlük Hakimi Halil İbrahim Kütük ise "özgürlükçü" bir karara imza attı. Kütük, kitapların yasaklanması için gerekli koşulların bulunmadığını beirterek, 13 kitap hakkında istenen "yasaklama kararının devamı" talebini reddetti. Kütük kararının gerekçesinde Basın Yasası’nın 25. maddesine dikkat çekerek, yasakların sürmesi yönünde karar alması için kitaplarla ilgili "Soruşturma veya kovuşturma başlatılmış olması" gerektiğini vurguladı. "Yasaklamanın devam etmesi" yönünde talep belirtilmeyen kitapların yasakları 5 Ocak günü son buldu.

Öte yandan savcının, Özgürlük Hakimi'nin verdiği karara itiraz etmeyeceği öğrenildi.

ÖCALAN POSTERLERİ DE ÖZGÜR

AFİŞ: "30 Mart - 17 Nisan Şehitlerimizi Anıyor Önderimizi Selamlıyor Umudu Büyütüyoruz - Halk Cephesi" - Arka Yüzü "Bağımsızlık Demokrasi Sosyalizm İçin Cephe Saflarında Birleşin",

* "2 Temmuz 93'te 35 Aydın Diri Diri Yakıldı. Sorumlusu Sermaye Devlettir. Unutmadık, Unutturmayacağız. Katliamların hesabını İşçi ve Emekçiler Soracak"

GAZETE: Atılım - 5 Eylül 2009, Üniversiteli Cephe

BİLDİRİ: "Bağımsız Demokratik Sosyalist Türkiye'yi Yaratmak İçin Sözümüz Var-Halk Cephesi" (Bildiri) "Ezilenlerin Sosyalist Platformu", (Bildiri) "Haklar ve Özgürlükler Cephesi"

DERGİ: "Bağımsızlık Demokrasi Sosyalizm İçin Yürüyüş" (6 sayı), İslam Devleti Hilafet, Köklü Değişim, Kurani Mücahede, Atılımda Yurtsever Gençlik, Genç Bakış - Abdullah Öcalan posterleri.(vatan)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BÖLÜCÜLERE KREDİ VERME YARIŞINA GİRDİLER

METAN FACİASINDA ÖLÜ SAYISI 8'E ÇIKTI

CHP, 600 KİŞİYİ İHRAÇ ETTİ
»  MADENDE METAN FACİASI, 5 İŞÇİ ÖLDÜ
»  HABERAL İSYAN ETTİ!
»  ÇEVİK BİR'E EŞREF BİTLİS SORGUSU
»  ''BENİ YOK ETMEK İSTEDİLER''
»  BALYOZ'DA GEREKÇELİ KARAR TAMAM
»  İSTANBUL'DA KAR ALARMI!
»  ''EYLEM YAPMAYIN,SINIR ÖTESİNE ÇEKİLİN''
»  DOKUNULMAZLIKLAR ASKIDA!
»  7 İL'DE OKULLARA KAR TATİLİ!
»  ''TÜRKİYE'DE BİR AYIP YAŞANDI''
»  KADIN VEKİL TAKSİCİ OLUNCA!
»  TUTUKLU GEÇEN 1 YIL DEĞERLENDİRMESİ
»  MECLİS’İN ANAYASASI DEĞİŞİYOR
»  DARBEZEDE ASKERE MSB’DEN SOĞUK DUŞ
»  "ÖCALAN'A EV HAPSİ ASLA OLMAYACAK"
»  ÖCALAN, ERDOĞAN'A MEKTUP YAZDI!
»  İSTESEYDİK HEPSİNİ TARARDIK
»  ''EVLİLİK DIŞI İLŞİKİ TOPLUMA ZARARLI'
»  KARADAYI: TANKLARDAN HABERİM YOKTU!
»  BAŞBUĞ: BU UTANÇ DAHA NE KADAR SÜRECEK!
»  GÖRMEYEN VATANDAŞA AZİZ NESİN'LİK CEZA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.