Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,3025
EURO
48,7540
IMKB
11.048,000
ALTIN
4.832,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İngiltere Filistin'i Tanıyacak!
İngiltere Filistin i Tanıyacak!
 
ABD Başkanı Trump'ın ziyaretinin ardından İngiltere'nin Filistin devletini resmen tanıyacağı belirtiliyor. İngiliz gazetesi Times, kararın bu hafta sonu açıklanacağını yazdı.
 
18.9.2025 - 08:58

Reuters'in Times gazetesine dayandırdığı haber, İngiltere'nin tarihi bir kararı yaşama geçireceğini gösteriyor.

Habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi ziyaretinin ardından  İngiltere, bu hafta sonu Filistin devletini resmen tanıyacak.

Başbakan Keir Starmer, Temmuz ayında, İsrail'in Gazze'deki acıları hafifletmek için adım atmaması ve Hamas'la yaklaşık iki yıldır süren savaşta ateşkese varmaması halinde harekete geçeceği uyarısında bulunmuştu.

İsrail, Fransa, Kanada ve Avustralya'nın da bu ay içinde Filistin devletini tanıyacaklarını söylemesinin Hamas'a ödül olacağını savunuyor.

Times, kaynaklarına atıfta bulunmadan, Trump'ın Perşembe günü ziyaretini tamamlamasının ardından İngiltere'nin bir açıklama yapacağını bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Temmuz ayında İngiltere'ye eşi benzeri görülmemiş ikinci resmi ziyaretini gerçekleştiren Trump, İngiltere'nin böyle bir hamle yapmasının kendisini rahatsız etmediğini söylemişti ancak ABD o tarihten bu yana Avrupa müttefiklerinin böyle bir eyleme girişmesine karşı olduğunu açıkça ortaya koydu.

İşçi Partisi içindeki bazı kesimlerin İsrail'e karşı daha sert bir tavır alması yönünde baskı yaptığı belirtilen Starmer, İsrail'in Gazze'deki durumu hafifletmek için somut adımlar atmaması halinde İngiltere'nin gelecek hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Filistin devletini tanıyacağını söylemişti. İngiltere, bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi için uzun süredir "iki devletli çözüm" politikasını destekliyor ancak daha önce bunun ancak doğru zaman geldiğinde gerçekleşebileceğini söylemişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Şara'dan Flaş İsrail Açıklaması

İsrail Gazze'ye Kara Harekatı Başlattı

Rusya'da 7,4 Şiddetinde Deprem
»  Trump'ın Destekçisi Kirk Öldürüldü
»  Karayiplerde Savaş Rüzgarları
»  Katar Saldırıya Yanıt Verecek mi?
»  İsrail'den Katar'da Hamas'a Suikast!
»  Trump'tan Sınır Dışı Operasyonu İması
»  İsrail, Müşteha Kulesi'ni Vurdu
»  Maduro'dan ABD'ye Savaş Resti
»  Maduro Seferberlik İlan Etti
»  Maduro Seferberlik İlan Etti
»  Trump: Putin Hayal Kırılığına Uğrattı
»  Trump'ın Son Görüntüsü Şoke Etti!
»  Afganistan'da Deprem, Yüzlerce Ölü
»  Husiler’den İntikam Yemini
»  Trump 5 Gün Sonra Ortaya Çıktı!
»  Trump: Zelenski de Masum Değil
»  Maduro'dan Savaş Resti
»  Hollanda'da İsrail'e Ek Yaptırım Krizi
»  ABD’den Flaş Vize Kararı
»  Flaş..Şili'de 7,5 Büyüklüğünde Deprem
»  Venezuella'da Seferberlik Hazırlığı!
»  İsrail'in Gazze'yi İşgal Planı Devrede!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.