Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
41,0448
EURO
47,5961
IMKB
11.422,000
ALTIN
4.464,710
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Trump: Zelenski de Masum Değil
Trump: Zelenski de Masum Değil
 
Trump: Zelenski de masum değil, kendinden 15 kat büyük ülkeyle savaşa girmezsin
 
27.8.2025 - 07:01

Rusya ile Ukrayna arasında en kısa zamanda barış anlaşması yapılmasını çok istediğini söyleyen ABD Başkanı Trump, bunun için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin bir araya gelmesi gerektiğini belirtti.

Trump'tan Rusya'ya: "Herkes gösteriş yapıyor, hepsi saçmalık"
ABD Başkanı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Putin'in Zelenski'yi "meşru görmediği için" onunla anlaşma imzalamayacağı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, "Ne dedikleri önemli değil. Herkes gösteriş yapıyor, hepsi saçmalık." yanıtını verdi.

Trump, "Bu anlaşmanın tamamlanmasını istiyorum. Bu çok ciddi bir konu. Evet bir dünya savaşı olmayacak ama ekonomik bir savaş olacak ve bu durum Rusya için kötü olacak. Ben bunu istemiyorum." değerlendirmesini yaparak, Moskova'ya ekonomik yaptırımlar konusundaki açıklamalarını yineledi.

"Zelenski de tam olarak masum değil"
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin de "tam olarak masum olmadığını" savunan Trump, Ukrayna'nın kendinden 15 kat büyük bir ülke ile savaşa girmesinin zaten en başta "yanlış" olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı, hem eski Başkan Joe Biden'a hem de Zelenski'ye şu sözlerle yüklendi:

"Kimse savaşa kaybedeceğini düşünerek girmez. Eminim Ukrayna da kazanacağını düşünmüştür. 'Biz kazanacağız, 15 kat daha büyük birini yeneceğiz' diye girmişlerdir. Biden, bunun olmasına izin vermemeliydi. Kendinden 15 kat daha büyük bir ülkeyle savaşa girmezsin."

Trump, Nobel Barış Ödülü'nü almalı
Öte yandan Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, ABD Başkanı'nın Nobel Barış Ödülü almayı hak ettiğini düşündüğünü söyledi.

Trump'ın bugüne kadar 7 savaşı durdurduğunu savunan Witkoff'un sözleri salonda alkış aldı.

Trump'ın göreve gelmesinden bu yana bazı anlaşmazlıkları çözüme kavuşturduğunu belirten Witkoff, "Rusya-Ukrayna, İran, İsrail-Hamas. Tüm bu çatışmalar hakkında bu hafta boyunca toplantılar yapacağız. Bunları, yıl sonundan önce çözmeyi umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Maduro'dan Savaş Resti

Hollanda'da İsrail'e Ek Yaptırım Krizi

ABD’den Flaş Vize Kararı
»  Flaş..Şili'de 7,5 Büyüklüğünde Deprem
»  Venezuella'da Seferberlik Hazırlığı!
»  İsrail'in Gazze'yi İşgal Planı Devrede!
»  İsrail Bu Kez Lübnan'ı Bombaladı
»  ABD Savaş Uçağı Okyanusa Düştü
»  Putin Zelensky'i Muhatap Bile Görmüyor
»  Trump Netanyahu'yu Kahraman İlan Etti!
»  Trump'ın MikrofonKazası Dünya Gündeminde
»  Trump'tan Zelesky'i Şok Eden Çıkış
»  Flaş..İsrail Karıştı: Netanyahu Zorda
»  Pakistan'da Sel Felaketi... 330 Ölü
»  Putin ve Trump'dan Üç Saatlik Zirve
»  Trump'a Suriye Freni
»  Beyaz Saray'da Tarihi Anlaşma
»   İsrail Gazze'yi İşgal Planını Onayladı
»  Trump Veliahtını İşaret Etti
»  İsrail'den Küstah Gazze Açıklaması
»   Ukrayna'da Nükleer Tesis vuruldu
»  Rusya'da 8.8 Büyüklüğünde Deprem
»  Almanya'da Yolcu Treni Raydan Çıktı
»  Macron'dan Flaş Filistin Kararı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.