Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8262
EURO
46,8234
IMKB
10.241,000
ALTIN
4.259,390
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ŞILLIK" ORTALIĞI KARIŞTIRACAK!
 ŞILLIK  ORTALIĞI KARIŞTIRACAK!
 
"Şıllık,kadınbudu köfte,dilber dudağı,vezir parmağı" gibi 'Edepsiz'diye nitelendirilen yemek isimleri tarihe mi karışacak?
 
6.1.2010 - 23:45


TBMM’ye gönderilen Geleneksel Ürünlerin Korunması Kanun Tasarısı’na göre ürünler geleneksel dille de tescil edilebilecek. Ancak ürün isimleri ‘genel ahlaka’ aykırı olamayacak.

Star gazetesinden Nevin Bilgin'in haberine göre, Geleneksel gıda ve diğer ürünlere tescil zorunluluğu getiriliyor. Yine bu tür ürünlere coğrafi işaret de konulacak. Yapılacak düzenlemeyle Türkiye’deki ürünlerin AB pazarında farklılaşması, pazarlanması sağlanmış olacak.

Ürünlere genel ahlaka aykırı isim verilemeyecek. Yine geleneksel olarak kullanılan güncel dilde yerleşmiş adla tescil yapılabilecek. Meclis’e gönderilen Coğrafi İşaretlerin ve Geleneksel Özellikli Ürün Adlarının Korunması Hakkındaki Kanun Tasarısı’na göreürünün menşe adı, coğrafi sınırları belirlenmiş özel bir yöre, bölge ve ülkeden kaynaklanan isimden seçilebilecek.

YEMEK İSMİ ‘AHLAKSIZ’ OLAMAZ

Yine adında coğrafi bir ibare yer almayan ürünlerin geleneksel olarak kullanılan güncel dilde yerleşmiş adı da konulabilecek.

Verilecek isimler kamu düzeni ve genel ahlaka aykırı adlardan seçilemeyecek. Yani artık ‘şıllık tatlısı’ gibi ürünlerin nasıl tescilleneceği de tartışma konusu olacak. Coğrafi işaretin veya geleneksel özellikli ürün adının tescili için yetkili merci Türk Patent Enstitüsü olacak. Tesciller Resmi Marka Gazetesi’nde yayınlanacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN-BAŞBUĞ GÖRÜŞMESİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDA

UYANIK CÜBBELİ AHMET HOCA TEDBİRİNİ ÖNCEDEN ALDI

AKP GRUBU'NUN TAMAMI ERDOĞAN GİBİ DÜŞÜNMÜYOR..
»  ASKER'E GİTMEK İSTEMEYENLER POLİS'LE ÇATIŞTI!
»  FLAŞ.. TEKEL İŞÇİLERİ 'EYLEM'E DEVAM' DEDİ
»  MISIR'DA YÜKSEK TANSİYON, 1 ÖLÜ, 35 YARALI
»  FLAŞ.. CUMHURBAŞKANI GÜL RAHATSIZLANDI
»  AK PARTİ'DE FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK
»  CHP LİDERİ ALERJİ OLDU
»  BAYKAL'DAN ARINÇ'A JET YANIT
»  BBP'DEN SİNAN ÇETİN'İE DİZİ TEPKİSİ
»  CHP'DEN SİGARA YASAKLARI İÇİN YENİ TEKLİF
»  ARINÇ'A GÖRE 70 MİLYON BAYKAL'A GÜLÜYOR!
»  MECLİS'TEN BİR GARİP HABER!
»  YURTLARDA NELER OLUYOR
»  ERDOĞAN'DAN ERKEN SEÇİM'E SON NOKTA
»  PKK, ESRAR İÇİP EYLEM YAPIYOR!
»  "TÜRKİYE'Yİ CADI KAZANINA ÇEVİRDİLER^"
»  UYUM YEMEĞİNDE DİNLEME ÖNLEMİ!
»  'FAŞİST İZMİR' TARTIŞMASI HASAN CEMALİ YAKACAK!
»  KOZMİK ARAMADAN "KOZMİK PATATES" ÇIKTI!
»  UFAK KAVGA ŞEHRİ SARIYORDU
»  KIZILAY SRİLANKA'DA BUDİST TAPINAĞI YAPTIRMIŞ
»  “BAŞBAKAN KENDİ AKIBETİYLE İLGİLİ DE HAYAL KURSUN”
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.