Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'AKP İçinde 50 Makul Şüpheli Var'
 AKP İçinde 50 Makul Şüpheli Var
 
– CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, TBMM Genel Kurulu’nda 4 eski bakanla ilgili yapılan Yüce Divan oylamasında çıkan sonuçla ilgili, “50 AKP milletvekili kendini Türkiye’ye paralı reklamlarla ‘sağlam irade’ diye satmaya çalışan iradeyi delik deşik etmiştir. Sağlam irade delik deşik olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.
 
21.1.2015 - 16:38

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde topladı. Toplantı devam ederken basına açıklamalarda bulunan Koç, TBMM Genel Kurulu’ndan malum bir sonucun oraya çıktığını ancak oyların dağılımının ciddi bir siyasi tartışma süreci yaşatacağını belirtti.
-“SAĞLAM İRADE DEĞİL, KORKAK, KAÇAK, KİRLİ BİR İRADE”-
Hukukun, yasaların her şeyden önce de vicdanların ayaklar altına alındığı bir Meclis gecesine tanık olunduğunu ifade eden Koç, “Dün gece ‘yolsuzlukları aklayın, paraları sıfırlayın’ talimatını veren irade, Millet egemenliğini temsil eden TBMM iradesine el koydu” dedi. Bu iradenin gazetelere verdiği reklamda kendini “Sağlam irade” olarak tarif ettiğini söyleyen Koç, “Sağlam irade değil, bu korkak, kaçak, kirli bir irade. Yaşadıklarımız bunu gösteriyor. Sağlam irade sözü reklamlarda ama korkak, kaçak, kirli irade bizzat vizyonda, hayatın gerçeklerinde” diye konuştu.
-“50 CİVARINDA BİR FİRE VAR”-
Genel Kurul’daki oylamada iktidar partisinden 50 kadar milletvekilinin, bütün bu yaşanan süreci bir vicdan muhakemesinde geçirerek, “Yüce Divan’a sevklerine gerek vardır” yönünde tavır koyduklarını belirten Koç, eski bakanlardan Zafer Çağlayan’da 48, Muammer Güler’de 54, Egemen Bağış’ta ise 57 oyun ‘Hayır, Yüce Divan’a sevk edilmeli’ şeklinde çıktığını kaydederek, “Yani ortalama 50 civarında bir fire var” dedi.
Koç, 17-25 Aralık’ta Türkiye’nin tarihindeki en büyük rüşvet olaylarının ortaya döküldüğünü, belgelerin, görüntülerin, kriptolu telefonlar dahil yapılan diyalogların, tapelerin, kayıtların herkesin gözünün içine sokulduğunu ifade eden Koç, şöyle devam etti:
-“SARAY’DAKİ TÜM İKNA GAYRETLERİNE RAĞMEN”-
“Mide bulandıran rüşvet ilişkileri, kirli ilişkiler, Bakanlar, çocukları, bazıları tarafından hayırsever olarak nitelenen vampir kılıklı işadamları, bunlar arasındaki ilişkiler oraya salkım saçak döküldü. Bu ilişkiler silsilesi içinde, bir numaralı kişiye ve onun algılama özürlü olduğu görülen oğluna ulaşabilecek süreç çalışabilirdi değil mi, Yüce Divan’a gitse. Darbe dendi, paralel, komplo, şantaj, dublaj, lobiler dendi, Gezi’ye, Ergenekon’a bağlantı çıkartıldı. Saçma sapan ne kadar teori varsa hepsi ortaya sürüldü. Bu işten sıyırmak için her yolu denediler, her yalana sığındılar, her senaryoyu canlandırdılar. Bizzat vekil Başbakan tarafından Hazreti Peygamberimiz üzerinden toplumu bölecek kışkırtmalara dahi kalkışıldı ve sonunda dün geceye gelindi.
Dün gece Meclis’te, Saray’daki tüm ikna seanslarına rağmen, açık kapalı, tehdit, markaj, şantaj gayretlerine rağmen 50’ye yakın AKP milletvekili oylarıyla şunu belirttiler; bu süreç açık bir hırsızlıktır, öyle darbe-marbe hikayesi biz inanmıyoruz kardeşim, dediler. Siyasi yorumu budur. Yolsuzluk ve rüşvet olmadığına AKP’li milletvekillerinin bile inanmadığı bir süreci sen millete ‘darbe, bana kurulan komplo’ diye yutturmaya kalkıyorsun.”
-“BU SONUÇLAR AKP GEMİSİNİN ÇOKTAN SU ALDIĞINI ORTAYA KOYDU”-
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin Anayasa ve içtüzük hükümlerini de ifade ederek, bilhassa Egemen Bağışla ilgili oylamaya ilişkin hukuki tartışmaları ortaya koyduğunu da anımsatan Koç, “Cumhurbaşbakana rağmen, nöbetçi başbakana rağmen, AKP milletvekillerinin bir bölümü, dört bakana karşı tavır almıştır, bu açıktır. Bu sonuçlar AKP gemisinin çoktan su aldığını da ortaya koymuştur. AKP’nin artık kaybetmekte olan bir yapı olduğu dün gece bizzat tespit edilmiştir” dedi.
-“50 AKP MİLLETVEKİLİ ŞU ANDA HAİN İLAN EDİLDİ”-
AK Partililerin bile bu sonuçlardan sonra derhal birbirlerini suçlamaya başladığını söyleyen Koç, “O tetikçilerden bir tanesi hemen, ’48 saate kalmaz içimizdeki hainleri bulacağız’ açıklaması yaptı. Yani 50 AKP milletvekili şu anda hain ilan edildi. Demokrasiye saygısı olmayan AKP’nin gizli oylamayı baskı gayreti olmasaydı inanın dört bakanın Yüce Divana gönderileceği çok açık, bu sonuçlardan ortaya çıkıyor” dedi.
-“VESAYET ALTINDAKİ DAVUTOĞLU İLK SINAVINDAN BAŞARISIZLIKLA ÇIKMIŞTIR”-
Bu sonuçlardan sonra “nöbetçi Başbakan” olarak atanan Ahmet Davutoğlu’nun nöbetinin sonlandırılabileceğini ifade eden Koç, şöyle devam etti:
“Önemli bir itibar kaybıdır. Vesayet altındaki Davutoğlu ilk sınavından başarısızlıkla çıkmıştır, AKP grubunu bir arada tutmayı başaramamıştır. AKP’nin bir proje ürünü olduğunu bizzat o dünyadan gelenlerin tartışmaları gündeme taşımıştı. AKP kullanım tarihinin sonuna gelmiş bir projeydi ve o proje şu anda çökmektedir.
Şu anda AKP içerisinde 50 kadar ‘makul şüpheli’ milletvekili ortaya çıkmış bulunuyor. Yani 50 kişilik bir paralel yapı AKP içerisinde, meclisin de içine girerek, AKP grubunun içiresine girmiş görünüyor.
-“KİM KİMİN İNİNE GİRDİ BİZ DE ŞAŞIRDIK”-
Cumhurbaşkanı, ‘İnlerine girdik’ demişti. TBMM’de yapılan oylamadan sonra, ben açıkça soruyorum, kimin kimin inine girdiğine biz de şaşırdık, kim kimin inine girdi, kim kimin ininden çıktı. “fuatavni” rumuzuyla matuf kişi sarayın içinden bilgi veriyor, kim kimin inine giriyor, Meclis’teki grup, sarayın içi ortada, bu in meselesi biraz baş ağrıtacağa benziyor. Sağlam irade tarafından da susturulmak isteniyor ama mevcut iradenin ne denli sağlam olduğu geceki oylamada da ortaya çıktı. 50 AKP milletvekili kendini Türkiye’ye paralı reklamlarla ‘sağlam irade’ diye satmaya çalışan iradeyi delik deşik etmiştir. Sağlam irade delik deşik olmuştur. Aynı Suriye sınırı gibi kevgire dönmüştür.
-“BU YOLSUZLUK VE RÜŞVET DALGASI, AKP KOALİSYONUNU DAĞITACAKTIR”-
AK Parti’den bir başka milletvekilinin, televizyonda, dört eski bakanın Yüce Divan’a gitmeleri yönünde oy kullanan arkadaşlarına hakaretlerde bulunduğunu söyleyen Koç, “Daha önce ‘tuzluk’ diyorlardı. Şimdi içindeki yapı çıkmaya başladığı zaman, eski tuzluklar şimdi şerefli oldular, yeni şerefsizler ortaya çıkmaya başladı, bunlara göre. Bu boyun eğmeyi seçenlerin, başkaları tarafından şerefi görülmeyenlerin, şerefli davrananlara düşmanlıklarını kusmalarıdır” diye konuştu.
“Nasıl olur da dün geceye kadar toz konduramadığın arkadaşına, bir gecede ‘şerefsiz’ deme noktasına gelirsin?” diye soran Koç, şunları kaydetti:
"Peki senin şeref ölçün ne? Oğluna, ‘paraları sıfırla’ diyene biat etmek mi senin şeref kavramın? Türkiye’nin gözü önünde yaşanan bütün hırsızlık, yolsuzluk olaylarını göre göre, ‘hayır, böyle bir olay yoktur’ deme noktası mı senin için şeref kavramı? Bu yolsuzluk ve rüşvet dalgası, AKP koalisyonunu dağıtacaktır. Bu oylama bunun bir göstergesidir. Nöbetçi başbakan ve ağabeyinin gayretlerine rağmen bu sonuç ortadadır. AKP kaybetmiştir. Dört bakan, bu kararla ömür boyu bu yolsuzluk ve rüşvet iddialarına mahkum edilmişlerdir. Dört bakanın aklanması imkanı, AKP’nin bizzat kendisi tarafından ortadan kaldırılmıştır. Dört bakanın boynuna bu lanet halkaları bizzat AKP tarafından levha olarak asılmıştır. Artık kendi milletvekillerinin vicdanında bile yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla mahkum olan bir AKP çatısı vardır. Halkımızın, Haziran’da bunu değerlendireceğine inanıyoruz.”
-“CHP’YE DÖNÜK TAVIR SERGİLEYENLER, OYLAMAYA BİLE GELMEYEREK ÇİZGİLERİNİ BELLİ ETTİLER”-
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Koç, oylama öncesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı bağımsız milletvekilleriyle bir araya geldiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, “Salı Günleri grup toplantısından sonra, Genel Başkanımız, konuk olarak gelen bütün örgütleri, dışarıdan gelen herkesi, istisnasız kabul eder. Bu çerçeve içerisinde herkes CHP Genel Başkanıyla görüşür. Hedefli bir grupla özel bir görüşmesi oldu mu olmadı mı bilmiyorum” yanıtını verdi.
Koç, CHP’den ihraç edilen Bağımsız Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un CHP’ye yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine de, “Şu anda bahsettiğiniz kişi CHP milletvekili değildir. Türkiye’yi karartan bir yapıyı hep beraber tarif ediyoruz. Ona karşı mücadele etmektense CHP’ye dönük bir tavır sergileyenlerin, dün Meclis’teki oylamaya bile gelmeyerek çizgilerini belli ettikleri ortaya çıkıyor” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mehmet Metiner Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Yeni bir parti daha kuruldu

Laleci Vekile Suç Duyurusu
»  CHP’li Haluk Koç'tan Çok Sert Açıklama
»  Baykal: Bu Cumhuriyet nefreti ne?
»  Bahçeli'den O Vekil'e Sert Yanıt!
»  Kılıçdaroğlu Mezata Girdi,Balık Sattı!
»  HDP'den Sürprizlerle Dolu Aday Listesi
»  "Ben Kemal Kılıçdaroğlu...""
»  AKP'den Gayrimüslim Açılımı!
»  "Örtülü ödeneği hâlâ Erdoğan kullanıyor"
»  Fotokopisi Bile Rüküş Başbakan..
»  Sonar'ın Seçim Anketi AKP'yi Eritti!
»  'Erdoğan'ı Haber Yapmayın'!
»  Emine Ülker Tarhan'dan Şok İddia!
»  HDP'den Seçimleri Boykot Çağrısı
»  'Gül Ve Arınç'ı Partimizde İstemiyoruz'
»  Oktay Vural'dan Kardan Adamlı Şov!
»  CHP'den Baraj Adımı!
»  ''Ana Muhalefet Fuat Avni''!
»  Gürsel Tekin AKP'nin Oy Oranını Açıkladı
»  Karayaçın'da Şişli Açıklaması!
»  Kılıçdaroğlu sürpriz yapabilir!
»  Emine Ülker'den Yeni Yıl Ziyaretleri
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.