Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,1964
EURO
35,0018
IMKB
10.740,000
ALTIN
2.513,840
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ARTIK KENDİ UÇAĞIMIZI ÜRETME ZAMANI"
 ARTIK KENDİ UÇAĞIMIZI ÜRETME ZAMANI
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin kendi özgün uçağını üretme zamanı olduğunu belirterek, “Yasal alt yapımızda herhangi bir sorun yoktur” dedi.
 
13.2.2013 - 16:06

Bakan Yıldırım, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen “Dördüncü Nesil (4G) Haberleşme Teknolojisi Geliştirme (ULAK)” projesi imza töreni ve bu kapsamda gerçekleştirilen “2. Savunma Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Sektörel İşbirliği Konferansı”nın açılışında yaptığı konuşmada 4G teknolojisi konusunda, Türk insanının akıl teriyle ortaya çıkartılması için dünyada eş zamanlı bir Ar-Ge projesini başlattıklarını söyledi. Türkiye’nin iletişim ve bilişimde gelişmiş ülkelerin arasına girmeyi son 10 yılda başardığını söyleyen Bakan Yıldırım, bunun yeterli olmadığın, bu başarının sürdürülebilir olmasını istediklerini ve bunun da yerli teknoloji ve ürünlerle taçlandırılmasını, kaynakları dışarı transfer etmek istemediklerini kaydetti.

-“BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ İTHALATI 15 MİLYAR DOLAR”-

Yıldırm, Türkiye’nin bilgi iletişim teknolojileri için 15 milyar dolara yakın ithalat yaptığını, bunun içerisinde yerli payının ne kadar diye bakıldığında, ihmal edilebilecek bir düzeyde olduğunun görüldüğünü söyledi. Ar-Ge bütçesinin artmasını istediklerini dile getiren Yıldırım, “Eskiden para yoktu, nasıl para yapacağız? Destek yok diye sızlanmalar vardı. Şimdi her şey var. Destekse destek, teşvikse teşvik, paraysa para. Şimdi artık mühendislerimiz oturup kafa kafaya verecek, gece gündüz demeden 7 gün 24 saat çalışılacak ve bizim diyeceğimiz ürünlerimizi ortaya çıkartacağız. Buna mecburuz” dedi.

-“PETROLÜMÜZ YOK AMA İNSAN KAYNAĞIMIZ VAR”-

Türkiye’nin kaybettiği yılları telafi etmesi için Ar-Ge geliştirmeye mahkum olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Petrolümüz yok, mukayeseli üstünlüğümüz yok ama insanımız, aklımız var. Kaynaklar gelip geçici, petrol bir gün biter. Ama insan ve insan aklı, kaynağı nesilden nesile artarak devam eder” dedi. Türkiye’de geniş bank iletişim teknolojileri kurduklarını ve akıl yolları ile doğudan batıya kuzeyden güneye donattıklarını dile getiren Yıldırım, “İstiyoruz ki vatandaşımız nerede yaşarsa yaşasın mutlaka bilgiye ulaşsın. Dünyada haberi olsun, hayatı kolaylaşsın” ifadelerini kullandı.

-SAVUNMA SANAYİNDE YERLİLİK YÜZDE 50’YE ÇIKTI-

Bilişimde hızın önemli olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, savunma sanayine ise son yıllarda çok önemli kaynak ayırdıklarının altını çizdi. Bununla birlikte ayrılan bu kaynaklarla savunma sanayinin ihtiyacı olan ürünlerin yerli oranını artırmada da çok büyük mesafe aldıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, “Şu an itibariyle yüzde 50’nin üzerine çıktık. 20-30 milyar dolara yakın bir yatırımda yüzde 50 bir kaynağın yurt içinde kalması, bu ülkenin çok önemli bir kazancıdır. Bu oranın daha da yukarı çıkılması beklentimizdir” dedi. Yıldırım, “Şu anda TÜRKSAT, Savunma Sanayi, TÜBİTAK, üniversitelerimiz birlikte çalışıyorlar. Türkiye’nin uzay teknolojileriyle ilgili bilgi birikimini, tecrübesini ürüne dönüştürmesi için var gücüyle çalışıyorlar. Keza havacılıkta da bir ekosistem artık Türkiye’de oluştu. Yan sanayisiyle, tedarikçileriyle alt yapı oluştu. Yani tulum dolmaya başladı. Orada da çıkış yapma zamanıdır. Kendi özgün uçağımızı üretme zamanıdır. Yasal alt yapımızda herhangi bir sorun yoktur” diye konuştu.

-“KURUMSAL KISKANÇLIĞI BİR KENARA BIRAKACAĞIZ”-

Ulaştırma Bakanlığının yeniden yapılandırılması ile Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı ile bir genel müdürlük oluştuğunu hatırlatan Yıldırım, “Bu genel müdürlük, burada Türkiye’nin kaynakları ile yapılacak her türlü projeyi, geliştirmede, sevk ve idare etmede bu konuyla ilgili çalışan bütün kurumların koordinasyonunu sağlamada rol alacak. İşte, ülkemize eğer bir şey kazandıracaksak burada kurumsal taassubu ve kurumsal kıskançlığı bir kenara bırakacağız. Buradaki örnekte olduğu gibi. Aslında aynı işi yapan şirketimiz bir proje için bir araya gelir. Yapalım! Kavga edecek bir şey yok. Yapalım, olsun, ortaya ürün çıksın ondan sonra bunun nemasına bakarız. Ortada bir şey yokken neyin kavgasını yapacaksınız” diye konuştu.


-“YAĞMA YOK, FİYAKA İÇİN, ONU BUNU ZENGİN ETMEYE NİYETİMİZ YOK”-

Yıldırım, 4G teknolojilerine altlık teşkil edecek ürünlerin geliştirilmesi için 40 milyon dolarlık bir bütçenin tahsis edildiğini, yetmezse üstünün de verilebileceğini belirterek, “Yeter ki yapın. Ucu açık, gerekirse üstüne veririz ama sadece bir cihaza bu parayı verecek değiliz. Arkasından kaç tane daha cihaz gelecek. Hepsini getirin, memleketin işine yarayan ne varsa veririz” dedi. Türkiye’nin geçen yıl 4 milyar TL telefona para ödediğini söyleyen Bakan Yıldırım, “Kusura bakmayın. Kimin parasını ödüyoruz. Fiyaka için onu bunu zengin etmeye niyetimiz yok. Bu adamlar bu ülkeden bu kadar para kazanıyorsa gelecek buraya, tesislerini kuracak 4 milyarlık işin yüzde 20’sini burada yapacak. Yağma yok. Nimet külfet dengesi mutlaka temin edilmesi lazım. Hep alma ağacının altında oturmayı artık terk etmemiz lazım” dedi. (ANKA/)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BENZİN SATIŞLARI AZALDI

BDDK BAŞKANINDAN KART AİDATI RESTİ

ALTIN SAVAŞLARI
»  SPK'DAN G.SARAY'A ŞOK CEZA
»  HAZİNE’DEN VATANDAŞA KASKO UYARISI
»  ÜÇ ÇOCUĞA TEŞVİK KAPIDA!
»  1500 TL MAAŞLA İŞÇİ ARANIYOR!
»  ALTIN 1900 DOLAR'A ÇIKABİLİR
»  PUTİN'İN ALTIN SEVDASI
»  İŞTE İŞSİZLİĞİN GELDİĞİ DURUM!
»  KART BORÇLARINDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ
»  KEMAL DERVİŞ TÜRKİYE'Yİ UYARDI!
»  MOTORİN FİYATI YİNE YÜKSELDİ
»  ALTIN İÇİN KRİTİK TARİH!
»  BENZİN'E YILIN İKİNCİ ZAMMI GELDİ!
»  BAKAN ŞİMŞEK'TEN KONUTTA KDV RESTİ!
»  BU KARAR KUYUMCULARI ÇOK KIZDIRACAK!
»  ALTIN YATIRIMCISINA DİKKAT!
»  BORSA TEPETAKLAK!
»  BANKALARDA ALTIN KOYACAK YER KALMADI
»  ŞEHİRLERARASI OTOBÜS ÜCRETLERİNE DÜZENLE
»  2013 YOLUN SONU MU?
»  ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER
»  BORSA'YA MOODY'S DARBESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.