|
 |
 |
|
DOLAR |
39,3533 |
 |
|
 |
EURO |
45,6186 |
 |
|
 |
IMKB |
9.350,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.302,520 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
'BUNLARIN BU ÜLKEDE ÇAKILI BİR ÇİVİSİ YOKTUR''
|
 |
 |
 |
|
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 40 yeni kavşak ve yolun açılış ve temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan CHP’nin yaptıklarını eleştirerek ''Ama CHP orada gidip temeli attığı zaman, kimse onların önüne çıkmamıştı. Bu, ideolojik yaklaşım değildir de nedir? Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.'' dedi.
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a inşa edilmesi düşünülen tünellerle ilgili olarak, ''Dünyanın en gelişmiş ülkelerine gidin, tünel adeta çıkış noktası, karanlıktan aydınlığa çıkış yolu olmuştur. Şu anda kalkıp da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kör kuyuya taş atmanın gayreti içinde değildir'' dedi.
Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 20 kavşak ve yolun toplu açılışı, 20 kavşak ve yolun da toplu temelinin atılması dolayısıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir öğretmenin ''Oğlum, elindeki bileti bile sokağa atma hakkın yok. Bu kul hakkıdır. Çöpçü senin attığın bileti temizlemekle değil, doğal pisliği temizlemekle mükelleftir'' dediğini hatırlattı.
Erdoğan, medeniyetimizde temizliğin imandan olduğunu vurgulayarak,''Bunu böyle bilin. Birileri balgamını getirip caddenin ortasına atar.Bir medeni insan bunu yapamaz. Buna hakkı yoktur'' dedi.Başbakan Erdoğan, Türkiye'de ihmale uğramış ulaşım hizmetlerinin şimdi yavaş yavaş giderildiğini, ''15 bin kilometrelik yol'' sözleri kapsamında 2005 yılı sonu itibariyle kademeli olarak 6 bin 800 kilometreyi tamamladıklarını söyledi.
Doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirme gayreti içersinde olduklarını belirten Erdoğan, bir ülkenin temel gelişmişlik göstergelerinin başında ulaşımın geldiğine dikkat çekti.
Şu ana kadar yapılan 6 bin 800 kilometrelik duble yollarda kaza oranının yüzde 65, ölüm oranlarının yüzde 95 azaldığını ifade eden Erdoğan, şehirleri çağdaş bir şekilde birbirine bağlamanın yetmediğini, özellikle İstanbul gibi kalabalık yerlerin dinamik bir yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydetti.
Başbakan Erdoğan, ülkeyi duble yollarla örmeye çalıştıklarını da anlatarak, bugün temeli atılan ve açılışı yapılan projelerin yarınların İstanbul'unu rahatlatacağını bildirdi.
TÜNEL ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Konuşmasında, ''Gazetelerde tünellerle ilgili çirkin bir yaklaşım tarzı bulunduğunu, bunların doğru şeyler olmadığını'' ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Dünyanın en gelişmiş ülkelerine gidin, tünel adeta çıkış noktası olmuştur. Adeta olanların, karanlıktan aydınlığa çıkış yolu olmuştur. Tünel ulaşımda çok büyük önem ifade ediyor. Şu anda kalkıp da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kör kuyuya taş atmanın gayreti içinde değildir. Bütün bu adımları, bilimsel altyapı çalışmalarıyla birlikte olmak suretiyle imarıyla, mühendisiyle, müteahhidiyle ki bunlar dünyada tünel denilen olayda kendini ispat etmiş firmalardır, bunlarla bu işi yürütüyoruz. Bakıyorsunuz birileri çıkıyor, bir açıklama yapıyor. Bu işin 'Ali kıran baş keseni' siz misiniz? Yani bu belediyeler bu işi bilmiyor, her şeyi siz mi biliyorsunuz? Sizden başka mimar yok mu, mühendis yok mu, müteahhit yok mu?. Tabii ben herkesi kastetmiyorum. Gelin, bu aziz İstanbul'a katkınız olsun.''
'BUNLARIN BU ÜLKEDE ÇAKILI BİR ÇİVİSİ YOKTUR''
Erdoğan, aynı şeyi Istrancalar'dan İstanbul'a su getirirken de yaşadıklarını anımsatarak, orada da birilerinin karşı çıktığını anımsattı.
''Birilerinin 'Buralar kurak yerlerdir, buralarda su yok' diyerek önlerini kesmeye çalıştıklarını, buna karşılık kendilerinin de 'Burada su var, bunun çalışması yapıldı' karşılığını verdiklerini'' anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
''Ama CHP orada gidip temeli attığı zaman, kimse onların önüne çıkmamıştı. Bu, ideolojik yaklaşım değildir de nedir? Soruyorum size. Her zaman diyorum ya bunların bu ülkede çakılı bir çivisi yoktur. Şu anda Terkos'un yüzde 50 suyu bu dağlardan geliyor. Daha önce o su Karadeniz'e gidiyordu. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra törenin gerçekleştirildiği Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndan, açılışı yapılan ve temeli atılan bazı yerlere canlı olarak bağlandı. Erdoğan, buralarda hazır bekleyen ilçe belediye başkanları ile konuşup yapımı tamamlanan 20 kavşak ve yolun açılışını yaparken, 20 yeni kavşak ve yolun da temelini attı.
''SORUNLARI DA BİRER BİRER AŞACAĞIZ''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de sıkıntıların azalmaya başladığını belirterek, ''Yavaş yavaş artık bütün sökükleri dikecek ve sorunları da birer birer aşacağız'' dedi.
Bu açılış ve temel atmalara teknolojinin sunduğu imkanlarla yetişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve tüm ekibine teşekkür etti.
Bunları fevkalade önemsediğini dile getiren Erdoğan, ''Çünkü bu, bir heyecanın, hizmet aşkının, atılımcı bir ruhun en açık, en belirgin göstergesidir'' diye konuştu.
İstanbul'un bunlara çok ama çok şiddetle ihtiyacı olduğunu herkesin bildiğini anlatan Erdoğan, İstanbul'un bugün en önemli sorununun ulaşım olduğuna dikkat çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde bu tür 37 düzenleme yapıldığını anımsatan Erdoğan, Kadir Topbaş döneminde, bugünkü açılışların ardından da yapılacak yatırımlarla bu sayının çok daha ileriye gideceğini söyledi.
''ARABA ALMAYIN' DİYEREK ÇÖZEMEZSİNİZ''
Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye'nin bir numaralı göç alan şehrinde şüphesiz ki her geçen gün ekonomik gücü artan insanımızın araca yönelik olan alım gücünün artmasından dolayı, bizim de altyapıya yönelik adımlarımızı atmamız ve problemleri çözmemiz gerekiyor.
'Araba almayın' diyerek bunu çözemezsiniz. 'Toplu taşıma araçlarına sizleri yönlendireceğiz' diyerek de çözemezsiniz. Çağdaşlık, 'Ben kendi arabamı alacağım. Ailemle beraber istediğim yere, istediğim zaman rahatlıkla gidebilmeliyim' deme hakkını getiriyor.''
''BAHANE ÜRETME LÜKSÜMÜZ YOKTUR''
Yöneticilerin görevinin ülke genelinde ulaşım altyapısını gerek otomobiller bazında, gerekse toplu taşıma bazında en ideal şekilde çözmek olduğunu belirten Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim bu konuda bahane üretme lüksümüz yoktur, görevimiz vardır'' dedi.
''İstanbul'un, bizim bıraktığımız yerden tekrar yola koyulduğunu görmek şahsen benim için ayrı bir mutluluk'' diyen Erdoğan, İstanbul'un, trafik sorununda da atılacak bu adımlarla rahatlayarak en yüksek standartlara kavuşacağını bildirdi.
Erdoğan, bunun sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bırakılmaması gerektiğini ifade ederek, sorunların çözümünde yerel ve genel yönetim olarak yapılacak işler bulunduğunu, bunun da zihinsel olarak proje bazında hazırlıklarının yapıldığını, yapılacağını ve uygulamada da adımların atılacağını anlattı.
''YOL MEDENİYETTİR''
Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: ''Bizim anlayışımızda yol medeniyettir. Medeni olmak yoldan geçiyor, sudan geçiyor. Türkiye'nin bir uçtan bir uca bütün vilayetlerinde şu anda benzer bir imar seferberliği başlamıştır. Türkiye, güven ve istikrarını, umut ve heyecanını, şunu bilin ki yeniden kazanmıştır. Ekonomimiz kriz dönemlerini geride bırakmış, sağlam temeller üzerinde yeniden güçlenmeye başlamıştır.
Türkiye, siyaseti ve ekonomisiyle, doğusuyla, batısıyla yeni bir bahar ve yeni bir tazelenme yaşamaktadır. Büyüme hızımız istikrar kazanılarak artmaya devam etmektedir. Enflasyonda dizginlenme aynen devam ediyor. İhracat rakamlarımız, rekor seviyede artarak umut verici
noktalara gelmiştir. Bütün sektörlerde, ekonomide yaşanan bu canlanmanın müspet etkilerini görmeye başladık.''
Ülkenin bazı sıkıntıları da bulunduğunu dile getiren Erdoğan, küresel dalgalanmaların ulusal ekonomileri ciddi şekilde etkilediği zor bir dönemden geçildiğini söyledi.
Türk ekonomisinin, dünya çapındaki bu gidişe rağmen tüm göstergeleriyle olumlu seyreden nadir ekonomilerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Sıkıntılar azalmaya başladı. Yavaş yavaş artık bütün sökükleri dikecek ve sorunları da birer birer aşacağız'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Türkiye'de başı öne eğik kimsenin kalmasını istemediklerini vurgulayarak, sıkıntılar sona erinceye ve bütün yüzler gülünceye kadar hep birlikte milletçe çalışmaya devam edilmesini istedi.
''DAHA GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR''
''İnşallah daha güzel günler bizi bekliyor'' diyen Erdoğan, geçen 3 yılda hem ekonominin üzerindeki kara bulutların dağıtıldığını, hem de son derece önemli yapısal değişikliklerin adımlarını ciddiyetle atarak yaşama geçirdiklerini kaydetti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hasat mevsimi yaklaştı. Türkiye için artık bahar yakındır. Güç ve ilhamımızı sizlerin yüce gönüllerinizden, alın terinizden, ülkeyi ayakta tutmak için verdiğiniz fedakarca mücadeleden aldığımızı bilmenizi istiyoruz'' diye konuştu.
''BU ŞEHRE BORÇLARIMIZ VAR''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İnsanların şehirler üzerinde nasıl hakları varsa, şehirlerin de insanlar üzerinde hakkı vardır. Bunun için bu tür önemli projelerle bu şehre borçlarımızı ödemeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz'' dedi.
Erdoğan, ''2010 Yılı Avrupa Kültür Başkenti'' için İstanbul'un da aday olduğunu hatırlatarak, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını yürüttüklerini anlattı.
''Yapmamız gereken işler var, atmamız gereken adımlar var. Dayanışma içinde el ele olacak ve İstanbul'un bu yarışta da öne çıkmasını sağlayacağız'' diyen Erdoğan, İstanbul'un buna layık olduğunu, altında taşıdığı zenginliklerle sadece kültür değil, medeniyetler başkenti olmaya namzet bulunduğunu bildirdi.
'İSTANBUL TÜRKİYE'NİN VİZYONU''
Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şundan emin olun ki bizler, bu görevlerde sizlerin yüzlerini güldürmek, ocaklarınızı şenlendirmek, dertlerinizi dindirmek, çocuklarımızın yarınlarını kurtarmak için bulunuyoruz. Bu millet, ayağa kalkıp hak ettiği güce ve refaha kavuştuğunda, bunun tatlı gururu hepimizin olacaktır ve bu inançla yolumuza devam edeceğiz. Bu millet, ortaya koyduğu değişim iradesiyle, azim ve kararlığıyla her şeyin en iyisine layıktır.
Doğduğum, büyüdüğüm bu güzel İstanbul, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en önemli, güzel ve zengin şehirlerinden biri. Medeniyetlerin kavşak noktasında kurulan bu aziz şehre borcumuz çoktur. Ama maalesef biz bırakın bu borcu ödemeyi, şu anda adeta İstanbulumuz'un ciğerlerini sömürüyoruz. Çirkin yapılanmalara bugünlere kadar müsaade edenlerin vebali çok ama çok fazladır. Bunları tarih ve İstanbul affetmeyecektir.
İnsanların şehirler üzerinde nasıl hakları varsa, şehirlerin de insanlar üzerinde hakkı vardır. Bunun için bu tür önemli projelerle bu şehre borçlarımızı ödemeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz.''
Erdoğan, İstanbul'da son yıllarda gerek şehircilik, gerekse altyapı uygulamaları bakımından Türkiye'nin bütün şehirlerine örnek oluşturacak bir seviye yakalamaya çalıştıklarına işaret ederek, çünkü İstanbul gibi şehirlerin sadece ülkelerinin gözbebeği olmakla kalmadıklarını, aynı zamanda o ülkelerin tanıtımında ve temsilinde de öncü rol oynadıklarını söyledi.
İstanbul'un, Türkiye'nin vizyonu olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Öyle ülkelere gidersiniz ki, Türkiye'yi tanımazlar ama İstanbul'u tanırlar'' dedi.
Çalışmalara katkı verenleri kutlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İnşallah bu yol ve kavşaklar trafiğin yoğunlaştığı noktalarda önemli katkılar, artılar getirecektir. Ve gelecek nesiller ardından şunu söyleyecekler; Bu kavşakları kimler yapmışsa Allah onlardan razı olsun'' diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Netanyahu, “İran’ın ABD’nin nükleer şartlarını kabul etmesi durumunda İsrail’in askeri harekâtı ... |
 |
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatları 16 Haziran Pazartesi yani haftanın ilk iş gününe yukarı yönlü seyirle başladı. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un seçim için eylül ayını işaret etmesine rağmen kongre üyelerinin ... |
 |
|
 |
 |
|
Mahfi Eğilmez, Orta Doğu’daki gerilimin Türkiye ekonomisine etkilerinin olumsuz olacağını belirtirken, ... |
 |
|
 |
 |
|
israil, İran’ın Tebriz, Şiraz ve Burucerd kentlerine hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda havalimanları ... |
 |
|
 |
 |
|
Türkiye’de basın fotoğrafçılığının en köklü meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Foto Muhabirleri ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, İsrail'in hedef aldığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu Trump'ı nasıl ikna etti?
İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu, “İran’ın ABD’nin nükleer şartlarını kabul etmesi durumunda İsrail’in askeri harekâtı ... |
 |
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Altın fiyatları 16 Haziran Pazartesi yani haftanın ilk iş gününe yukarı yönlü seyirle başladı. ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu, “İran’ın ABD’nin nükleer şartlarını kabul etmesi durumunda İsrail’in askeri harekâtı ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatları 16 Haziran Pazartesi yani haftanın ilk iş gününe yukarı yönlü seyirle başladı. ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Survivor 2025’te büyük final heyecanı zirveye ulaştı. Sezon boyunca rakiplerini eleyerek finale ... |
 |
|
 |
 |
|
Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un seçim için eylül ayını işaret etmesine rağmen kongre üyelerinin ... |
 |
|
 |
 |
|
Mahfi Eğilmez, Orta Doğu’daki gerilimin Türkiye ekonomisine etkilerinin olumsuz olacağını belirtirken, ... |
 |
|
 |
 |
|
İsrail'in İran topraklarına düzenlediği geniş çaplı hava saldırısına Tahran misillemeyle yanıt ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Türkiye’de basın fotoğrafçılığının en köklü meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Foto Muhabirleri ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu Trump'ı nasıl ikna etti?
İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilk etapta karşı çıkan ... |
 |
|
 |
 |
|
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. ... |
 |
|
 |
 |
|
Netanyahu, “İran’ın ABD’nin nükleer şartlarını kabul etmesi durumunda İsrail’in askeri harekâtı ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Altın fiyatları 16 Haziran Pazartesi yani haftanın ilk iş gününe yukarı yönlü seyirle başladı. ... |
 |
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|