Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5186
EURO
34,9291
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.431,340
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Bahçeli’nin Başdanışmanı MHP'yi Anlattı
 Bahçeli’nin Başdanışmanı MHP yi Anlattı
 
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin başdanışmanı Metin Özkan ile siyaset ve Bahçeli’nin özel hayatıyla ilgili konuştuk. 2015 seçimlerine giderken Türkiye’yi neler bekliyor? Milliyetçi Hareket Partisi Çözüm sürecine nasıl bakıyor? 17-25 süreci ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusunda MHP ne düşünüyor?
 
12.12.2014 - 16:15

Başkanı Devlet Bahçeli’nin Medya ve İletişimden Sorumlu Baş Danışmanı Metin Özkan’la her şeyi konuştuk. Özkan, MHP’nin siyasi hedefinin yanı sıra başdanışmanı olduğu Devlet Bahçeli’nin hobileri, keyifleri ve özel hayatıyla ilgili ilk kez duyacağınız bilgileri de paylaştı.

- Muhalefet partisi olarak Ak Parti iktidarını eleştirdiğiniz en önemli noktalar nelerdir?

Metin Özkan: “Üç Y ile mücadele” diyerek iktidara gelen “Yasakçı AKP” yönetimi boğazına kadar battığı“Yolsuzluk ve Rüşvet” batağında debeleniyorlar. Yetmiyor katrilyonluk “İsraf saraylarında” altın varaklı kadehlerle saltanat yudumlayıp, 9 işçinin maaşına bedel milyonluk klozetlerde hacet gideriyorlar.

- Peki ya vatandaş?

Onlar “Ayakkabı kutusunda milyon dolarlar saklayanlara inat” yırtık ve delik soğuk kuyu ayakkabılarıyla bu milletin “onur ve şerefini” temsil ediyorlar. Düşünün ki bir ülkenin emekli öğretmeni karnını doyurmak ve iki çocuğunu üniversite de okutmak için pazar yerinden yiyecek artığı topluyor.

-Peki ya iktidar?

Bakara- Makara diyerek göz boyayıp, dinimizde yeri olmayan “Günah işleme özgürlüğümüz var” safsatasının arkasına saklanarak yaptıkları günah işlere dinimizi de alet ediyorlar.

Mesela Başbakan Davutoğlu; Her fırsatta Horasan erenlerinden olduğunu anlatıp, Ahmed Yesevi Hazretlerinin talebesi olduğunu tekrarlayıp, Hacı Bayram Veli’den destur aldığını söyleyip, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerini dilinden düşürmüyor. Ancak kadar mübarek insanın adını kullanırken, kendilerine bağlı TÜBİTAK’ın “Montaj değil gerçektir” diyen raporuna rağmen 17-25 yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üzerini kapatmaya çalışıyor. Dahası Bir lokma bir hırka diyen bu ermişlerin tersine “İsraf Sarayını” savunup, suni gündemlerle bu rezilliklerin üzerini kapatmaya çalışıyor. Mesela “Okullarda Osmanlıca Öğretilecek” çıkışı da bunlardan biridir. Biz asla Osmanlıya karşı değiliz, fakat şunu da merak ediyorum, 13 yıldır tek başına iktidar olan AKP’nin Osmanlı ve Osmanlıcayı savunmak yeni mi aklına geldi?

- Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili olarak düşünceleriniz nedir?

Metin Özkan: Bu arada kendisini “Kuvayi Milliyeci” ilan eden Başbakan Davutoğlu’na şunu da sormak isterim?
Siz; Çopur Musa, Cemil Çeto, Koçgiri isyanını mı bastırdınız? Siz; Şeyh Eşref, Şeyh Said, Seyit Rıza Pontus  ayaklanmasını mı püskürttünüz? Yoksa İskilipli Atıf hıyanetini mi sonlandırdınız? Sayın Başbakan 6-7 Ekim tarihinde İstanbul’da PKK’nın ayaklanma provasını bile bertaraf edememişken hangi Kuvayi Milliye’den bahsetmektedir?

Ülkenin doğu ve güneydoğusunda “Paralel Devlet” kurmuş olan PKK istediği gibi at oynatırken, İktidar terörist Başı ve Bebek Katili Öcalan’a “itibar” kazandırmaya çalışmaktadır. Bunun adı tek kelimeyle; “Titanik batarken keman çalan müzisyen” psikolojisidir.

Bugünkü iktidar bölücübaşını siyasi figür hâline getirmiştir.Kandil, iktidarın danışma mekanizmasına konumuna dönüştürülmüştür. Ve maalesef ki hükümet Cumhuriyeti dönüştürüp onun referanslarını yok etmek için geri dönülmesi zor adımlar atmıştır. AKP âdeta kendi devletini kurmaktadır.

Bütün bunların panzehiri MHP’dir. MHP terörü kökünden kazıyacak bununla birlikte Güneydoğuda PKK’nın tasallutu ve zulmü altındaki vatandaşlarımızı kucaklayacaktır. MHP tüyü bitmemiş yetimin hakkını AKP’den alacak, yolsuzlukların hırsızlıkların hesabını soracaktır. Yolsuzluk ve rüşvete bulaşmış bakanlarını korumak için yasama erkini bile işlemez hâle getiren yan iktidarı topyekûn yüce divana çıkararak millet adına hesap soracaktır.

SEÇİMLERDE HEDEFİMİZ YÜZDE 18’İ AŞMAK

- MHP olarak 2015 seçimlerinde hedeflediğiniz oy oranı nedir?

Metin Özkan: MHP, bugünkü iktidarın alternatifi olan tek siyasi partidir. Zaten son genel seçimler ve yerel seçimlerde aldığımız oy oranları da bunu göstermektedir. Açıkçası AKP’nin MHP düşmanlığı telaşı ve agresifliği de budur.  Hedefimiz son seçimlerde yakaladığımız yüzde 18’i aşıp MHP’yi iktidara taşıyacak oyu alabilmektir. MHP olarak hedefimiz; 2015 seçimlerinde birinci parti hâline gelmek, iktidar olmaktır.

AKP iktidarı 13 yılda o kadar çok hata yapmıştır ki hepsini sıralasak kitaplar dolusu cümle kurmak gerekecektir. MHP’nin en önemli sloganı sağlam ve istikrarlı duruşu olacaktır. Çünkü milletimizin MHP’ye giderek artan teveccüh ve temayülünün temelinde, partimizin tutarlılığı ve siyasette dürüstlüğü tercih etmesi yatmaktadır. Öncelikle bu çerçevede MHP’nin kuruluş hedeflerinden sapmadan, büyük bir kararlılık ve istikrarla savunduğu ilkelerden en ufak sapma olmaksızın politika üretmeye devam edeceği vurgulanacaktır.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE DEVLET, TERÖRİSTLE PAZARLIK ETMEZ

- 2015’te iktidar olursanız çözüm süreci konusunda siz ne yapacaksınız?

MHP’nin sözde çözüm süreciyle ilgili tutumu asla değişmez. MHP, teröristlerin korkulu rüyası olmakla birlikte terörün baskı ve etkisi altındaki kitlelerin de güvencesi olacaktır. MHP iktidarında halkın kendini daha bir güvende hissettiği, devletin emniyetli kollarına varlığını teslim ettiği görülecektir.

Türkiye’nin sorunları çözülsün, barış olsun, analar ağlamasın gibi maskaralıklarla PKK devlet karşısında muhatap hâle getirilmiştir.

Türkiye’de kardeşlik ve barış hamlesi başlatıp, terörizme asla taviz vermeyecek olan MHP,“Devletin teröristle pazarlık etmeyeceğini” gösterecektir. MHP, bölücü örgütün elini kolunu kırmaya kararlıdır. MHP haklıyla haksızı, teröristle masum insanları, suçluyla suçsuzu ayırmada yeterli basiret ve ferasete, kâfi derecede sağduyuya sahip bir siyasi partidir. O nedenle silah bırakıp kendisini devlete teslim edecek olan teröristler kayıtsız şartsız eylemlerine son verip, cezasını çekmedikçe “toplumsal barış “ kelimesi asla yerine oturmayacaktır.

SAYIN BAHÇELİ ARABASINI ‘SÜRAT FELAKETTİR’ DİYEREK KULLANIR

- Sayın Bahçeli’nin klasik otomobillerini biliyoruz, başka ne gibi hobileri var.

Metin Özkan: Sayın Bahçeli’nin farklı model ve yıllara ait 6 klasik otomobili var. Zaman zaman hafta sonları direksiyonuna geçtiği bu otomobillerle şehir turu yapar. Sürat felakettir desturuyla hareket edip, trafik kurallarına harfiyen uyar. Gürültü kirliliğine karşı olduğu için zorunlu olmadıkça korna çalmaz, Direksiyonda son derece sabırlı ve sakindir.

Otomobiller dışında büyük bir teşbih koleksiyonu vardır. Tespihlerinin ucunda kendisinin tasarladığı imame ve püsküller bulunur. Yine Sayın Genel Başkanımızın kendi tasarısı özel yüzük koleksiyonu vardır. Türk Bayrağı, Osmanlı turası ve Selçuklu mimarisi özel zevkleri başında gelir. Çok yemek yemez, Et yemeklerini sever, Çok sağlıklı beslenir ve Allah nazardan korusun son derece de sağlıklı ve dinamiktir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'İspat Etsinler Siyaseti Bırakırım'!

CHP'den Flaş Süheyl Batum Kararı!

Abiler,Ocakta Yolcu!
»  CHP Şişli Krizinde Flaş Gelişme
»  Torpille İşe Girenleri Tek Tek Açıkladı!
»  ''Baraj Yüzde 10 da Olsa Aşarız''
»  Arınç, Baraj Tartışmaları İçin Ne Dedi?
»  Aleviler Niye CHP'ye Oy Veriyor?
»  'Tüm Dillerde Hırsız, Hırsızdır'
»  Yayın Yasağını Meclis'te Delecek
»  Türkiye'de Her Gün Bölünme Konuşuluyor!
»  "İktidar Olmamızın Önü Kesilemeyecek"
»  Flaş.. Bahçeli Tunceli'ye Gidiyor!
»  ''Kadını da En İyi Erdoğan Bilir''!
»  HDP'de 2 Dönem Kuralı!
»  Bahçeli'den Flaş Alevi Çıkışı!
»  Merkez Sağ'da Yeni Parti İddiası!
»  Kılıçdaroğlu'ndan Seçim Taktikleri!
»  Karslı: Biz Türkiye'nin Aynasıyız
»  Yeni Bir Parti Daha Geliyor!
»  Karslı: Bizi Dikkate Takip Edin
»  Karayalçın: Üzerimize Düşeni Yaparız
»  Anadolu Partisi Bugün Start Alıyor
»  CHP'de Karayalçın Sürprizi!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.