Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3966
EURO
34,5622
IMKB
10.046,000
ALTIN
2.383,060
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''Berkin Elvan Bir Kez Daha Katledildi''
 Berkin Elvan Bir Kez Daha Katledildi
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Karanlık el ve emeller toplumsal hassasiyetlerin kaşındığı ve siyasi gelgitlerin yoğunlaştığı farklı zamanlarda bu cinayet örgütüne öldürme emri vermektedir. Bu nedenle Türkiye bir ucunda AKP’nin bulunduğu, diğer ucunda kanlı mihrak ve odakların yer aldığı kirli bir tezgahın tam göbeğindedir” dedi.
 
1.4.2015 - 15:00

Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, Çağlayan Adliyesi’ndeki vahşi terör eylemini lanetledi. Terörün soğuk ve kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Bahçeli, üzüntülerinin çok büyük olduğunu ifade etti.  Bahçeli, “Görevi başındayken hainlerin saldırısıyla şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine, mesai arkadaşlarına ve hukuk camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

-“TÜRK ADALETİNİN KANI AKTI”-

Bu hain saldırının yalnızca şehit savcıya yönelmediğini, bununla birlikte Türkiye’nin vurulduğunu, Türk adaletinin kanının aktığını ve 78 milyonun hedef alındığını belirten Bahçeli, “Berkin Elvan bir kez daha katledilmiştir. Toplumsal cepheleşmelerden memnuniyet duyanlara, Berkin Elvan’ın körpecik bedeni üzerinden istismar yarışına girenlere gün doğmuştur. Şiddete yatırım yapan, efendileri namına tetik çeken, siyasi maksatlarla kullanılan eli kanlı canavarlar yeniden öldürme sahnesine çıkmışlardır” dedi.

-“BERKİN ELVAN’I GEREKÇE GÖSTEREREK PROPAGANDA YAPTILAR”-

İstanbul’daki terörist saldırının adliye sarayında gerçekleşmesinin özellikle kurgulandığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Terör örgütü DHKP-C’nin kiralık bir çete olduğu dikkate alındığında menfur eylemiyle neyi amaçladığı, hangi mesajları vermeye çalıştığı esasen sır olmaktan çıkacaktır. Zira her terörist saldırının ardında ahlaksız bir hedef yatmaktadır. İstanbul’da, güpegündüz, hem de bir adliyede böylesi bir saldırının yapılması kesinlikle bağımsız ve bağlantısız olamayacaktır.  Öncelikle bu yasa dışı örgütün ana gayesi her yerde terör eylemini yapacağını göstererek topluma korku aşılama sinsiliğidir. Bu cani şebeke, Berkin Elvan’ı gerekçe göstererek kamuoyuna doğrudan alçak emellerini duyurma fırsatı yakalamıştır. Pazarlıklarla kendisinin propagandasını yaptırmış, infaz listesini hatırlatmış, adından bahsettirmiş, gündemin akışını değiştirmiştir.”

-“TÜRKİYE ŞAİBELİ VE ŞÜPHELİ İLİŞKİLERİN İÇERİSİNE İTİLMİŞTİR”-

Türkiye’nin siyasi sıkışma yaşadığı, tartışmaların yeni ve tehlikeli boyutlar kazandığı her dönemde, DHKP-C terör örgütünün anında pozisyon aldığını, kan dökmek için ortalığa çıktığını kaydeden Bahçeli, “Karanlık el ve emeller toplumsal hassasiyetlerin kaşındığı ve siyasi gelgitlerin yoğunlaştığı farklı zamanlarda bu cinayet örgütüne öldürme emri vermektedir. Bu nedenle Türkiye bir ucunda AKP’nin bulunduğu, diğer ucunda kanlı mihrak ve odakların yer aldığı kirli bir tezgahın tam göbeğindedir. Türkiye makasa alınmış, cendereye sokulmuş, şaibeli ve şüpheli ilişkilerin içerisine itilmiştir. Birileri teröristleri açıktan açığa sevk ve idare etmekte, gündem mühendisliği yapmaktadır. Akıl ve izan sahibi hiç kimse, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki terör şiddetini gerçekte Berkin Elvan’ın ölümden kaynaklandığını ileri sürmeyecek, süremeyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

-“İSTİHBARAT BİRİMLERİ KİMİN HİZMETİNDEDİR, KİMLERE ÇALIŞMAKTADIR?”-

Bahçeli, görünürdeki nedenlerden ziyade, sütre gerisine özenle gizlenmiş, itinayla saklanmış şifreli amaçlara odaklanmanın en doğrusu olduğunu belirterek, hukukun sorgulandığı, adaletin yargılandığı, savcı ve hakimlerin tartışıldığı bugünkü ülke tablosunda, terör eyleminin adliyeye kadar sıçramasının ayrıca üzerinde durulması gereken bir muamma olduğunu vurguladı.

“Merak ediyoruz, hukuk insanlarının can güvenliğiyle ilgili tereddütlerin uyandığı Türkiye’de, milyonlarca insanımızın emniyeti nasıl sağlanacaktır?” diye soran Bahçeli, eleştirilerini MİT’e yöneltti. Bahçeli, “Her şeyi geçtik de, bu ülkede istihbarat teşkilatı ne iş yapmakta, neyle uğraşmaktadır? Erdoğan’a yorulduğunu söyleyen, Meclis’e girmek için hamle yapan, arkasından da saraydan vize alamadığından tekrar koltuğuna oturtulan sır küpü nerelerde gezmektedir? Terör örgütünün eylem planını deşifre edemeyen, adliye koridorlarına kadar taşınan örgüt paçavralarını ve silahları göremeyen, bulamayan ve tespit edemeyen istihbarat birimleri kimin hizmetindedir, kimlere çalışmaktadır?” dedi.

-“BAŞBAKAN ÇAĞRIYI MEDYAYA DEĞİL KENDİSİNE YAPMALI”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, medyayı teröre karşı mücadeleye çağırmasını ise “kara mizah” olarak yorumlayan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Teröre teslim olan, teröristlerle pazarlıklar yapan, terör örgütleriyle yediği içtiği ayrı gitmeyen bir hükümetin eğreti başkanı, çağrısını medyaya değil, aynanın karşısına geçip kendisine yapmalıdır. Davutoğlu, ‘Gün teröre karşı bir olma, teröre karşı omuz omuza verme günüdür’ diyerek sanki günah çıkarmaktadır. Türk milleti teröre karşı birdir, teröre tavizsiz ve öfke doludur. Başbakan’ın bundan en ufak bir şüphesi olmamalıdır. Fakat teröre karşı bir olmak yerine, terörle birlik içinde olan; teröristlerle kol kola yürüyen Başbakan ve hükümetinden başkası değildir. Şu güne kadar terör örgütlerini kimin motive ettiği, kimlerin bölücülük takımında canilerle aynı kadroda bulunduğu bellidir. Terör örgütlerine kimin şevk, moral ve umut verdiği de ortadadır. O halde Davutoğlu hangi yüzle, neyin mücadelesinden, kimlerin bir olmasından bahsetmektedir? Başbakan nasıl bir hayal aleminde yaşamaktadır? PKK’ya yardım ve yataklık edenlerin terörle mücadeleye vurgu yapmalarının farenin kedi avına çıkması, aslanın safariye özenmesi kadar beyhudedir, hezeyandır, aptalcadır.”

-“İÇİŞLERİ BAKANI NEREDE, BU NASIL OYUN, TÜRKİYE NEREYE GİTMEKTEDİR?”-

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Bükreş’e gelir gelmez, Başbakan ve hükümetinden önce Çağlayan’daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunduğunu, binlerce kilometre uzakta “İpler benim elimde, her şeye hakimim ve her gelişmeyi izliyorum” imajını verdiğini belirtti. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Davutoğlu’ndan rol çaldığını ifade eden Bahçeli,  şöyle devam etti:

“Davutoğlu Türkiye’de Erdoğan için başkanlık hesapları yaparken kafası karışmış olmalıdır ki, Çağlayan’daki terörist saldırıyla ilgili gecikmeyle konuşmuştur. İşin tuhaf yanı, milletin kesesinden Cumhurbaşkanı ve ailesine bol bol harcaması ve gayri milli odaklara para saçması için örtülü ödenek verilmesi hususunda teklifte bulunan İçişleri Bakanı’nın esamisi dahi okunmamaktadır. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır, nasıl bir oyun, nasıl bir tuzaktır? Kimin eli kimin cebinde belli değildir.

Başbakan kimdir? AKP’nin kaç genel başkanı vardır? Cumhurbaşkanı ne yapmaya çalışmaktadır? Türkiye nereye gitmektedir? Eğer hükümet, bir terör saldırısını dahi siyasi çıkar malzemesi yapıyorsa, Erdoğan ve Davutoğlu kurnazca parsa toplama gayesi güdüyorsa, bilinsin ki bu durum edepsiz bir tavırdan, rezil ve aşağılık bir tertipten başka bir anlama gelmeyecektir. Türk milleti terörün yedeği haline gelen, teröristlere can simidi uzatan AKP’yi affetmeyecek, demokratik hesabı 7 Haziran’da mutlaka soracaktır.” (ANKA



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Türkiye'yi Ağlatan An!

Erdoğan Tüm Programlarını İptal Etti

'AKP'den 3 Kere Teklif Aldım'
»  Özgüç: ''Savcımızın Katili Akp?''
»  Ak Parti İlçe Binasına Silahlı Baskın
»  Şehit Savcı Uğurlanıyor
»  Çağlayan Adliyesinde Geciken Önlem!
»  Meclis'ten Sinop'aNükleer Santrale Onay
»  SamiElvan: Çok Üzgünüz
»  Kılıçdaroğlu'ndan Sağduyu Çağrısı
»  ''SaldırganlarAvukat Değiller''
»  Avukat cübbesiyle savcıyı rehin aldılar
»  Flaş.. .Savcı KirazŞehit Oldu!
»  Flaş, Adliyede Operason, 2 Terörist Öldü
»  Davutoğlu Dua İstedi Vekiller Uydu!
»  Flaş.. Balyoz Davası'nda karar
»  MİT Vazifesi Olmayan İlşlerle Uğraşırsa
»  Flaş.. Rehine Krizine Yayın Yasağı
»  İdris Bal, Kurduğu Partiden İstifa Etti!
»  Teröristler İçeri Nasıl Girdi?
»  ''Al 100 Lira Zammını Başına Çal''
»  Berkin Elvan'ın Babasından FlaşAçıklama
»  Çağlayan Adliyesinde Rehine Şoku!
»  Balyoz Savcısından Flaş Sözler
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.