Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BİR KISIM MEDYA BANA NEDEN GICIK?"
 BİR KISIM MEDYA BANA NEDEN GICIK?
 
Eski eşi Tuna Kiremitçi ile yaşadığı ‘çellist Jacqueline du Pre’ tartışmasıyla gündeme gelen iclal Aydın, Kelebek’e hem iş hem de özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu:
 
19.4.2010 - 07:55

MELİKE KARAKARTAL/HÜRRİYET

ıclal, bu defa mutluluktan, aşktan, umuttan bahsetmiyor, daha önce pek yanaşmadığı bulanık bir denize dalıyor.
ıclal, bu defa “acı”yı anlatıyor.
Efendim, girişimdeki metafor yoğunluğundan da tahmin edebileceğiniz üzere “ıclal stili” bana da sirayet etmiş bulunuyor zira tam beş buçuk saat sohbet ettik kendisiyle.
Buluşmamızın esas konusu çarşamba günü çıkacak olan kitabı “Kağıt Kesikleri”ydi. Gündemden bir türlü düşmek bilmeyen Tuna Kiremitçi meselesinden hiç bahsetmek istemedi önce...
Röportaja ikna ettim ama konu özel meselelere gelince arkadaşlık markadaşlık sökmüyor tabii, buluştuğumuzda “Jacqueline, çello, Tuna” gibi kelimelerin etrafında dönen bir konuşma yapmak istemedi-istemiyor.
Fitili ateşleyen ve bu konuyu kapatmak bilmeyen bir kadın gibi görünmeyi arzu etmiyor...
Fakat hınzır Habitus’tan kurtuluş yok efendim, ıclal’in direncini kırmayı başardım.
Konuyla ilgili ilk ve son defa konuştu, hepsini röportajın yarınki kısmında okuyacaksınız...
Önce ıclal’in kendisini, kitabını, hayatını konuştuk tabii...
Üçüncü kişiler, magazin gündemine bomba düşüşler için bir gün daha sabır...

Aşktan sonra acı mı geliyor? “Kağıt Kesikleri”nin “Senin Adın Bile Geçmedi”den sonra çıkması tesadüf değil herhalde...
- “Kağıt Kesikleri” Tolga Meriç ile birlikte hazırladığımız seri kitapların ikincisi. Ve haklısın, aşktan sonra acı geliyor. ıki büyük dil yarası var. ılki, kendi dilinde şarkı söyleyip ağıt yakamamanın açtığı hançer yarası. ıkincisi ise sevdiklerinden dökülen sözlerin bıraktığı kağıt kesiği... Derin sızı... Kağıt Kesikleri, “umut” ve “vesaire” isimli diğer iki kitapla tamamlanacak. Bu kitaplar yazıda geride bıraktığım yaklaşık yirmi yılın dökümü ve çok önemli. Söyleşi verme sebebim yaptığım işi duyurmak. Sen de biliyorsun ki ülkem  ve yazım için emeklerimden çok, gerçek olması arzu edilen “kusurlar” üzerine yazılar yazılırdı hakkımda...
? Neden sana “kusurlar” tarafından yaklaşıyorlar dersin?
- Çünkü önyargıların çok hakim olduğu bir toplumun medyasında yaşıyorum. Önyargılarla, peşin hükümlerle hareket etmeyi tercih ediyoruz çoğumuz. Ama hepimiz de bundan şikayet ederiz. Ancak medya içinde de şahsım için bunun artık kırıldığını görüyorum.
? Sende yok mu hiç önyargı?
- Olmaz olur mu? Yazılarımın büyük çoğunluğu bir özeleştiridir, bazen kendini savunmadır, çoğu zaman kendini çekip çevirmedir. Kendini ve hayatı anlamaya yönelik yazılardır... ışte bütün bunların içinde nasıl sevinç, umut varsa acı da var. şimdi sıra “acı”da.

KENDıME KIYMET VERMEYı ÖğRENıYORUM

? Kitapta diyorsun ki “ınsan kendini sevmeyince, sevemeyince, hiçbir şeye layık olmadığına inanır. ınsan kendini sevmedi mi, sadece sahip olamadıklarına değil, sahip olduklarına bile layık bulmaz kendini. Evliliklerini bitirir, kurduğu aileleri dağıtır, yolunda giden ne varsa inanamaz ve rayından çıkarıp provoke eder”... ıclal, sen kendini sevmiyor musun?
- Belki de benim gerçek sorunum kendimi fazla seviyor olmamdır. Espri tabii bu, yanlış anlama sakın. Kendini hayatının merkezine koymak gibi bir duygu diyelim. Kendini çok sevebilirsin, hayatının merkezine oturtabilirsin ama değer vermeyebilirsin. Kendi kıymetini bilmek sevmekten başka bir duygu. Ben kendime kıymet vermeyi öğreniyorum, öyle diyelim. 
? Kendini yalnız hissediyor musun?
- Hiç. Aksine kendime ait özel alanlar, şehirler yaratmayı severim. Çok insan seçerim. Arkadaşlıkta ekabirim. Bir sevgili özeniyle yaklaşırım arkadaşlarıma. Ama güven bunalımına gelemem. Çok konuşur gibi görünürüm, benimle ilgili çok şey bildiklerini sanırlar ama bilmezler. Kapalı bir hayatım vardır aslında. Evime pek kimse gelip gitmez. Az arkadaşım ama sağlam arkadaşlıklarım vardır. Annem ve kız kardeşimin yerleri büyüktür. Bunu ilk defa söylüyorum yazı dünyasının önemli isimlerinin desteklerini her zaman gördüm. Tabii isim verip böbürlenemem. Sözünü dinlediğim insanlar bellidir.
ARTIK SUSMUYORUM, SUSMAYACAğIM!
? Artık yumuşak, tatlı  tatlı konuşan ıclal Aydın’dan ziyade yumruğu masaya vuran bir kadın görüyorum... Neden bu değişim?
- O kadar bıktım ki Melike. Benim artık adaletsizliğe, haksızlığa yutkunacak yerim kalmadı. Diyeceğim söz dilimin ucuna kadar gelirdi, susardım. Kıyamazdım. Artık susmaya yer yok. Artık bana yapılanlara, sustuklarıma susmamaya, “dur bakalım orada” demeye karar verdiğim bir dönem başladı.
? Gündeme geliş ve gündemde kalış biçiminden rahatsız mısın?
- Her zaman değil elbette. Ama bu tarz magazinel işlerle evet. Ülkemle ilgili çok iş yapıyorum, işçilerin sağlık ve sosyal hakları için, sinema ve televizyon çalışanları için, telif hakları ve korsan yayın için... Ama bunlardan bahseden yok! Bir tanesini entelektüel basında görmedim. Ben her zaman “yaptığın işle varsın” diye düşünürüm. ışimi yaparım gerisine de karışmam. Doğru bir yolda olduğumu düşünüyorum ve birilerinin köşelerinden “çemkirmesi” bunu değiştirmeyecek. 


BANA TAHAMMÜL ETMEYı ÖğRENECEKLER!

? Sende neye “gıcık” oluyorlar?
- Hayatla olan bağıma belki de. şunu söyleyeyim ama, biri beni incitebileceği ya da sınırlayarak dalga geçebileceğini düşünüp “Hayat güzeldir, ehe ehe” deyince gerçek bir zeka sorunuyla karşı karşıya olduğumu görüyorum. Bunun bir espri olduğunu ve beni yaralayabileceğini düşünen az gelişmişler var elbette. Öte yandan ben iki ayaklı bir masada varlık gösteriyorum. Üstünde bir sürü hünerim var. Birini kaldırırsam, birini oynatırsam hepsi düşer. Zor ama pişman da değilim. Fakat bana yapılan yanlışlara neden kimse dur demedi diye de düşünüyorum. Ben hiçbir hakarete dava açmadım. Beni çok zengin edebilecek kadar yazı vardı hakkımda. Zekam, becerim, mesleğim, fiziğimle yargılandım vaktiyle. Bugün bana reaksiyon gösterenler, benimle ilgili daha önce söz konusu kişilerin yazdıklarına da bakmalı. Neden “bir kısım medya”nın bana gıcık olduğuna gelince: Bana benzer bir model daha yok çünkü. Oyunculuk yapıyor, iyi iş yapıyor; köşe yazıyor, çok okunuyor; kitap yazıyor, çok basıyor... Hayat, siyaset ve sanatta varlık gösterince karar verilemiyor hakkımda bir türlü. Bana kalırsa bu yorumların sebebi sadece hızla yükselen başarı grafiğidir. Ben her fikre herkese tahammül gösteriyorum. Göstermeye çaba harcıyorum ez azından. Onlar da öğrenecekler. Nasıl çatal bıçakla yemek yemeği öğrendilerse, bunu da öğrenecekler!

KıMSE BENıM YAZMA ıSTEğıME ENGEL OLAMAZ

? Yazarlığın ve kitap satışlarını hâlâ tartışanlara söyleyecek bir sözün var mı?
- Hâlâ var mıymış? Türleri hızla tükeniyor. Bu tür insanların çocuk gibi ilgi istediklerini düşünüyorum aslında. Benimle ilgili düşünceleri, gerçek olanı değiştirmez. Kimse benim içimdeki yazma isteğine engel olamaz ki. Yazmak, dağdan fışkıran su pınarı gibidir. O su bir vadiden akar ve yolunu bulur. O su birilerinin bildiği yolda akmıyorsa, başka vadilerde yolunu buluyorsa, o suyun geçmediği yerdeki insanlar yüzünden doğanın dengesi değişmez.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YILLAR SONRA HÜLYA AVŞAR HAKKINDA ŞOK İDDİA!

AŞKI MEMNU'NUN FİRDEVS'İ NEBAHAT ÇEHRE İSYAN ETTİ

DENİZ SEKİ, ÇOK SEKSİ!
»  HUYSUZ VİRJİN'İN ŞOK KARARI!
»  UYUŞTURUCU DARBESİ, TAKAN'I PARASIZ BIRAKTI!
»  ÜNLÜ OYUNCU HAKKINDA ŞOK İDDİA!
»  TOLGA KAREL, 'ÇOK YALNIZIM' DİYE AĞLADI!
»  NURGÜL YEŞİLÇAY'IN GENÇLİK SIRRI
»  HALUK LEVENT GÖZALTINDA
»  HAZAL KAYA, AŞKI MEMNU'DA NİYE ÇARPIK YÜRÜYOR?
»  1 MİLYON DOLAR'I ELİNİN TERSİYLE İTTİ!
»  ABDÜLHEY, KİMİ VURUYOR?
»  GS'Lİ BARIŞ'İN BABASININ TEPKİSİ LERZAN'A YMIŞ
»  VADİ'NİN 'LAZ ZİYA'SI ALKOL BATAĞINDA
»  HALUK LEVENT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  FERHUNDE PİYASA'DA FENA DAĞITTI
»  "BENİM SEVGİLİM, SENİNKİYLE BİRLİKTE"
»  BEREN SAAT, TCAVÜZ SAHNELERİYLE KONUŞULACAK!
»  NÜKHET DURU'DAN ÇOK TARTIŞILACAK SÖZLER!
»  LATİF DOĞAN, KALP KRİZİ GEÇİRDİ
»  ÜNLÜ SUNUCU BAŞINI KAPATTI!
»  BEREN SAAT SİLİKON MU YAPTIRDI?
»  HANGİ OYUNCU TUBA'YA 'AÇ' DEDİ?
»  KENAN İLE ZEYNEAP'İN BÜYÜK AŞKI BİTTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.