Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BİZİ BEKLİYORLARDI, KAÇAMADIK"...
 BİZİ BEKLİYORLARDI, KAÇAMADIK ...
 
Musul’da 5 polisin şehit düştüğü saldırıdan yaralı kurtulan özel timci Saadettin Keçe, yaşadığı cehennemi Emniyet Genel Müdürü Aydıner’e şöyle anlattı: ‘Yolda giderken birden patlama oldu, her taraftan kurşun yağıyordu. Pusu kurmuşlar, bizi bekliyorlardı. Kaçamadık genel müdürüm...’
 
26.12.2004 - 10:34

MUSUL’daki Amerikan Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra Ankara’ya getirilerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne yatırılan yaralı polis memuru Saadettin Keçe, Beyin Cerrahisi bölümündeki odasında kendisini ziyaret eden Hürriyet muhabirine saldırı anını şöyle anlattı:

‘Normal güzergahdan gidiyorduk, yol kapalıydı. Ara sokaklardan yolu bulmaya çalıştık. Birden patlama oldu ve ateş altında kaldık. Kendimi yerde buldum kafam kanıyordu. Yattığım yerden başımı kaldırdım, her taraftan kurşun yağıyordu. Elimi başıma tampon yapıp koltuk altımdaki silahıma davrandım ateş etmeye başladım.’

GÖZ GÖZE GELDİK

Saldırganların 15-20 metre kadar uzakta olduklarını hatta birisiyle göz göze geldiklerini belirten Keçe, cehennemi şöyle anlattı:

‘Kafamdan kan akıyordu. Ateş etmeye devam ettim. Bir an ateş kesildiğinde etrafımı, arkadaşlarımı kontrol ettim, hepsi yerde yatıyordu. O sırada etrafımıza halk toplanmıştı. Sadece Iraklı şoför arkadaş ve ben yaralıydık. Panzerlerle Amerikalı askerler geldi.’

Polis memuru Keçe, kendisini yüzükoyun yere yatıran Amerikan askerlerine boynundaki kimliği göstererek kendisini tanıttığını söyledi. Keçe, ‘Telsizi vererek elçiliğe haber vermelerini istedim. Bana yaralı olduğumu söylüyorlardı. Daha sonra gözlerimi ABD’lilerin hastanesinde açtım’ dedi.

İKİ ‘LEŞ’ VARDI

Sadettin Keçe, çatışma sırasında kendilerine saldıran teröristlerden ikisinin cesedinin kendisinden bir-kaç metre uzakta olduğunu belirterek, ‘Kaç kişilerdi, niçin bize ateş ettiler bilmiyorum. Ama ölen iki kişinin leşi yanıbaşıma düştü’ diye konuştu. Keçe, ‘Pusu olabilir, zira normal yol kapalıydı. Ara yollardan yol bulmaya çalışırken ortalık cehenneme döndü. ABD’li askerlerin beni yatırdığı hastanede üç gün sonra kendime gelmişim’ diye konuştu. Musul’daki saldırıdan yaralı kurtularak askeri bir uçakla önceki gün Ankara’ya getirilen polis memuru Sadettin Keçe, kendisini ziyaret eden Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’e de olayı şöyle anlattı:

HER ŞEY BİTTİ

‘Musul’a yeni girmiştik. Akan trafikte dört araç aralıklı olarak seyir halindeyken kavşakta bir anda taciz atışına maruz kaldık. Nihat Başkomiserim telsizden ‘Pusudan çıkın’ diye emir verdi. En öndeki araçtaydık. Önümüz açık olduğu için ilk ara sokağa daldık. Sondaki araç ise geri dönüp pusudan çıktığını telsizden duydum. Başkomiserimin ve komiserimin bulunduğu araçlar ise ağır hasar aldığı için olay yerinde kaldılar. Üçüncü aracın şöförü lastiği patlak halde bir süre daha gitti ama Iraklı vurulunca durdu. Çaresiz çatışma arasında kaldılar. Telsizden çapraz ateşte kaldıklarını duydum. Bülent ve Adem arkadan da ateş edildiğini söylediler. Bizim aracımızda kurşunlara hedef olmuştu geri döndüğümüzde her şey bitmişti. Telsizden son olarak Adem’in şehadet getirmesi duyabildim. Bizi bekliyorlardı, kaçamadık genel müdürüm.’

Kurtulduğu 3. saldırı

Evli, biri kız biri erkek iki çocuk babası olan Saadettin Keçe 14 aydır görev yaptığı Irak’ta daha önce de iki saldırıdan kurtulduğunu söyledi. Keçe, ‘Bağdat’daki elçiliğe düzenlenen saldırı ve birkaç öy önce meydana gelen bir patlamadan şükür yara almadan kurtulmuştum’ dedi. 

(HÜRRİYET)




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜNEY ASYA'DA YÜZYILIN DEPREMİ, ÖLÜ SAYISI HER GEÇEN DAKİKA ARTIYOR...

MECLİS'TEN ADALET BAKANLIĞI İÇİN KADRO TAHSİSİNE ONAY...

İNTERNET'İ DIŞ VİRÜS ATAĞI ÇÖKERTMİŞ!!
»  ARINÇ: ERMENİ SOYKIRIMI DİYE BİR ŞEY YOK...
»  "DEVLET' YAP' DEDİ, YAPTIM"...
»  TBMM TARİHİ STENOGRAFLARDAN SORULUYOR
»  ERDOĞAN: DÜNYA EKONOMİK LİTERATÜRÜNE GEÇECEK BAŞARI SÖZKONUSU
»  AB'YE "AYRIMCI TUTUM SERGİLENİYOR" NOTASI...
»  ERDOĞAN'DAN 8. CUMHURBAŞKANI TURGUT ÖZAL'A ÖVGÜ...
»  KKTC'DE EŞEKLİ PUL KRİZİ...
»  ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI 117 MİLYON TL!!
»  ÜNLÜ ARMATÖR SADIKOĞLU IRAK'TA KAÇIRILDI...
»  SPOT HABER'DEN ÖZÜR
»  
»  KORAY AYDIN, MAL VARLIĞINA TEDBİRDEN RAHATSIZ DEĞİLMİŞ
»  İKİ YÜZLÜ HOLLANDA!!
»  AB, BAŞMÜZAKERECİ OLARAK GÜL'Ü İSTİYOR!!
»  KOMİSYON VALİ'NİN DE GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYOR...
»  FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ... MECLİS ÇANKAYA KAPISINDA BOMBA PANİĞİ...
»  TSK'DAKİ YOLSUZLUK İHBARI BİR SUBAYDAN...
»  YENİ ÖZEL TİM UÇAK'LA GİTTİ!!
»  SAYIN BAŞBAKANIM BEN ÇAYCI MEHMET"...
»  "DOKUNULMAZLIKLARA DOKUNDU"
»  SUDAN'DA MERVE KAVAKÇI İLE TÜRBAN REKLAMI!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.