Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2616
EURO
34,8497
IMKB
10.269,000
ALTIN
2.433,970
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Corona Aşısı Kısırlık Yapar mı"?
 Corona Aşısı Kısırlık Yapar mı ?
 
Youtuber Orkun Işıtmak'ın "Aşılar kısırlık yapar mı?" sorusuna Prof. Dr. Necmi İlhan'dan yanıt: Bunlar şehir efsanesi
 
4.11.2021 - 08:02

YouTuber'ların Bilim Kurulu üyelerine koronavirüs aşıları hakkında merak edilenleri sordukları videolar büyük ilgi gördü. YouTuber'lardan birinin "Aşılar kısırlık yapar mı?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Bunlar şehir efsanesi. İnsanların aklında soru işaretleri oluşuyor haliyle. Aşıların kısır yaptığına dair kanıta dair bir bilgi yok. Bu nedenle vatandaşların 'aşı kısır yapıyor' konusunu akıllarından çıkarmaları gerekiyor" dedi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık ve YouTube iş birliğiyle, koronavirüs aşıları hakkında kullanıcıları bilgilendirmek ve sıkça sorulan soruları cevaplamak için yeni bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında, YouTube içerik üreticileri ile Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri bir araya geldi. "Aşı Ol, Sevdiklerine Yakın Ol" temasıyla uzman görüşlerine yer verilen videolar hazırlandı.


Proje ile gençlerin sorularının cevaplanmasını sağlamak ve aşı olmanın önemini bilgilendirici mesajlar yoluyla bir kez daha hatırlatmak amaçlandı.

ÜNLÜ "YOUTUBER"LAR KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYELERİNE SORDU
Hazırlanan videolarda, YouTube'un sevilen içerik üreticileri, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle Kovid-19 hastalığı ve aşıları hakkında merak edilen konular üzerinde konuştu, uzmanlara Google'da en çok aranan soruları sordu. Bu sorulardan bazıları, "Kovid-19 gençleri daha az mı etkiliyor?", "BioNTech aşısı olanların kolunda metal kaşık duruyor mu?", "Aşılar kısırlık yapar mı?", "Gençler Kovid-19'u kolay atlatıyor mu?", "Kovid-19'un çocuklarda görülme sıklığı nedir?", "Kovid-19 aşıları pıhtı oluşmasına ve kalp krizine sebep olur mu?", "Yurt dışında yaptırılan Kovid-19 aşısı Türkiye'de geçerli mi?", "Kovid-19 aşılarının gelecekte yan etkileri olur mu?", "Kanser hastaları Kovid-19 aşısı olabilir mi?", "Gebeler ve emziren kadınlar Kovid-19 aşısı olmalılar mı?" oldu.

ENES BATUR, PROF. DR. ATEŞ KARA İLE SOHBET ETTİ
Orkun Işıtmak ile Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın, Enes Batur ile Prof. Dr. Ateş Kara'nın, Alper Rende ile Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'ın, Betül Çakmak ile Prof. Dr. Levent Akın'ın, Refika Birgül ile Prof. Dr. Hasan Tezer'in Kovid-19 aşıları hakkında sohbet ettiği videolar, Sağlık Bakanlığının YouTube kanalı ve YouTube Türkiye resmi kanalı ile "www.youtube.com/asiolsevdiklerineyakinol" linkinden izlenebilecek.Youtuber Orkun Işıtmak'ın 'Aşılar kısırlık yapar mı?' sorusuna Prof. Dr. Necmi İlhan'dan yanıt: Bunlar şehir efsanesi

"BUNA DAİR BİR KANIT YOK"
Youtuber Orkun Işıtmak'ın "Aşılar kısırlık yapar mı?" sorusunu Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan şu şekilde cevapladı:

Bunlar şehir efsanesi. İnsanların aklında soru işaretleri oluşuyor haliyle. Aşıların kısır yaptığına dair kanıta dair bir bilgi yok. Bu nedenle vatandaşların 'aşı kısır yapıyor' konusunu akıllarından çıkarmaları gerekiyor. Yüzde 30'u insanlarımızın sigara içiyorlar. Sigaranın kısırlık yaptığını belki bir kez daha hatırlatmak daha doğru olacaktır.

"ÜÇÜNCÜ AŞIYA ŞİMDİLİK GEREK YOK"
Youtuber Enes Batur ise Prof. Dr. Ateş Kara'ya "Üçüncü doz aşı olmamız gerekiyor mu?" sorusunu yöneltti. Kara, aşı sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Eğer inaktif aşıyı olduysak, korumanın devam etmesi ve yüksek koruma, özellikle Delta varyantını düşündüğümüzde , üçüncü dördüncü aydan sonra olmamızda fayda var. Bu söylediğimi inaktif aşı içindi. mRNA ve Biontech aşılarında ise üçüncü doza şimdilik gerek yok. İlk ikisini Biontech olduysak şimdilik gerek yok. Ne zamana kadar? İşte aşağı yukarı ilk iki dozu olduktan10-11 ay sonrasına kadar gerek yok. Şu anki bilgilerimiz öyle.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Somer Şef'ten Dolarla Maaş Yanıtı

WhatsApp'ta 3 Yeni Özellik

Ankara'da Simide Zam Geliyor
»  Kömür Fiyatlarında Dudak Uçuklatan Zam
»  MasterChef'te 'Jüri Değişiyor' İddiası!
»  Eşini Ve Kızını Öldürdü,İntihar Etti
»  İstanbul'a Bin Yeni Taksi
»  Ünlü Oyuncudan Acı Haber
»  LPG Otogaza 49 Kuruş Zam
»  Zam Furyasında Sıra Et'e Geldi
»  Altın Yeniden Tırmanışa Geçti
»  Edho'dan Kötü Haber
»  Bedelli Askerliğe Enflasyon Zamm
»  AFAD'dan Personel Alımı
»  Bin Yeni Hakim ve Savcı Alınacak
»  13 ile Sağanak ve Kar Yağışı Geliyor
»  Mararay'da Korkunç İntihar
»  Fahiş Fiyat Cezası Mahkemelik Oldu
»  Diyanet'te YeniGündem Düğün Fotoğrafları
»  Ezgi Mola'nın Taksi İsyanı
»  Metro Seferleri Bugün Ücretsiz
»  Antalya'da Soygun Dehşeti
»  Evliye Vergi İndirimi!
»  Yoksul Aile Sayısı 1 Yılda 2’ye Katlandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.