Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5274
EURO
45,4662
IMKB
9.340,000
ALTIN
4.312,490
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"DAĞDA KURT VAR SİLAH BIRAKMAYIZ"
 DAĞDA KURT VAR SİLAH BIRAKMAYIZ
 
Kandil'de geri sınır dışına çekilme kararını dün açıklayan Terör örgütü yöneticisi Murat Karayılan, dağlarda kurtlar olduğunu silahlı çekileceklerini söyledi
 
26.4.2013 - 13:57

PKK sınırdışına çıkma kararını dün açıkladı. Kandil'de KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 8 Mayıs'tan itibaren örgüt üyelerinin kademeli olarak sınırdışına çıkacaklarını söyledi.

Karayılan çekilmenin bitişine ilişkin net bir takvim sunmadı ama en kısa sürede sınır dışına çıkacağız dedi.

SİLAHLA ÇIKACAKLAR

PKK'nın sınırdışına çıkması ilk gündeme geldiğinde Başbakan Erdoğan katıldığı bir televizyon programında örgüt üyelerinin silahlarını bırakıp çıkması gerektiğini ifade etmişti.

Başbakan Erdoğan, terör örgütü üyelerinin silahlarıyla değil, silahlarını bırakıp sınır dışına gitmelidir demiş ve Silahın risk olduğunu ve provokasyonlara açık bir durum yarattığını dile getirmişti.

 

Erdoğan, "Gidecek olan silahını nereye bırakırsa bıraksın, gömerse gömsün, bırakır gider. Aksi takdirde bu iş provokasyona çok hazırdır. Hazırlanacak yasal zeminler Anayasa hükümlerine aykırı olamaz. Bu işin muhatabı hükümettir." ifadelerini kullanmıştı.

KURTLAR VAR SİLAH BIRAKMAYIZ

Dün sınırdışına çıkma kararını açıklayan Murat Karayılan ise, silahlarını bırakmayacaklarını, silahlarla beraber sınırdışına çekileceklerini açıkladı. Karayılan buna gerekçe olarak da dağdaki vahşi hayvan tehlikesini göstererek, "O dağlarda silahsız insanlar nasıl gelecek. Kurtlar bile engel olur o kadar vahşi hayvan var" dedi.

Karayılan şunları söyledi:

"Geri çekilme 8 Mayıs’ta başlayacaktır. Silahsızlanma o kadar basit değil. Daha farklı bir şeydir. O dağlarda silahsız insanlar nasıl gelecek. Kurtlar bile engel olur o kadar vahşi hayvan var. Kendini koruyarak geleceklerdir. Çekilmeyle ilgili resmi karar alınmamışsa özgücümüze dayanarak gerilla çekilecektir. Silahsızlanma söz konusu değil"



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKİL İNSANLAR HEYETİNDE GENCEBAY KRİZİ!

TSK SÜREÇTEN RAHATSIZ!

KADIKÖY'DE GECENİN FOTOĞRAFI
»  TBMM'DE, CHP'Lİ KAMER GENÇ'E KINAMA CEZA
»  MGK'DE TERÖR VE SURİYE GÖRÜŞÜLDÜ
»  MECLİS'TE TANSİYONU YÜKSELTEN TARTIŞMA
»  VEKİL MENÜSÜNDE YOK, YOK!
»  FAZIL SAY KARARA İTİRAZ ETTİ
»  "BU ÜLKEDE ARTIK BAYRAM VAR"
»  AKPM BAŞKANINDAN AKTİVİST AYARI!
»  "SALDIRI HALİNDE GERİ ÇEKİLME DURUR"
»  "KÜRTLER KİMLİK KAZANMIŞTIR"
»  FLAŞ.. KARAYILAN'DAN BEKLENEN AÇIKLAMA
»  KOMANDOLAR GÜNEYDOĞU'YA GÖNDERİLMEDİ!
»  HERON'LAR PKK'YI KORKUTTU!
»  SENDİKALARIN 1 MAYIS KARARI!
»  GÖZLER KANDİL'DE!
»  AKP'DEN YÜZDE 7 BARAJ İÇİN YEŞİL IŞIK!
»  MAMAK CEZAEVİ ORDUEVİ Mİ OLUYOR?
»  MECLİS'TE ÇAKMA İZMİRLİ ATIŞMASI
»  OBAMA'YA 'BÜYÜK FELAKET' TEPKİSİ!
»  ODTÜ'DE GERGİN DAKİKALAR!
»  KARABÜK'TE AKİL PROTESTOSU!
»  ERMENİLER, TÜRK BAYRAĞINI YAKTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.