Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Dar Gelirlinin Ev Alma Hayali Bitti’
 Dar Gelirlinin Ev Alma Hayali Bitti’
 
Ankaralı ünlü emlakçı Salim Taşçı, son 8 ayda ev fiyatlarının uçtuğunu, büyük kentlerde 1 milyon 750 bin lira olan dairelerin şimdi 4 milyon liraya çıktığını söyledi. ‘Millet nasıl alsın” dedi.
 
7.5.2022 - 08:50

Ünlü emlak müşaviri Salim Taşçı, son 8 ayda emlak piyasasına “sihirli bir el değdiğini” kiralık ev de, satılık ev de bulunmadığını söyledi.

Salim Taşçı 1 milyon 750 bin lira olan dairelerin şimdi 4 milyon lira olduğunu belirten Taşçı, “Ben bunlara ‘uçan daireler' diyorum. Uçtu gitti” dedi. Konut piyasasında böyle bir balon oluşmasını Covid-19'un yaygınlaştığı dönemde inşaat yapımlarının azalmasının, etkili olduğunu belirten Taşçı, SÖZCÜ'den Saygı Öztürk'ün  sorularını şöyle cevaplandırdı:SALİM TAŞÇI'DAN UYARI!

BALONA RAĞMEN SATILIYOR

“Bunun altında il ve ilçelere büyük göçler yatıyor. Bir tane satılık daire varsa, beş kişi de alıcı ise haliyle istenilen fiyata satılıyor. İkinci ellerde zaten satış kalmadı. Çankaya'da sadece 4 daire satılık. Onlara da beşer milyon lira istiyorlar. Geçen yıl bu dairelerin fiyatı bir milyon 250 bin lira civarındaydı. Satışta balon oluştuğu halde alıcı var mı? Var.”


Ankara genelinde ikinci ellerde satılık müstakil ev veya daire kalmadı…

Türkiye'de geçen yıl bir milyon 490 bin civarında konut satıldığını hatırlatan Taşçı, sistemin nasıl işlediğini şöyle anlattı: “Yalnız bunun üçte biri abartılı. Müteahhit ile malzeme satanlar arasında barter sistemi çıktı. Müteahhit diyor ki ‘Bana 100 ton çimento ver, ben sana daire vereyim.' O da diyor ki, ‘Tamam. Sen bana 50 tane daire ver.' Şimdi 50  daireyi aldığı zaman, malzeme satan, tapuyu üstüne alıyor. Bu tapuda birinci işlem oluyor. İkinci işlemde  ‘Ben bir emlakçıyım, ne müteahhidim. Benim adıma sen sat' diyor. Bu sefer onun adına satış yapıyor. Tapu da bu da ikinci işlem oluyor. İstatistikte bir daire, iki daire satılmış gibi oluyor. Geçen yıl 294 bin ipotekli satış olmuş.”

KİRALIKTA NELER OLUYOR

Kiraların da “uçtuğunu” belirten Salim Taşçı, söyle konuştu: “Bu da göçlerden ve evliliklerden kaynaklanıyor. Yabancı ülkelerden de gelenler var. Fazla konut yapılamadığından kiralar da yükseliyor. Geçen yıl bin lira olan kiralık daireler şimdi aylık 4 bin liraya yakın.  Bu durum insanları çaresiz bırakıyor. Dar gelirlinin evi yoksa bitti. 4 4 bin lira kira nasıl versin? 100 metrekarelik bir evi üç-dört milyon liraya nasıl alsın?”

İnşaat malzemesinde fiyat artışı önlenmeli
Emlak müşaviri Salim Taşçı, piyasanın düzelmesi ve konut fiyatlarının normalleşmesi için çözüm önerileri de sundu. İmar arazilerinin üretilip inşaatların hızla yapılmasına ihtiyaç olduğunu belirten Salim Taşçı, “Ne kadar çok yapılırsa o zaman fiyatlar düşer. İnşaat malzemesi artışının da önlenmesi gerekiyor. İnşaat malzemeleri yüzde 100 artmış. Haliyle müteahhit de diyor ki ‘Arsa pahalı. Büyük şehirleri merkezlerde arsa kalmadı. Bulunamıyor. Kentsel dönüşüme de ağırlık vermek zorundayız” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Et ve Süt Kurumu’ndan Zam Açıklaması

Athena Göhan'dan İmamoğlu’na Tepki!

Otoyollarda Hız Sınırına Flaş Düzenleme
»  Süte Yüzde 30 Yeni Zam!
»  Survivor'da Kahreden Olay
»  5 Gün Boyunca Sağanak Yağmur Var!
»  İstanbu'da Sapık Bankacı Alarmı
»  Sigaraya Zam Geldi!
»  İşte İstanbul'da Yaşayan Göçmen Sayısı
»  Eski Kiracılara da Büyük Zamlar Kapıda
»  Survivor'da Şoke Eden Eleme
»  Ankara Valiliği'nden Sel Uyarısı
»  Öğretmenlere Paylaşım Soruşturması
»  Yapımcı Hande Karacasu'ya Gözaltı
»  Diyarbakır'da Kanlı Gece,3 Ölü
»  "Pardon Senin Baban Şehit Değil!"
»  İzmir'de Kadın Cinayeti
»  "Bu Bayram Emekliler El Öpecek"
»  Biracılara Kötü Haber
»  Adıyaman’da Sel Felaketi
»  Taksim'de 1 Mayıs Gözaltıları
»  Beştepe'de inanılmaz Hırsızlık!
»  Elektrikte Yeni Zam Beklentisi
»  Özkan Uğur 3. Kez Kansere Yakalandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.