Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2391
EURO
34,7667
IMKB
10.340,000
ALTIN
2.462,740
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Ekonomide Kalkışan Bedelini Öder"
 Ekonomide Kalkışan Bedelini Öder
 
EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ekonomisine ‘zarar vermek isteyebilecek’ şahıs, şirket ve kurumları uyardı.
 
7.8.2016 - 08:34

Zeybekci, “Kim ne adım atıyorsa not alırız. (Bazılarını) ‘Ekonomiye kalkışma’ algılarız. Günü geldiğinde değerlendiririz” dedi.

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) bağlı 60 ihracatçı birliğinin başkanlarının katıldığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ekonomisinin gayet sağlıklı ve güçlü olduğunu söyledi. Zeybekci, Darbe Girişimi sonrası ekonomiyi sabote etmeye yönelik çaba içinde olabilecek şirketleri ve kurumları uyararak, şöyle konuştu:

KİM, NE ADIM ATARSA

“İhanetin başında olanlar var. Destekleyenler var ve altında oltadan kopamayanlar var. Ülkenin asla zarar görmemesi gerekiyor ama bir şekilde darbe girişimine bulaşanlar da cezasını çekmeli. Bize göre her şirket bu ülkenin envanterinde bir varlık ve onu bozmadan devamını sağlamakla mükellefiz. Yeniden 2023 hedefleri için Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği ‘muasır medeniyetler seviyesi’ için çalışmaya devam etmeliyiz. Bazı bankaların tedirginliklerini de duyuyoruz. Bu dönemde kim ne adım atarsa hepsini not alırız. Günü geldiğinde de ekonomiyle ilgili adım olarak, ekonomiye kalkışma olarak algılarız. Bedelini de ödetiriz. Bunun da hassasiyeti içindeyiz.”

15 Temmuz günü, ekonomisi mükemmel çalışan bir Türkiye’nin olduğunu, hükümet olarak da kendilerinin 18 Temmuz Pazartesi günü, bütün dünyada ses getirecek bir dizi ‘teşvik kararı’ açıklamaya hazırlandıklarını anlatan Bakan Zeybekci, “Eğer 15 Temmuz Darbe Girişim olmasaydı, pazartesi günü bütün dünya Türkiye’nin yeni yatırım teşviklerini konuşacaktı. Şimdi dünyaya başka şey anlatmalıyız. Biz bizi anlatmamalıyız. Bu nedenle, bu ülkede iş yapan ve bizi iyi bilen dostlarımız bizi anlatacak. Türkiye’ye gelin ve ‘kendi başarı hikâyenizi keşfedin’ diyecekler. 24 merkezde bu dostlar konuşacak. Önemli gazeteler, TV kanallarında, billboard’larda ve sosyal medyada olacaklar” dedi. Zeybekci, bu çalışmadan sonra da, önemli ülkelere gidilerek ‘bakanlıklar ve sivil toplum örgütleriyle birlikte’ karşılıklı üst düzey toplantılar yapılacağını anlattı.


DÖRT MADDELİ GÜNDEM

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkanlar Kurulu Toplantısında dört maddeli gündem üzerinde durulduğunu belirterek, “FETÖ Darbe Girişiminin ekonomi üzerindeki etkileri, Türkiye’nin imajı ve algısı için yırt dışında ne gibi çalışmalar yapılabileceği, İhracat Kredi Garanti Fonu kuruluşu, Yurt dışında Türk Ticaret Merkezleri kurulması” diye konuştu.

JAPONLAR İYİ BAKIYOR, ÇİNLİLER FIRSATÇI

TÜRKİYE’nin her yerinden gelen ihracatçı birlik başkanlarından bazıları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilginç gelişmeler yaşadıklarını anlattı. Tekstil sektöründen bir başkan, “Çinliler, durumu kullanmaya çalışıyor, tuhaf sorular soruyor” derken, Japonlarla ortaklığa hazırlanan bir başkan da “Birlikte fabrika kuracağız. Vazgeçmediler ama birkaç ay erteleme olabilir. Yine de Japonlar diğerlerine göre bize karşı daha sıcaklar” dedi. Bir başka başkan ise Rusya ile işlerin düzelmesinin  önemine işaret etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Gençlere 12,5 Yılda Emeklilik!

4 Bin Lira İkramiye Müjdesi!

Bireysel Emeklilikte Flaş Gelişme
»  Akıllı Telefonlar Yüzde 8 Zamlandı
»  Dolarda Son Durum
»  İflas Erteleme Yasaklandı!
»  Trafik Sigortasına Yüzde 20 İndirim
»  Her Emekliye Farklı Promosyon!
»  6 Milyon Kişiye Af müjdesi Geldi
»  " Yeni Bir Seferberlik Başlatıyoruz"
»  Borcu Olana Bakandan Müjde
»  100 Bin Liralık Kredi 34 Bin TL Ucuza!
»  Sivil Şehit Yakını Ve Gazilere Maaş!
»  "Fitch Fitchliğini gene yapıyor"
»  Babacan. Böyle Dalgalanma Normal
»  Dolar Ohal Kararı Sonrası Zirve Yaptı!
»  Dolar Tarihi Zirveyi Zorluyor
»  Halk parasına sahip çıktı!
»  Merkez'den Faiz İndirimine Devam!
»  Dolar'ın Tansiyonu Yükseldi!
»  TOKİ'den Yüzde 20 İndirim Kampanyası
»  Dolar Darbe Şokunu Çabuk Atlattı
»  Araç Muayenesinde Yeni Düzenleme
»  Cem Yılmaz'dan İmalı vergi paylaşımı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.