Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"HAYROLA, SEÇİM DÖNEMİ Mİ GELDİ?"
 HAYROLA, SEÇİM DÖNEMİ Mİ GELDİ?
 
Cumhurbaşkanı Gül ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çankaya Köşkünde ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Gül, toplantıda "cumhurbaşkanlığına tekrar aday olacak mısınız" sorusuna cevap verdi.
 
18.6.2010 - 14:31

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs konusundaki müzakerelerle ilgili olarak, “Umut ederim ki 2004 yılında kaçırılan büyük fırsat, referandum fırsatı, bu sefer müzakerelerin başarısızlığıyla kaçırılmaz” dedi.

Eroğlu'nun müzakerelere devam edip masada olacağını ifade ettiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:
“Umut ederim ki 2004 yılında kaçırılan büyük fırsat, referandum fırsatı bu sefer müzakerelerin başarısızlığıyla kaçırılmaz. Bunun altını özellikle çiziyorum, büyük bir fırsat, 2004 yılında, referandumda Kıbrıs Türkleri 'evet', ama Kıbrıs Rumları 'hayır' diyerek kaçırılmıştır. Şimdi müzakereler başladı, müzakerelere Sayın Talat devam etti, Sayın Derviş Eroğlu, aynı şekilde olumlu, yapıcı bir şekilde devam etmektedir. Bunun Kıbrıs Rum tarafı tarafından da iyi anlaşılması, dünya kamuoyu tarafından çok iyi görülmesi gerektiğine inanıyorum ve bu fırsatın kaçırılmaması için de herkesin üzerine düşeni iyi niyetle yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum.
Şüphesiz ki müzakereler sonsuza kadar devam edemez. Bunun bir süresinin olması lazım. Hatırlayacaksınız, daha önce de bu yönde seslenişlerde bulunmuştum. Ama ümit ediyorum ki bu sefer 2010 yılı içerisinde bu iş biter. BM Genel Sekreterinin, özel temsilcinin görüşlerinin bu doğrultuda olduğunu ve açıklamalarını bu şekilde yapmış olduğunu görmekten de ayrıca memnuniyet duymuş bulunuyoruz.

ADAYLIK SORUSU

Gül, “Sayın Cumhurbaşkanı, çok farklı, yapıcı, birleştirici ve bütünleştirici performansınızla cumhurbaşkanlığı görevinizi sürdürüyorsunuz. bu göreve yeniden aday olacak mısınız?” sorusu üzerine de gülerek, “Hayrola seçim takvimi mi geldi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, “Ben görevimi sorumluluğu içerisinde en iyi şekilde yapmaya devam ediyorum. Şimdi söylenecek bir şey yok. Ortada seçim yok, bir şey yok, öyle bir dönem söz konusu değil. Onlar günü gelince konuşulacak konulardır” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AVCILAR PAZARINDA İSYAN!

DEMOKRAT PARTİ'DE ŞOK İSTİFA

MART'TAN BU YANA 43 ŞEHİT VERİLDİ, 130 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
»  ERDOĞAN'DAN YARGI'YA AĞIR SÖZLER
»  FLAŞ.. İLHAN CİHANER'E TAHLİYE
»  AKİF BEKİ'NİN YAZISI AKP'Yİ KARIŞTIRDI!
»  AHMET TÜRK'E YUMRUK ATAN İSMAİL ÇELİK'E TAHLİYE
»  CANLI YAYINDA KÜRT KAVGASI!
»  ÇİLLER'DEN MESAJ VAR!
»  DEVLET PİŞMAN OLDU!
»  SARIGÜL'E BÜYÜK ŞOK!
»  SUÇLULAR ŞİMDİ YANDI!
»  ÖNEMLİ "MAVİ MARMARA"SORULARI!
»  'HANİ SİZ DEMOKRATTINIZ?'
»  İSTİFA ETMİŞ AMA KUBUL ETMEMİŞLER!
»  RTÜK'E AB AYARI ÇEKİLECEK
»  "BAYKAL'I BATI TASFİYE ETTİ!"
»  RUSLARIN İNCİRLİK ÜSSÜ!
»  HAARETZ'DEN BOMBA İDDİA!
»  O SORUYA MİT'TEN EK CÜMLELİK YANIT GELDİ!
»  BAKAN ŞİMŞEK'TEN CHP'YE 64 TON ALTIN AÇIKLAMASI!
»  ERDOĞAN'A KÖŞK YOLU AÇILDI!
»  FLAŞ.. İŞTE ADANA'NIN YENİ BELEDİYE BAŞKANI!
»  "KENT MERKEZİNDEKİ OKUL YERLERİ SATILSIN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.