Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6584
EURO
43,8937
IMKB
9.075,000
ALTIN
4.210,250
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"HİÇ BİR YER PKK İÇİN GÜVENLİ DEĞİLDİR"
 HİÇ BİR YER PKK İÇİN GÜVENLİ DEĞİLDİR
 
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü oturumunda Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde ölen 35 kişinin ölümü ve sonrasında Uludere’ye yaptıkları ziyaret ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
 
3.1.2012 - 17:10

Beşir Atalay " Tabutlarının üzerine zorla örgüt bayrakları örtenlerin, cenazeleri propaganda vesilesine dönüştürmeye çalışanların ailelerden aldığı ’Cenazelerimize, acılarımıza artık karışmayın’ cevabı bizim vicdanımızı rahatlatan önemli bir noktadır" dedi.

Olayın ivedilikle aydınlatılması ve hukukun gereğinin eksiksiz olarak yerine getirilmesi konusundaki hassasiyetini vurgulayan Beşir Atalay, "Olayın hemen ardından gerekli idari ve adli tahkikata başlandı. Buradan bir kez daha altını çizmek istiyorum; Hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde hareket edilecek, olayla ilgili tüm soru işaretleri aydınlığa kavuşturulacaktır. Adli ve idari soruşturmalarda bu çerçevede sürdürülmektedir.

Genelkurmay Başkanlığı’nın da oldukça şeffaf bir tutum izlediğini ve dürüstçe olup bitenleri anlattığını görüyoruz. Bu Türkiye için önemlidir. Devletin vatandaşı bilerek bombaladığı yönündeki suçlayıcı beyanları bir kez daha reddediyor, bu yönde yorum ve beyanlarda bulunanları aklıselime davet ediyorum. Olayın hemen ardından yapılan haksız benzetmeler, ithamlar ve yanlış haberler olayın açığa çıkmasına hizmet etmemektedir. Bugün kendisiyle hesaplaşan bir Türkiye var. Biz terörle mücadele ediyoruz. Ama bunu yaparken bile öldüren değil yaşatan olmak istiyoruz" dedi.

'TERÖRLE MÜCADELE İLKEMİZ ÖLDÜREN DEĞİL YAŞATAN'

"Size tabi bu operasyonlarla alakalı bir takım bilgiler vereceğim. 12 Temmuz'dan itibaren hava harekatından gelen istihbaratlar süzgeçten geçirilmekte daha sonra operasyonlar yapılmaktadır. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, ayrıntılı izahata yer verilmiştir. Bu açıklamada yer alan değerlendirmeler bugünde geçerliliğini sürdürmektedir. Genelkurmay'ın tamamen şeffaf bir tutum izlediğini ve dürüstçe olanları anlattığını görüyoruz, Genelkurmay Başkanlığının açıklamalarından aldığım bilgiler çerçevesinde, İHA istihbarat kaynaklarımızdan biridir. Tespit edilen görüntülerin ilgili birimlerce analizi yapılmakta ve uygun vasıtalar ile ateş altına alınmaktadır."

"28 Aralık gecesi 4 defa aydınlatma yol güzergahına atılmış. Ancak grubun yoluna aynı şekilde devam etmesi nedeniyle ateş altına alınmışlardır. Terörist olmayan kişilerin Sinat Haftanin bölgesine girmesi güç olması nedeniyle, ayrıca alınan istihbarat raporları doğrultusunda teröristlerin toplanmakta olduğu bilgisi, ayrıca telsiz konuşmalarındaki artış, daha önce bu kadar kalabalık grup kaçakçının olmaması, geçmişte Aktepe, Hantepe ve Çukurca'da alınan acı tecrübeler neticesiyle topçuyla ateş açılmasına ve sonuç alınmazsa savaş uçaklarıyla vurulmasına karar verilmiştir."

"Burada Başbakanımızın da belirttiği üzere, devletin vatandaşlarını öldürdüğü ithamlarını reddediyoruz. Bugün Türkiye farklı bir Türkiye. Bugün şeffaflık var. Bugün kendisiyle hesaplaşan, kendisi adına işlenen faili meçhulleri araştıran bir Türkiye var. Terörle mücadele ilkemiz bile öldüren değil yaşatandır. Devlet eski kodlarını değiştirdi. Devlet terör olmasın diye çabalıyor."

ULUDERE KAYMAKAMINA YAPILAN SALDIRI

Bölgeye yaptıkları ziyaret sırasında köylülere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eden Beşir Atalay, "Kaymakamımıza gösterilen o tepkide Uludereli ve o köylü vatandaşlarımızın hiçbiri yoktur. Cizre’den Şırnak’tan getirilen organize edilen militanlar bunu yapmıştır. Ve o olaydan sonra da köylü o alanı terk etmiştir.

Biz onlara teselli ve taziyeye gittik, o köylüler bize kaymakam ile ilgili üzüntülerini iletip durdular. Bu Meclis’in içinde bugün üye olarak bulunan birisi bize oradan tehdit savuruyor. "Bakan gelmesin, burada halk silahlı sakın buralara gelmesin" diyor. Bu bir şanssızlıktır. Devlet her yere gider. Ve hepsine gittik, o köylerin, kasabaların hepsine ben gittim. Kimse böyle haddini bilmeden böyle sözleri de bir milletvekili söylemesin" dedi.

"Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Uludere’de yaşananlar geniş bir biçimde ele alındığını ifade eden Atalay sözlerine şöyle devam etti ; "Hükümetimiz hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri geride kalan yakınları için elinden geleni yapacaktır.

Gelecek hafta bölgeye tekrar arkadaşlarımla beraber gideceğim. Bu yöndeki çalışmaların süratle tamamlanmasını bizzat ben takip edeceğim. Bu kapsamda tazminat dahil diğer konularda çalışıyoruz. O aileler o evlatlar bizim evlatlarımızdır. Bir yandan yaralarımızı sararken diğer yandan gerekli soruşturmayı neticelendireceğiz. Bu bizim en büyük vicdani sorumluluğumuzdur. Yitirilen evlatlarımızın tabutlarının üzerine zorla örgüt bayrakları örtenlerin, cenazeleri propaganda vesilesine dönüştürmeye çalışanların ailelerden aldığı ’Cenazelerimize, acılarımıza artık karışmayın’ cevabı bizim vicdanımızı rahatlatan önemli bir noktadır. Ve o noktada valimiz onların istediği kargaşa ortamı oluşmaması için elinden geleni yapmıştır" dedi.

"HİÇBİR YER TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN GÜVENLİ DEĞİLDİR"

Aralıksız yapılan operasyonlarla terör örgütüne ağır bir zarar verildiğini söyleyen Beşir Atalay, "Şuan hiçbir yer terör örgütü için güvenli değildir. Operasyonlar devam edecektir. Ama demokratikleşme adımlarımızda devam edecek. Vatandaşımızın haklarını genişletme çalışmalarımız da devam edecek. Bu çerçevede yeni anayasa çalışmaları birinci önceliğimizdir" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKAN'IN MAKAM ODASI ÖNÜNDE EYLEM!

KENAN EVREN'E KÖTÜ HABER!

BAŞBAKAN KONUŞTU, BAKANLAR TWETT'LEDİ!
»  BAŞBAKAN, BDP'LİLERİ BU FOTOĞRAFLA VURDU
»  ''TUVALETE BİLE GİDEMEZSİNİZ''
»  ASKERİ ÜS ÜZERİNDE CASUS UÇAK!
»  ÇALIŞMA YAŞAMI TAMAMEN DEĞİŞİYOR
»  BU KİTAP, PKK'NIN EZBERİNİ BOZACAK!
»  ''ATATÜRÇÜ OLMAYI HAKARET SAYARIM''
»  ERDOĞAN'DAN, 9 YILDA BİR İLK!
»  KASIT YOK,ÖZÜR YOK,TAZMİNAT YOLDA!
»  AKP'Lİ VEKİLDEN TARTIŞILACAK ÖNERİ!
»  CEMİL ÇİÇEK KIZDI!
»  FLAŞ.. İLKER BAŞBUĞ'A SORUŞTURMA
»  ''BENİ KURBAN SEÇTİLER''
»  CEM UZAN PES ETMİYOR!
»  AZİZ KOCAOĞLU ADLİYEDE!
»  MÜHİMMAT DEPOSUNDA PATLAMA,3 İŞÇİ ÖLDÜ
»  SERDAR ORTAÇ'IN TEYZESİNİN BÜYÜK DRAMI
»  TSK'DAN BİR İLK DAHA!
»  PKK TELSİZLERİNDEN YÜKSELEN ÇIĞLIKLAR!
»  KKTC'NİN ADI DEĞİŞİYOR!
»  KORUMALARA YENİ SİLAH!
»  DARP RAPORU İSTEMEDİ YARIN GÖREV BAŞINDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.