Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR, YÜREKLİLER İSE BİR GÜN'
 KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR, YÜREKLİLER İSE BİR GÜN
 
Kılıçdaroğlu: Bir şeyi unutmayın. Korkaklar her gün ölür. Yürekliler ise bir gün.
 
19.12.2010 - 07:45
Dost ve kardeş ülkelerin değerli temsilcileri bize güç veren onur duyduğumuz yürekleri buruk değerli sanatçılarımız, değerli CHP'liler televizyonları başında bizi izleyen vatandaşlarımız hepinize selam ve saygılarımı sunuyor ve tüm Türkiye'yi kucaklıyorum.

Dün akşam bir düğündeydik. Mevlana’nın düğünündeydik. Mevlana hoş görünün timsali, çağları aşan, inancımıza felsefi boyut katan Mevlana’nın düğünündeydik.

Bugün başka bir düğündeyiz. Yine CHP’nin yönetici kadroları olarak sizin huzurundayız. Halkla beraberiz size inanıyoruz.

Ey oğul tutsaklık bağlarını kopar. Özgür ol, özgür yaşa diyor. Biz özgürlüğümüzü kurtuluş savaşıyla kazandık ve özgürlüğümüzü de ulusal bağımsızlığımızı da kazandık. Ama bugün Türkiye farklı bir dönemden geçiyor. Umut yerine umutsuzluğu görüyoruz. Gelecek kaygısı taşıyan pek çok yurttaşımız var.

Ama buradan bütün yurttaşlarıma söz veriyorum. CHP’nin iktidarında karamsarlığa yer olmayacaktır. Umudumuz halk olacaktır. Halkın desteğiyle herkesi kucaklayacağız. Biz barışın türkülerinin söylendiği bir Türkiye istiyoruz.

İşi, yaşı, soyu sopu önemli değil. Amacımız tüm yurttaşlarımız kucaklamak... Eğer çözümün bir parçası olmak istiyorsanız CHP çatıs altına gelin. Hoşgörü, özgürlük, demokrasi burada olacaktır.

Umudun, özgürlüğün emeğin partisiyiz. Temiz siyaset mi istiyorsunuz o zaman hayatı sorgulayacaksınız. Eğer birine onu deliğe süpürmeyin kullanın denildiğinde sesi çıkmıyorsa sorun var demektir. Biliyorsunuz güçlü bir halkımız var. Halka ulaşmak her CHP'linin görevidir. Halka ulaşmak hepimizin görevi.

Bir iktidar var. Söylemi ile eylemi taban tabana zıt. Demokrasiyi askıaya aldılar. Kendi mahkemelerini kurdular, kendi yargıçlarını seçtiler. Aydınları hapse attılar. Kendi çetelerini kurdular. 12 Eylül'le hesaplaşıyoruz diyorlar. Kemal Türkler'in katilleri eli kolunu sallayarak geziyor ama..

Özgür medya dediler. Hangi özgür medya. Otosansür uygulayan medya mı, sansür uygulanan bir medya mı halkın sesi olacak.

Üniversite öğrencilerinin üstüne coplarla gidenler mi demokrat..

Yoksulluğu kaldıracağız dediler. Yoksul sayısı artıyor. Yolsuzlukları da kaldıracağız dediler. Ama gelin görün ki pek çok ülkenim firmaları kendi kayıtlarıa göre Türkiye'de ödedikleri rüşveti çıkardılar...

Bu tabloyu değiştireceğiz. Geçmişi bileceğiz. İyi tahlil edeceğiz. Ama geleceği geçmişin hataları üzerine kurgulamayacağız.

Türkiye'nin binlerce sorunu varsa bizim de binlerce çözümümüz var. CHP genleriyle oynanmaış bir partidir.

KADINLARA SESLENİYORUM

Gençler ve kadınlar CHP'de daha çok yer alacak.

Kadın kardeşlerim sizin siyasal eviniz CHP'dir. Kadınlaar seçme seçilme hakkını verdik ama başka bir tablodan söz etmek istiyorum. 21. yüzyılda 4 milyon kadınımız okuma yazma bilmiyor. Bunun ayıbı kadınlarımızda değil. Bunun ayıbı bu konuyu ihmal eden siyasilerin ayıbıdır. Unutmayın daha geçen yıl Diyarbakır'da iftarda evine bir şey götüremediği için intihar eden babayı düşünün. Yoksulluğu düşünün. Kadın kardeşlerimiz bunu unutmamalıdır. Kadın kardeşlerim sizin mübarek ellerinizle CHP'yi iktidara taşıyalım.

Sanatçılara söz veriyorum size özgürlükleri sonuna kadar açacağız.

YOKSULLUĞU YENECEĞİZ

Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını getireceğiz. Hiçbir aile yiyyeceksiz kalmayacak. Yoksul ailede kadının hesabına her ay asgari ücret kadar para yatıracağız.

AKP parayı nereden bulacaksın diyor. Sen yandaşlarına, ihaleye fesat karıştıranlara para buluyorsun sıra fakir fukaraay gelince parayı nerdeen bulacaksın diyor. Biz parayı buluruz. Çünkü biz Cumhuriyet halk Partisiyiz.

İLK İŞİMİZ İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEK OLACAK

Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik. 8 yıldır 8 yıldır iktidardalar. İşsizlik giderek arttı. İşsizlik kavgadır, huzursuzluktur.

Bunlar AKP iktidarının umurında mı? Ama bizim umurumuzda olacak. İktidarımızda çözmek için uğraşacağımız ilk konu işsizlik olacak.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK

Üniversiteyi bitirmeyen birisi, ‘Yahu üniversiteyi bitirseydim, acaba iş bulabilir miydim’ diyor. Üniversiteyi bitiren bir işsiz ne diyecek? Nasıl oldu, okudum yazdım, üniversiteyi bitirdim ve ben işsizim. Binlerce okulumuzda öğretmen yok. Vekil öğretmenler çocuklarımızı yetiştiriyor. Ama dışarıda atama bekleyen on binlerce öğretmen var. Bütün atanamayan öğretmenlere ve ailelerine sesleniyorum. Halkın iktidarında atanamayan öğretmen kavramı olmayacaktır.

Üreteni cezalandırdılar. Bu tabloyu ters düz etmek her CHP’linin görevi olacaktır. Bakın Başbakan bir formül üretti dedi ki ‘Her iş veren bir işsiz alırsa, Türkiye’de işsizlik sorunu çözülür’ hiçbir işveren başbakanı ciddiye almadı.

İNTİBAK YASASINI ÇIKARACAĞIZ

Büyük bir umutla emeklilerin büyük bir kısmı AKP’ye oy verdi. Ne yaptı biliyor musunuz? Emeklinin başına çorap ördü.

Önce bir yasa çıkardı. Hani Recep bey diyor ya kişi başı gelir 15 bin dolara çıktı diye, hiç kimsenin geliri 15 bin dolara çıkması mümkün değil.

Emekliye pay almayacak diye yasa çıkardı AKP hükümeti. Bir başka nokta esnaf emeklileri. Esnaf çalıştı, emekli oldu, ayrıldı. Emekli aylığından tekrar çalışırsa yüzde 40 kesilecek dendi. Biz CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne gittik ve bunu iptal ettik. Onu yüzde 15’e düşürdüler. Çalışan bir esnafın aylığından, sosyal güvenlik destek primini niye kesersiniz? Biz sizin aylığınızdan kesilen sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız.

Yıllardır beklediğiniz, kim yapar diye düşündüğünüz, intibak yasasını da biz çıkaracağız.

MAZOTTA ÖTV'Yİ KALDIRACAĞIZ

Adım adım Türkiye’yi gezdi biz ÖTV’yi kaldıracağız dediler. Köylü vatandaşlarım da inandılar. Mazotta ÖTV’yi kaldırdılar mı? Biz söz veriyoruz. Bizim sözümüz CHP’nin sözüdür. Ben söz veriyorum. Benim sözüm işçi Kemal’in, memur Kemal’in sözüdür. Halkını seven Kemal’in sözüdür. Biz kaldıracağız. Başbakan diyor ki parayı nereden bulacaksınız. Kulağı iyi duysun diye sesleniyorum.

PARAYI BULURUM DERSEM BULURUM

Benim adım Recep Tayyip Erdoğan değil Kemal Kılıçdaroğlu. Parayı bulurum diyorsam ben parayı bulurum.

TÜRKİYE FAŞİZME GİDİYOR

Halkın iktidarında üniversiteleri yeniden ayağa kaldıracağız. Bilimsel özerklik vereceğiz. Üniversite yönetimi belirlenmeyecek, özgürce seçilecek. Üniversiteler kendi dekanlarını seçecek.

Türkiye adım adım faşizme gidiyor. Ben her şeyi çözdüm CHP'yi çözemedim diyor. Burayı çözemezsin sayın Başbakan.

ÜNİVERSİTE HARÇLARINI KALDIRACAĞIZ

Üniversite harçlarını kaldıracağız. Üniversite yönetiminde gençlerin söz ve karar hakkı olacak.

AĞIRIMA GİDİYOR

Darbecileri ağırladılar, önlerinde düğmelerini iliklediler. Sen ne bedel ödedin? Acıyı yaşamayanların bu acıların sömürmesi ağrıma gidiyor.

‘Ankara Ankara bu başka yara, 17 yaşındaydı kıyılır mı Erdal’a’. 12 Eylül’de çekilen acıları sömürüyorlar.

‘Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz’ (Bu sözler büyük alkış aldı)

Kim oluyorsun 12 Eylül faşizminden hesap soracağım diyorsun?

Atatürk’ün vasiyetini 12 Eylülcüler çiğnedi. Ata’nın vasiyetine sahip çıkacağız.

Kapatılan öğretmen derneği TÖBDER’in mallarını iade edeceğiz.

Halkın iradesi Meclis’e yansıyacak, o irade milli iradedir. Söz, milletvekilini vatandaş kendisi seçecek. Lider sultası olmayacak.

Yüzde 10 seçim barajı ucubesini kaldıracağız.

Temiz siyaset ve yolsuzluklardan hesap sorulmasını istiyorsanız CHP’ye gelin. Temiz siyaset bizim de arzumuz.

CHP iktidarında Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkacağız.

Bu ülkeye temiz, dürüst siyaseti getireceğiz.
Temiz siyaset istiyorsanız ‘Vergilerim nereye gitti’ diye sorun.

Siyasetin finansmanın da düzenleyeceğiz.

Dokunulmazlıkları kaldıracağız.

Güneydoğu sorunu toplumsal uzlaşmayla, toplumsal uzlaşmayla çözeceğiz. Senedimiz Lozan’dır, ona sahip çıkacağız. Özgürlük, barış ve ekmek ekseninde çözeceğiz.

ROJİN DE BİZİM AGOP DA BİZİM

Fırat’ın doğusu da, batısı da bizim. Berivan’da bizim, Hakan da bizim. Rojin de bizim Agop da bizim. Ferhat ile Şirin de bizim, Mem-u Zin de bizim. İnsan temelinde siyaset yapacağız.

Bizim amacımız içeride çağdaş, dışarıda güçlü bir Türkiye yaratmak.

CHP’ye parti içi demokrasiyi getireceğim sözü vermiştim, arkasındayım. Çağdaş bir tüzükle yeni bir CHP olacak. CHP içindeki bütün demokratik kalanları açacağız.

KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR, YÜREKLİLER İSE BİR GÜN

Buradan iş adamlarına, sanayiciye, esnafa sesleniyorum. Kapalı kapılar ardında hükümetin sizi nasıl tehdit ettiğini biliyorum. Konuştuğunuz zaman ertesi gün maliyecinin nasıl kapınıza geldiğini biliyorum. Artık korkmayın.
Memurlara sesleniyorum. Siz devletin işini yapacaksınız, siyasi partilerin değil. Çekinmeyin, yürekli olun ve siz de ayağa kalkın.
Çiftçi kardeşime sesleniyorum. Hani Başbakan’ın “Ananı da al git” dediği kardeşlerime sesleniyorum. Sende ayağa kalk. CHP’ye gel. Yürekli ol.

Mehmet Haberal’a rapor verdi diye 4 üniversite hocasını özel yetkili mahkemelere götürdüler. Onlara buradan sesleniyorum. Başınızı kaldırın. Özgürsünüz siz. Vicdanınız özgür sizin. Sizin arkanızda insanları seven milyonlar var. Üniversite hocaları siz de ayağa kalkın. Özgürlüğü isteyin.
Yargıçlar. Yürütme organının eline verilen yargıçlar. Adalet değil de siyaset dağıtması istenen yargıçlar. Barolar avukatlar. Sizler de buna itiraz edin.

Ve medya. Kendisine oto sansür uygulayan medya. Patronlarına ağır cezalar kesilen medya. Halkın iktidarında özgür olacaksınız. Biz dahil herkesi özgürce eleştirebileceksiniz. Sizde kalkın ayağa. Türkiye’de haber nasıl yazılırmış onu gösterin.
Bir şeyi unutmayın. Korkaklar her gün ölür. Yürekliler ise bir gün.

HEPİNİZ AYAKTA MISINIZ?

CHP’nin onurlu delegeleri, sevgili yurttaşlarım. Ben buradayım ayaktayım. İktidar ve sonrasında da ayakta kalacağım. CHP’nin sevgili delegeleri, sizler de ayakta mısınız? Sevgili CHP’liler sizler de ayakta mısınız? Sevgili yurttaşlarım sizler de ayakta mısınız? O zaman bir şey söyleyeceğiz. Yeter artık diyeceğiz. Ezilmeye sömürülmeye korku imparatorluğuna yeter. Hazır mısınız? Hepinize en içten saygılarımı sunuyorum. Ben de hazırım.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'BENİM ADIM KEMAL PARAYI BULURUM DERSEM BULURUM'

AKP'DEN ASKERE, 'SEN KENDİ İŞİNE BAK' TEPKİSİ

KILIÇDAROĞLU MANİFESTO AÇIKLAYACAK
»  CHE BERELİ, KILIÇDAROĞLU
»  CHP'DE, KURULTAY GÜNÜ
»  BEDELLİ ASKERLİK KANUN TEKLİFİ MECLİS'TE
»  ÜNİVERSİTE'DEN ATILMAYA SON!
»  EGEMEN BAĞIŞ, AFFETME ŞARTINI AÇIKLADI
»  BU CİA'AJANININ SÖZLERİNE DİKKAT!
»  ONLARI MEVLANA BULUŞTURDU
»  BEDELLİ ASKERLİK KANUNU TEKLİFİ MECLİSTE
»  HSYK YASASI ONAYLANDI
»  YANDAŞ BASIN SERBEST BIRAKILAN ALBAYI FİRARA GÖNDERDİ
»  ADANA YÜREĞİR ZİRAAT ODASINDA ÇATIŞMA : 2 YARALI
»  "ANNEM ÖLDÜ YETER SIKMA ARTIK!"
»  GENELKURMAY'IN İKİ DİL AÇIKLAMASI BDP'Yİ KIZDIRDI!
»  SEVİGEN: "BAĞIŞ PAPARAZZİ KAMERAMANI OLSUN"
»  CHP'Lİ VEKİLİ SONUNDA AĞLATTILAR!
»  TERÖRİSTBAŞI, YİNE TEHDİTLER SAVURDU!
»  ARINÇ,HAYATINI ANLATAN SİNEVİZYONU SEYREDİP AĞLADI
»  KONUT KREDİLERİNE SINIRLAMA!
»  CHP'YE ÇOK SERT ÇIKTI!
»  FLAŞ.. GENELKURMAY'DAN İKİ DİL'E ÇOK SERT TEPKİ
»  GÜL'DEN, 'TOPAÇ' ŞOV"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.