Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8355
EURO
43,4654
IMKB
9.577,000
ALTIN
3.962,100
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"PATRİOT'LAR SADECE SURİYE İÇİN"
 PATRİOT LAR SADECE SURİYE İÇİN
 
Genelkurmay Başkanlığı Hava ve Füze Savunma Sistemlerinin konuşlandırılmasının sadece Suriye'den kaynaklanabilecek olası hava ve füze tehditlerine karşı, tamamen savunma amaçlı bir tedbir olduğunu belirterek "Uçuşa Yasak Bölge" uygulaması veya taarruzi bir harekat için kullanılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
 
26.11.2012 - 12:37

Tsk internet sitesinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hava savunma sistemimizin Nato tarafından desteklenmesi maksadıyla, ülke olarak yapılan resmi talebimizin, Nato müttefiklerimiz tarafından olumlu karşılanması sonucunda, 27 Kasım 2012 tarihinde, Türk ve Nato müttefiklerinden oluşturulacak heyetle Patriot Hava ve Füze Savunma Sistemlerinin konuşlandırılabileceği mevzi keşiflerine başlanacaktır.

2. Hava ve Füze Savunma Sistemlerinin konuşlandırılması sadece Suriye'den kaynaklanabilecek olası hava ve füze tehditlerine karşı, tamamen savunma amaçlı bir tedbir olup "Uçuşa Yasak Bölge" uygulaması veya taarruzi bir harekât için kullanılması söz konusu değildir.

3. Bahse konu sistemlerle birlikte ülkemize gelecek yabancı askerlerin, Nato SOFA antlaşmasına uygun olarak hazırlanacak bir mutabakat muhtırası (MOU) kapsamında, Nato Daimi Hava Savunma Planına uygun olarak görevlendirilmeleri sağlanacaktır.

4. İntikal ettirilecek Hava ve Füze Savunma Sistemlerinin konuşlandırılacağı bölgeler, sistemlerin miktarı, ülkemize gelecek yabancı personel sayısı ve konuşlanma süresi, icra edilecek olan mevzi keşif faaliyetleri sonucunda belirlenecektir.

5. İntikal ettirilecek Hava ve Füze Savunma Sistemlerinin Türk Hava Savunma Sistemleriyle entegre edilmesi, komuta kontrolü ve angajman kurallarına ilişkin çalışmalar Nato çerçevesinde sürdürülmektedir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKAN'A 'MUHTEŞEM' SORULAR!

EŞCİNSELLERİ İHRAÇ YASAYA GİRECEK

'BENCE PKK BAŞARILI OLMUŞTUR'
»  TWİTTER'DE SEZER RÜZGARI
»  MEDYA'DA YENİ RÜZGAR!
»  FAZIL SAY'IN ACI GÜNÜ
»  ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR TELEFONU
»  OĞUZ HAKSEVER GÜNAH ÇIKARTTI!
»  ERDOĞAN, MUHTEŞEM YÜZYIL'I TOPA TUTTU
»  KREDİ KARTI SAYISI İKİYE KATLANDI
»  MEMURUN ÇALIŞMA SAATİ YİNE DEĞİŞTİ!
»  ''TEDBİR ALMAYA MECBURUZ''
»  MECLİS, OMBUDSMAN SEÇECEK!
»  'KOMİSYONDAN BİLGİ SAKLAMADIM'
»  MARMARİS'TE KORKUTAN DEPREM
»  FATİH TERİM'İN YILMAZ VURAL ÜZÜNTÜSÜ
»  BDP'Lİ VEKİLLER MARKETE SIĞINDI
»  SURİYE MUHALİFLERİ SİLAH İSTİYOR!
»  DAĞDA BİZE KURŞUN SIKAN BİZİM EVLADIMIZ!
»  KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS!
»  YENİ ANAYASA'DA GENELKURMAY'IN POZİSYONU
»  TBMM'DE ALTIN BULUNDU!
»  170 PKK'LI TESLİM OLDU!
»  ''ÖĞRETMENLER ANA-BABA KADAR DEĞERLİ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.