Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5312
EURO
45,5163
IMKB
9.196,000
ALTIN
4.294,640
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"PKK ÇOCUKLARI KORKUTARAK EYLEM YAPTIRIYOR"
 PKK ÇOCUKLARI KORKUTARAK EYLEM YAPTIRIYOR
 
Terör örgütü PKK'nın, son günlerde yaptığı izinsiz gösterilerde çocukları korkutarak, sindirerek ya da ödüllendirerek eylemlerine alet ettiği bildirildi.
 
23.10.2008 - 22:45
Batman Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, terör örgütünün yandaş toplayamadığı için eylemlerine çocukları alet ettiğini belirtiler.

Özellikle kentin kenar semtlerinde 15-16 yaş grubu çocukların terör örgütünce terör örgütü elebaşı lehine slogan atmaları, polise, okullara taş atılması ve Türk bayrağını indirmeye yönlendirildiklerini ifade eden yetkililer şöyle dedi:

"Çocuklar, çikolata veya parayla kandırılıyor. Polise taş atmaları konusunda zorlanıyor. Korkutularak, sindirilerek gösterilere alet ediliyorlar. Biz çocuklar ve ailelerini uygun bir dille ikaz ettik. Çocuklara nasihat ediyoruz.

Görüştüğümüz bütün çocukları kazandık. Çocuklar ellerindeki taşı bıraktı. Örgütün kötü emellerine alet olmayın diyoruz. Biz daima vatandaşın yanındayız. Maddi durumu kötü olan ailelere, çocuklarına kapılarına kadara giderek gıda, giysi ve kırtasiye yardımı yapıyoruz."

"3-5 terörist organize ediyor"


Şırnak Emniyet Müdürü Salih Gökalp de toplumda kadın ve çocuğun çok önemli olduğunu söyledi.

"Her ne kadar kişisel de olsa birebir taşı da yesek kadın ve çocuklara karşı merhametli davranabileceğimizi, duygusal yaklaşabileceğimizi terör örgütü de bizim kadar biliyor" diyen Gökalp, kadın duygusallığının, çocukların da bu gösterileri oyun olarak değerlendirmesinin örgütün propaganda yönünden öne geçmesine neden olduğunu kaydetti.

Emniyet Müdürü Gökalp, şunları söyledi:

"Terör örgütü 'Çocuklar taşladı', şeklinde propaganda yapıyor. Aynı çocuklar, polis arkadaşlarla top oynuyor. Bu çocuklar polise, devlete düşman ise polisle top oynar mı? Bu olayda tehdit var, harçlık verme var, babasını tehdit var.

Asıl sıkıntı Şırnak için benim gördüğüm geçmiş dönemde bir şekliyle örgütle bağlantısı olan ve yaşları şimdi 50 civarında olan bazı insanlar maalesef olayları devam ettirmek istiyor. Kendi gördüğü zararı çocukları da görsün istiyor. Mahallenin çocuklarını bu şekilde yönlendiriyorlar.

Biz güvenlik güçleri olarak tahrike kapılmadan kadınların, çocukların kullanılmaya çalışıldığını biliyoruz. Tahrike kapılmıyoruz. Şırnak 55 bin nüfuslu bir yer. Dün burada toplayabildikleri kalabalık ise 300 kadardı.

Örgütte militan kadro dediğimiz 3-5 terörist bu işleri organize edebiliyor. Çocuklar da oyunu seviyor. Çocuklar polis amcalarıyla hırsız polis oyunu oynar gibi oynuyor. Kaçma kovalama oyunu oynar gibi oynuyor."

"İnsan örgüt için en düşük değer"


Gökalp, bölgede okul öncesi eğitimin çok faydalı olacağını düşündüğünü ve kadının bilgilendiği toplumda bu tür olayların daha az olacağını söyledi.

Görevlilerin bu tip olaylarda büyük sabır gösterdiğini, artık bu olayları bildiklerini anlatan Gökalp, "Terör örgütü biz de agresif davranalım, biz de onun istediği gibi davranalım istiyor, ama bu olmuyor. Şırnak şehir merkezi 55 bin nüfuslu bir yer. Cizre ise 100 bin nüfuslu. Bu olaylarda bizim muhatap olduğumuz grubun bütün toplamı 200 kişiyi geçmez ve bunun 70'i çocuk. Bizim için en büyük değer olan insan örgüt için en düşük değer" dedi.

"Şırnaklı istemiyor"


Emniyet Müdürü Gökalp, Şırnaklıların huzursuzluk istemediğini, bu işten vazgeçtiğini, ekmeğini ve aşını nasıl kazanacağına baktığını ifade ederek, "Şırnaklının derdi bu. Biz de bunu biliyoruz. Bizim vatandaştan vazgeçme şansımız yok. Buradaki olumsuzlukların sürekli ön plana çıkarılması bizim en büyük engelimiz. Bu insanları ümitsizliğe itiyor. Üniversite sıralamasında Şırnak sonuncu. Örgüt de sürekli 'Şırnaklılar devlet memurluğuna alınmıyor' diye propaganda yapıyor. Oysa Beytüşşebap'tan şu an staj gören bir kaymakamımız var" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD SAVAŞ GEMİSİ SAMSUN'DA KARAYA OTURDU

İNGİLİZLER'DEN KURŞUN HIZINDA ARABA

ALMANYA, İMAMLARI EĞİTİME ALDI
»  PAPAZLAR MUM SÖNDÜRDÜRÜNCE CANINI ZOR KURTARDILAR
»  YARDIMLA TOPLADIĞI PARALARLA " TANRI YOK" DİYECEK
»  "ÇİRKİNSİN" DEDİLER İŞ VERMEDİLER
»  DTP'LİLERDEN ŞOK İFTİRA
»  VALİ'DEN KIZ LİSESİ ÖNÜNDE DOLAŞAN GENÇLERE FIRÇA
»  HAYAT KURTARAN TESADÜF
»  TÜRKEŞ'İN MERCEDES'İ İNTERTENTEN SATILIYOR
»  BEDAVA KONTÖR YALANI SİZİ DE YAKMASIN!
»  İLAÇ'TA YENİ SİSTEME GEÇİLİYOR
»  KARAKOL'A DÖRT KESİK BAŞ GÖNDERDİLER
»  DEVLET'TEN "TEHLİKELİ GÖREV TAZMİNATI" İSTİYOR!
»  İŞTE NUMARA TAŞIMA ÜCRETİ
»  BOĞAZ'IN ALTINDAN GEÇMEK 4 DOLAR
»  BÜYÜ İİÇİN KOLUNU KESTİLER!
»  AYHAN ÇARKIN: "BİN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜM"
»  KOMA'DAN, KATİLİNİ GÖSTERMEK İÇİN UYANDI
»  İZİN SONRASI KORKUNÇ KAZA: 4 ÖLÜ
»  SİLİVRİ'DE KAVGA
»  EN ZENGİN 100 TÜRK BÖYLE YAŞIYOR
»  DAĞA NİYE ÇIKTIM, NİYE İNDİM?
»  GÖÇMEN KUŞLAR ANADOLUYA GELMEZ OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.