Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6470
EURO
47,1602
IMKB
10.747,000
ALTIN
4.402,610
 
Hava Durumu ANKARA
22 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''TÜRK HALKININ FİNANSE EDECEĞİ İLK SİYASİ PARTİYİZ''!!!
  TÜRK HALKININ FİNANSE EDECEĞİ İLK SİYASİ PARTİYİZ !!!
 
Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, ''Türk halkının finanse edeceği ilk siyasi parti olduklarını'' söyledi.
 
9.4.2005 - 13:03
Partisinin il ve ilçe başkanlıklarının açılışını yapmak üzere İzmir'e gelen Öztürk, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Partililerle birlikte Kordonboyu'nda yürüyen Öztürk, deniz kenarında oturan vatandaşları selamladı. İzmir İl ve Konak İlçe başkanlıklarının açılış kurdelesini kesen Öztürk, parti binasında yaptığı konuşmada, halkın beklentileri doğrultusunda ''halk seferberliği'' başlattıklarını ve partiyi kurduklarını belirtti. Hiçbir siyasi partinin mirasına oturmadıklarını ve hiçbir partiyi örnek alarak kurulmadıklarını vurgulayan Öztürk, hareketlerinin gücü ve inandırıcılığının bundan kaynaklandığını söyledi. Birkaç kişinin biraraya gelerek ''Haydi parti kuralım'' düşüncesiyle yola çıkmadıklarını ifade eden Öztürk, partisinin her şeyiyle ''özgün'' olduğunu savundu. Bazı çevrelerin kendilerini ''paraları yok'' diye eleştirdiğini söyleyen Öztürk, ''Siyasetin finansmanını halk yapacaktır'' ilkesini benimsediklerini bildirdi. Demokrasiden söz edilebilmesi için bu şartın geçerli olması gerektiğini savunan Öztürk, şöyle konuştu: ''(Bu hareket tutmaz, çünkü para yok) diyorlar. Esası bu hareket tutar, çünkü para yok. Çuvalla paramız yok. Bu bizim meziyetimiz, bununla gurur duyuyorum. Bizler Atatürk çocuklarıyız. Atatürk 19 Mayıs'ta dümeni bozuk, her yanı su alan bir gemiyle Samsun'a çıktı. Bu söylenen şey, (Geminin bu haliyle Samsun'a çıkamayız) denilmesi gibi bir şey.'' Öztürk şöyle devam etti: ''Türk halkının finanse edeceği ilk siyasi partiyiz. Siyasetin temel ilkesi budur. Halk bunu sağlamazsa, sürü haline dönüştürülür. Halk attığı oyu takip edecekse, o zaman siyaseti finanse edecektir. 5 lira, 5 kuruş, bir simit vererek, neyi varsa vererek onu yapacak. Böyle yaparsak iktidar olduktan sonra halktan başka kimseye borcumuz olmaz. Siyaseti halka finanse ettirmezsek, halkın belini doğrultamayız. Demokrasiye katılımı, halkın finansmanıyla belirginleştireceğiz.'' Kendisine yönelik yapılan ''yüzü gülmüyor, çok sert'' eleştirilerineyse Öztürk, ''Türkiye'de gülecek, akşama kadar kahkaha atacak ne var ki güleyim'' diye yanıt verdi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN: MİLLETİM VE VATANIM İÇİN DİLENİYORUM!!!

ASKERLİK KISALMIYORMUŞ

AĞAR’DAN ARINÇ’IN EGE’YLE İLGİLİ SÖZLERİNE SERT TEPKİ
»  AKP'Lİ BAŞOĞLU'NDAN CHP'YE, "KİMSENİN İHSANINA İHTİYACIM YOK"YANITI...
»  ESKİ İSTİFACILAR, YENİLERİNİ UYARDI!!
»  GÜL'DEN ARINÇ'A FREN!!
»  DYP'DEN "PRİME TİME" MUHALEFET
»  ANAP'TA ÖREV DAĞILIMI... MUHARREM DOĞAN GENEL SEKRETER...
»  "GİZLİ ELLER KİM"?
»  DYP, 14 MAYIS'TA BÜYÜK KONGRESİNİ TOPLUYOR
»  ANAP BAŞKANLIK DİVANI BELLİ OLDU
»  CHP, ANKARA TURU'NDA NABIZ YOKLAYACAK
»  AKP AFFA DOYMUYOR... ŞİMDİ DE MERA AFFI!!
»  "TÜRKİYE ERKEN SEÇİM'E GİDİYOR"!!
»  "TOPLU KONUT ARAZİLERİ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"
»  "TRABZON OLAYLARINDA HÜKÜMET ETKİSİZ KALDI"
»  "EĞER KONUŞURSAM..."!!
»  "DAVA ETMESİN, ÇIKSIN TELEVİZYON'DA SÖYLESİN"!
»  MİLLETVEKİLİ İSTİFASINI ÖNLEMEK İÇİN YENİ FORMÜL!!!
»  CHP'DEN "EMEKLİLİK" TEKLİFİ...
»  TALAT'TAN BAYKAL ZİYARETİNE TEPKİ!!!
»  MUMCU'DAN "SEN Mİ SÖYLEYECEKSİN BEN Mİ?" AÇIKLAMASI...
»  ARINÇ'TAN KAYMAKAMLARA :" MİLLETİ AŞAĞILAYIP, HOR GÖRMEYİN" !
»  ZANA AF İSTEDİ!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.