Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TÜRKİYE'YE İHANET VE HUSUMET CEZASIZ KALMAYACAK"
 TÜRKİYE YE İHANET VE HUSUMET CEZASIZ KALMAYACAK
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mesut Barzani'nin sözlerine sert tepki göstererek, "Kürt kökenli Türk vatandaşlarının siyasi koruyuculuğuna heveslenen peşmerge bozuntusu Barzani'nin emrinde olan bu parti, bugün Türkiye'de yasal siyasi parti hüviyetiyle açıkça melanet icra edebiliyor" dedi.
 
9.4.2007 - 16:55
Bahçeli, hayasızca sürdürülen tahrik ve saldırıların, er veya geç ama mutlaka hak ettikleri milli karşılığı bulacağını belirterek, "Tarihi hesaplaşma günü geldiğinde, Türkiye'nin varlığına kastedenler çok ağır bir bedel ödeyecek ve Türkiye'ye ihanet ve husumet cezasız kalmayacaktır" ifadesini kullandı.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, yakın tarihinin en ağır güvenlik tehditleriyle karşı karşıya bulunan Türkiye'nin, içerden ve dışardan hain tahrik ve saldırıların hedefi olduğunu kaydetti.
 
Son dönemde artan terör eylemleri ve hayasızca sürdürülen bölücü tahriklerin artık sabır sınırlarını zorladığını savunan Bahçeli, "Bu hain tahrik ve saldırıların hedefi; devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü ve Türk milletinin birliği ve kardeşliğidir. Türkiye, bugün tarihi bir kavşak noktasında, milli bir hesaplaşmanın arifesindedir. Hain teröristler son dönemde inlerinden çıkmış ve alçak saldırılarla can almaya başlamışlardır. Sadece son üç günde Şırnak, Bitlis ve Bingöl'de on güvenlik gücü görevlimiz alçakça şehit edilmiştir. Gönüllerimizde ebediyen yaşayacak olan ve Türkiye'nin onurlu geleceğinin bedelini kanları ve canlarıyla ödeyerek şehitlik mertebesine yükselen bu şerefli evlatlarımızın aziz hatırası önünde Türk milleti tazimle eğilmektedir. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Başta yakınları olmak üzere Türk milletinin başı sağ olsun" değerlendirmesinde bulundu.
 
Bölücü teröristlerin sadece dağdan inmekle kalmadığını, PKK'nın şehirdeki militan kadrosunun sokaklara hakim olmak için harekete geçtiğini ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti: "İstanbul'un göbeğinde yakalanan seyyar bombacılar, Adana ve İstanbul'da polis karakollarına yapılan saldırılar, şehir eşkıyalarının Türkiye'yi kan gölüne çevirmek için eylem hazırlıklarının son aşamasına gelindiğini göstermektedir. PKK'nın siyasi hüviyetle siyaset arenasındaki faaliyetlerini de pervasızca sürdürmektedir. PKK'nın siyasi kolu ve maşası olan kin, nefret ve fesat oluşumu, yasal parti kimliğiyle alenen bölücülük yapmakta ve yıkıcı faaliyette bulunmaktadır. Milli mensubiyet bakımından kendisini Türkiye'ye değil, Kuzey Irak'a daha yakın gören bu partinin yöneticileri, siyasi önderlerinin İmralı canisi, Talabani ve Barzani olduğunu kürsülerden haykırabilmektedir. Bunun yanı sıra, PKK'nın sözcülüğünü yapan terör güdümündeki Belediyeler bölücü tahriklerini her geçen gün artırmaktadır. Daha da hazin olanı, Kürt kökenli Türk vatandaşlarının siyasi koruyuculuğuna heveslenen peşmerge bozuntusu Barzani'nin emrinde olan bir parti de, bugün Türkiye'de yasal siyasi parti hüviyetiyle açıkça melanet icra edebilmektedir. Türkiye'ye kin ve düşmanlığını her vesileyle kusan Barzani'nin tahrikleri, savaş ilanı boyutlarına taşınarak tırmandırılmaktadır. Türkiye'nin PKK terörüne on şehit verdiği son dönemde iki ayrı açıklama yapan Barzani, Diyarbakır'a müdahale edecekleri ve Türkiye'nin Güneydoğusunu karıştıracakları tehdidini tekrarlamış ve Türkiye'nin bir bölgesini de içine alacak "bağımsız Kürdistan devletinin" 10-15 yıl içinde kurulabileceği hezeyanını dile getirmiştir. Türkiye'yi bir çatışma girdabının içine çekmek için harekete geçen husumet ve ihanet cephesine de şunları hatırlatmak isteriz: Hayasızca sürdürülen tahrik ve saldırılar, er veya geç, ama mutlaka hak ettikleri milli karşılığı bulacaktır. Tarihi hesaplaşma günü geldiğinde, Türkiye'nin varlığına kastedenler çok ağır bir bedel ödeyecek ve Türkiye'ye ihanet ve husumet cezasız kalmayacaktır. Türkiye'ye küstahça dil uzatarak sonlarını hazırlayan peşmerge bozuntularına hadlerini bildirmek artık kaçınılmazdır. Bu sadece bir zaman ve vade meselesidir. İhanet ve husumet erbabını bekleyen tarihin bu şaşmaz hükmü hiç unutulmamalıdır".


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AĞAR'DAN BARZANİ’YE “DENSİZ" TEPKİSİ

CHP: AKP, 367 İÇİN ARA TRANFERE BAŞLAYACAK

YAZICIOĞLU'NDAN BARZANİ'YE : HADİ ORADAN DEFOL
»  ''BARZANİ İLE DEĞİL, MİLLET İLE UZLAŞ''
»  ''DTP SIKIYSA SEÇİME GİRSİN''
»  ZEKİ SEZER: 'SİZİ BU İKTİDARDAN KURTARACAĞIM'
»  ANAVATAN'DAN SEÇİM TAKTİĞİ:''BAKIMINIZA ÖZEN GÖSTERİN''
»  UNAKITAN'INDA DİLİ SÜRÇTÜ
»  ABDULLAH GÜL'DEN 367 YORUMU
»  ''TÜRKİYE'NİN BİR NUMARALI DERDİ PARLAMENTER SİSTEM"
»  ''ÇANKAYA YOKUŞUNU KOLAY KOLAY TIRMANDIRMAZLAR''-
»  SİZ HEP UYUYUN , SİZ UYANINCA MİLLET KABUS GÖRÜYOR
»  "KÖŞK'ÜN KAPISINDAN GERİ DÖNÜLMEZ"
»  " EKONOMİ YORUMCULARINA EŞEK YÜKÜ DAYAK ATMAK LAZIM"
»  CHP, VEKİLLERİ İL İL DOLAŞTIRACAK
»  "TÜRK MİLLETİ SEÇİME SUSAMIŞ, SANDIK İSTİYOR HERKES''
»  DSP SEÇİM STARTINI ERKEN VERDİ
»  AKP'DE 367 ÇATLAĞI
»  "KİMSE ÜSTÜNE VAZİFE OLMAYAN İŞLERİ ÜSTLENMESİN"
»  CEM UZAN, AKP'Yİ UYDU'DAN VURACAK
»  GÜRTUNA, ÖĞRENCİLİK DÖNEMİNDE SOSYALİSTMİŞ!
»  e-DEVLET ÇALIŞMALARININ TEST ÇALIŞMASI BAŞLATILIYOR
»  DYP'DEN, ÇİLLER HABERLERİNE TEPKİ
»  AYDOĞDU:'BANA KOMPLO KURDULAR'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.