Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,6905
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"YA TÜRBAN YA ÇANKAYA"
 YA TÜRBAN YA ÇANKAYA
 
Türkiye’nin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu savunan emekli paşa Tuncer Kılıç, gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Kılıç'ın, Köşk seçimiyle ilgili temennisi ise ilginç.
 
24.1.2006 - 15:10
Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç, Türkiye’nin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunmasına rağmen Türk gençliğinin "sessiz" kalmasından yakınırken, "Günün getirdiği sıkıntılardan bir tanesi, üniversite gençleri siyasetten uzak kalmaya başladı. 12 Eylül’ün etkisini görüyorum orada" dedi.

Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç, 12 Eylül darbesini, "Günün getirdiği sıkıntılardan bir tanesi, üniversite gençleri siyasetten uzak kalmaya başladılar. 12 Eylül’ün etkisini görüyorum orada. Bu halden gençlerin kurtulması ve siyasete de sahip çıkması gerekiyor" diye eleştirdi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Kılıç, "Yeni Çizgi" dergisinde yayınlanan söyleşisinde ilginç değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de siyasette yaşanan tıkanmaya ilişkin saptamalar yapan Kılıç, "Türkiye’de, bir defa yıpranmış insanların lider olma şansı yok. Daha önce siyasette bulunmuş, ama birtakım nedenlerle bulundukları ortamda gözden düşmüşse, artık o insanların pek fazla şansı yok" dedi.

"GENÇLER SİYASET YAPSIN"

Tüm kurum ve kuruluşlar gibi üniversite camiası ve öğrencileri de çok büyük boyutta etkileyen 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili eleştiride bulunan Kılıç, üniversite gençliğinin siyasetten kopmasının en önemli nedeninin 12 Eylül olduğunu ifade etti. "Günün getirdiği sıkıntılardan bir tanesi, üniversite gençleri siyasetten uzak kalmaya başladı" diyen Kılıç, şunları kaydetti:

"12 Eylül’ün etkisini görüyorum orada. Şu anda bile, Türkiye’nin bu kadar sorunları varken Türk gençleri son derece sessiz. Halbuki yıllar önce bu öyle değildi. Bu halden gençlerin kurtulması ve siyasete de sahip çıkması gerekiyor. Onların içinden ne cevherler çıkacaktır. Ne liderler çıkacaktır."

"MİLLİYETÇİLİK SUÇ OLDU"

Vatan sevgisini "milliyetçi" olmayla özdeş gördüğünü belirten Kılıç, "Bir ulusun içinde yaşıyorsanız, bir milletseniz, bir devletseniz milliyetçi değilseniz vatan hainisiniz demektir" dedi. Milliyetçilik kavramının Atatürk ilkelerinden biri olduğuna işaret eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Ama bu milliyetçilikte kafatasçılık yok. Bu miliyetçilikte devletini sevmek, birlik ve beraberliği korumak ötesinde herhangi bir etnisite ayrım değil, tam manasıyla birleştirici, bütünleştirici, ülkesini seven olma ve içe dışa karşı beklentilerimizin olduğu malum. Şimdi bu günlerde milliyetçiyim diyen sanki suçlu oluyor. Ben Türk vatandaşlarından hiçbirisinin Türk milliyetçiliğinden uzak olacağını sanmıyorum."

"YA TÜRBAN YA ÇANKAYA"

Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına da değinen Kılıç, yeni Cumhurbaşkanı’nın mevcut parlamento tarafından seçilmemesi gerektiğini savunurken, "Bu Meclis’in seçeceği Cumhurbaşkanı benim nazarımda sıkıntı yaratır. Dolayısıyla bu Meclis değil, yenilenmiş bir Meclis’in Cumhurbaşkanı’nı seçmesinde hayır vardır" dedi.

"SEZER TANRININ BİR LÜTFU"

Cumhurbaşkanı Sezer’in, "Tanrının bir lütfu" olduğunu ifade eden Kılıç, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için şu yorumlarda bulundu: "Ben bir tarihte birilerine ’Eğer eşleriniz sizi dinlemiyorlar da, dini inancımızdır falan diyorlasa, boşayın’ dedim. Yani siz kendinizi illa siyaset yapmak, illa Türkiye’yi idare etmek istiyorsanız, o takdirde boşanmanız gerekiyorsa boşanırsınız tabi."
Hürriyet


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DE BAŞI AÇIK NAMAZ TARTIŞMASI

KAR ERDOĞAN'A MAKAM OTOSU DEĞİŞTİRTDİ

ERDOĞAN'DAN, BM VE AB'YE KIBRIS RESTİ
»  BRÖVE'DE ATATÜRK'E DÖNÜŞ
»  "HYUNDAİ, OFER'DEN DAHA MI AZ TEŞVİK İSTEDİ?"
»  BAYKAL: "UĞUR MUMCU, BUGÜN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR"
»  MUMCU SANIĞINA YARDIM, HABER OLUNCA İNCELEMEYE ALINDI
»  UĞUR MUMCU SUİKASTÇİSİNE DEVLET YARDIMI!!!
»  ERDOĞAN, PUTİN'DEN DESTEK İSTEDİ
»  BARADEİ'DEN AB VE ABD'YE REST
»  HÜKÜMETTEN 'YÜZ BİN MEMUR ALINACAK' MÜJDESİ
»  BAŞSAVCIYA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA
»   "ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET EDİN"TALİMATI
»  KAZADA ÖLENLERİN YAKINLARI İSYAN ETTİ
»  AĞCA'NIN TAHLİYE TARİHİ BELLİ OLDU
»  "KÖŞK'TE TÜRBAN'I DEMİREL KAŞIYOR"
»  DIŞİŞLERİ BAKANI GÜL KAZA YERİNDE, ÖLÜ SAYISI 9'A ÇIKTI
»  3.KOLORDU KOMUTANI HAKKINDA SORUŞTURMA
»  ORHAN PAMUK HAKKINDAKİ DAVA DÜŞTÜ
»  SURİYE'DE TÜRK GEMİSİ BATTI, KAPTAN ÖLDÜ 1 KİŞİ KAYIP
»  "DEVLET BÜYÜKLERİ BİLE BAHÇESİNDE TAVUK BESLİYOR"
»  DİLİN KEMİĞİ YOK, SALLA SALLAYABİLDİĞİN KADAR
»  EMEKLİ VEKİLLER FARK PEŞİNDE!!!
»  MECLİS'TE YENİ BİNA İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.