Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,4487
EURO
43,5532
IMKB
9.078,000
ALTIN
3.994,680
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'YARGIYA KARŞI ÖNYARGILI YAKLAŞMAK DOĞRU DEĞİL'
 YARGIYA KARŞI ÖNYARGILI YAKLAŞMAK  DOĞRU DEĞİL
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün TÜSİAD toplantısında yaptığı “Biz yaşam tarzına saygılıyız” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek “Gerçeği yansıtmış olsaydı o endişeler Sayın Başbakan’ın önünde dile getirilmezdi. Demek ki böyle bir endişe var. O endişeleri gidermek de endişeyi yaratana ait, Sayın Başbakan’a ait” dedi.
 
22.1.2011 - 07:00
Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları İl Başkanları toplantısında girişinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmralı’da hükümlü bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “Beni ev hapsine çıkarmazsanız ateşkes sona erer” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “AKP Hükümeti’nin Öcalan’la yaptığı pazarlığın bir sonucu. Biz de pazarlığın sonucunu bekleyeceğiz. Eğer Türkiye bu pazarlık süreci içine sokulmuşsa her şeyi tartışırız. AKP bu süreçte zaten yanlış yapmıştı, o yanlışlıklar öyle anlaşılıyor ki bundan sonra devam edecek” dedi.

-“EYLEMCİ ÖĞRENCİLER DE GELSİN, SÖZ VERİYORUM ONLARI DİNLEYECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, bugün basına yansıyan Mesut Yılmaz, Zeki Sezer gibi isimlerin CHP’ye katılacağı yönündeki haberleri gazetelerden okuduğunu ve bu konuda bilgisinin bulunmadığını açıkladı.
Kılıçdaroğlu, Pazartesi günü üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarıyla görüşmekten son derece mutlu olacağını bildirirken, “Protestocu öğrencilerle de görüşür müsünüz?” sorusunu ise “Eylemciler gelirse onlarla da görüşürüm. Bizim için eylemci olan olmayan, hiç önemli değil. Önemli olan hepsinin öğrenci olması. Bütün öğrenciler gelsin, bütün düşüncelerini dile getirsinler, söz veriyorum ben onları sonuna kadar dinleyeceğim” şeklinde yanıtladı.

-“GERÇEKER’İN GÖRÜŞMELERİ OLUMLU BİR GELİŞME”-

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in Anayasa Mahkemesi Kanunu üzerindeki görüşlerini bildirmek üzere yaptığı görüşmelerin son derece olumlu bir gelişme olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Sayın Yargıtay Başkanı’nın basın toplantısı yapıp eleştirilerini dile getirmesi bana göre yeterli olmayabilir. Doğrudan doğruya TBMM Başkanıyla, Sayın Cumhurbaşkanı’yla görüşerek endişelerini dile getirerek daha verimli sonuç alabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

-“YAŞAM TARZI ENDİŞELERİNİ GİDERMEK BAŞBAKAN’A AİT”-

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın dün TÜSİAD toplantısında yaptığı “Biz yaşam tarzına saygılıyız” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek “Gerçeği yansıtmış olsaydı o endişeler Sayın Başbakan’ın önünde dile getirilmezdi. Demek ki böyle bir endişe var. O endişeleri gidermek de endişeyi yaratana ait, Sayın Başbakan’a ait” dedi.
Kılıçdaroğlu, partiye yeni katılımlar olup olmayacağı yönündeki soruyu “Beraber göreceğiz” şeklinde yanıtlarken Yalçın Küçük’ün “CHP ve MHP liderlerinden Ergenekon tutuklularının milletvekili adayı gösterilmesi için randevu talep edeceğim” açıklamasını şöyle değerlendirdi:
“Sayın Yalçın Küçük randevu isterse bir yurttaş olarak veririz tabii, niçin vermeyelim arkadaşlar? Herkes gelip bizimle görüşmek, düşüncelerini aktarmak isteyebilir. Sonunda biz kendi düşüncelerimizi kendimiz oluştururuz.”

-“VALİLER İKTİDARIN YANDAŞI GİBİ DAVRANIRSA ELEŞTİRİRİZ”-

Başbakan Erdoğan’ın Danıştay’ın ALES’e türbanla girilemeyeceği yönündeki kararını “Hukuksuzluk” olarak nitelendirmesini doğru bulmadığını bildiren Kılıçdaroğlu, “Yargıya saygılıysanız o karara da saygı duyarsınız. O kararı eleştirirsiniz ama hukuksuz bir karar olarak söylerseniz o zaman uygulamayın. Yargıyı mı kaldıracaksınız? Yargıya karşı önyargılı yaklaşmak doğru değil” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Solda Lale Devrimi” projesinin, Nazmi Kavasoğlu’nun bir önerisi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın Valiler Toplantısı’nda yaptığı açıklamaları değerlendirirken “Valiler hem hükümetin, hem devletin temsilcisidir. Onlar siyasal iktidarın bağımlısı olmak durumunda değiller. Yasalar da bu izni vermiyor valilere. Ama Sayın Başbakan valileri, iktidarın propagandasını yapan şeklinde konumlandırmak istiyor, bu doğru değil. Valiler yasaların kendileri için öngördüğü görevleri yapmalılar, bütün siyasi partilere eşit olmalılar, ama iktidarın yandaşı gibi davranırlarsa biz eleştireceğiz” diye konuştu.(ANKA)
21 OCAK 2011


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ARINÇ GÜNAY'DAN ÖZÜR DİLEDİ!

FLAŞ.. KAMER GENÇ BY PASS AMELİYATI OLDU

ERBAKAN YENİDEN HASTANEYE KALDIRILDI
»  SULTANBEYLİ'DE AİLE FACİASI
»  ÖCALAN'IN EV HAPSİ İSTEĞİNE MHP'DEN SERT TEPKİ
»  FLAŞ.. AKP'DEN İSTİFA
»  DSP'DEN CHP HAKKINDA ŞOK İDDİA!
»  İFADE VERMEYE GELMEK İÇİN GÜVENCE İSTEDİ!
»  ANKARA'DA SÜRPRİZ GELİŞME
»  "MHP'DEN ADAY OLABİLİRİM!"
»  ''UCUBEYİ DUYUNCA 'EYVAH' DEDİM''
»  FLAŞ.. 'GÜVENCE VERİN GELİP İFADE VERSİN'
»  ANKARA'DAKİ DERİN AKTÜTÜN ŞÜPHESİ!
»  ÖCALAN'IN DEVLETLE PAZARLIĞI
»  KAMER GENÇ'E GÖRE AKP'LİLER GİZLİ GİZLİ İÇİYOR!
»  ERDOĞAN'IN ELİNDEKİ TERÖR İSTİHBARATI!
»  ÖCALAN'DAN KANDİL'E 8 MEKTUP
»  O ANITI 'TARİHİ KORUMAK' ADINA YIKIYORLARMIŞ
»  BAKAN'DAN İÇKİ YASAĞI ÇIKIŞI
»  "BEN BULUT DEDİM, ONLAR ÖRDEK ANLADILAR"
»  CHP'DEN O VALİYE TEPKİ!
»  BAKAN TARİHE BAKIŞINI BAKIN NASIL AÇIKLADI!
»  AYSEL TUĞLUK'TAN BAYRAKLA İLGİLİ ŞOK SÖZLER!
»  TÜRK ESNAFTAN, ALMANLARA DÜRÜSTLÜK DERSİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.