Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
48,1345
EURO
56,2036
IMKB
14.575,510
ALTIN
7.127,892
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
"Yazıcıoğlu Cinayeti FETÖ Organizasyonu"
 Yazıcıoğlu Cinayeti FETÖ Organizasyonu
 
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeniden açılan Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti dosyasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve "Muhsin Yazıcıoğlu olayında FETÖ'nün bir organizasyon yaptığını gördük" dedi. Gürlek, soruşturmanın derinleşeceğini kaydetti.
 
28.8.2026 - 00:04

Adalet Bakanı Akın Gürlek, TV100 ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün "şüpheli" olduğunu belirten Gürlek, şöyle dedi:

"Muhsin Yazıcıoğlu olayında FETÖ'nün bir organizasyon yaptığını gördük. Pilot, pilotun eşi, pilotun da dahil olduğu Elazığ'da toplantı yapılıyor. Bu toplantıya Adil Öksüz de katılıyor. Adil Öksüz, cinayetten bir gün önce yurt dışına gidiyor. Artık cinayet diyebiliyoruz. Çok kuvvetli şüpheler var.


Operasyon ve soruşturma derinleşecektir. Muhsin Yazıcıoğlu'nu çok severdim. Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bir değerdir, güçlü bir liderdir.

Sonuna kadar gideceğiz, ucu nereye dokunursa dokunsun. FETÖ'nün yaptığı bir eylemdir. Öyle görünüyor."

Akın Gürlek: Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti olmak üzere kamuoyunda bazı cinayetleri çözmeye kararlıyız

Ne olmuştu?
Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopter 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ın Göksün ilçesi Keş Dağı'nda düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. 132 kişi hakkında başlatılan soruşturmada 20 Haziran 2016'da 'kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı'na dair karar verilmişti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin helikopter kazasında ölümüne ilişkin soruşturma dosyasını,  "yetkisizlik" kararı vererek haziran ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na devretti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca,  yürütülen soruşturmada, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 27 şüpheliden 19’u tutuklandı, 8’i hakkında adli kontrol kararı verildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ak Parti'den Köklü Revizyon Planı'!

YPG'nin Feshi İsrail'de Yankı Uyandırdı

Bin200 PKK'lı Türkiye'ye Gelecek İddiası
»  Denizolgun Soruşturmasında Şok Gelişme
»  Alihan Kuriş'e'Adam Öldürme'Soruşturması
»  Erdoğan'dan "Süreç İtirazlarına" Uyarı
»  Kuytul'lar Mahkeme Kurmuş!
»  Adıyaman'da Korkutan Depremler
»  Terör Örgütü SGD/YPG Kendini Feshetti
»  AİHM'den Yeni Osman Kavala Kararı!
»  Yıldızlar SSS Holding'en Kayyum Çağrısı
»  Süleymancılara 3. Dalga Operasyon
»  CHP'de Kan Kaybı Sürüyor
»  YENİ Parti’den Aziz İhsan Aktaş Tepkisi
»  Vekilin Gaziler Ziyaretinde Olay
»  Flaş..Belediye Başkanlarına Ceza Yağdı
»  Terörsüz Türkiye'de Kritik Gün!
»  Mansur Yavaş'tan Dikkat Çeken Karar
»  CHP'de Kurultay Sürecinde Kritik Hafta
»  İnfaz Sisteminde Değişiklik Hazırlığı
»  Alparslan Kuytul ve Eşi Tutuklandı
»  11 İlde Acele Kamulaştırma Kararı
»  CHP'de Mansur Yavaş Beklentisi
»  TÜİK, Türkiye'nin Yeni Nüfusunu Açıkladı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.