Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
48,0964
EURO
56,1007
IMKB
14.501,490
ALTIN
7.159,548
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
CHP'de Kan Kaybı Sürüyor
CHP de Kan Kaybı Sürüyor
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Yüceer, parti üyeleriyle YENİ Parti'ye geçme kararı aldı.Yeni Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, Süleymanpaşa, Şarköy, Çorlu ve Malkara belediye başkanlarının da YENİ Parti’ye katıldığını açıkladı.
 
25.8.2026 - 08:55

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, kamuoyunda geniş yankı uyandıran bir açıklamaya imza attı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yüceer, yıllardır üyesi olduğu ve farklı kademelerinde görev yaptığı partisinden istemeden ve zorunlu olarak ayrıldığını açıkladı.

Yüceer, aldığı kararın hayatındaki en zor kararlardan biri olduğunu belirterek, yaşanan sürecin yalnızca kişiler üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Yüceer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"BENİM İTİRAZIM TAM OLARAK BU"
"18 yıldır üyesi olduğum, birlikte mücadele ettiğim, birçok kademede emek verdiğim partimden, baba ocağımdan istemeden ve zorunlu olarak ayrılıyorum. Bu benim hayatımda aldığım en zor kararlardan biri.

Ancak bugün karşı karşıya olduğumuz mesele bir kişinin ya da bir grubun meselesi değildir. Mesele, seçilmiş iradenin yok sayılmasıdır. Mesele, yıllarca emek veren örgütümüz ve parti üyelerimizin iradesinin hiçe sayılmasıdır. Mesele, milletin sandıkta ortaya koyduğu açık talebin görmezden gelinmesidir.

Oysa bir siyasi partinin en büyük gücü üyeleri, örgütü, delegeleri ve sandıkta ortaya çıkan iradesidir.

Benim itirazım tam olarak bunadır. Butlan anlayışıyla örgütümüzün iradesine, üyelerimizin tercihine ve seçilmişlerin meşruiyetine gölge düşürülmesine sessiz kalmayacağım.

Benim için siyaset, kişilere, makamlara ya da koltuklara değil, ilkelere, değerlere ve milletin iradesine bağlılıktır. Örgütün, seçilmişlerin, üyelerin ve milletin iradesi yok sayılamaz.

Bugün 20 yıllık emeğimi, mücadelemi, yol arkadaşlarımı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bugüne taşıdığı değerleri kalbimde taşıyarak YENİ bir yola çıkıyorum.

Bu karar benim için bir vazgeçiş değil, inandığım değerleri, mücadeleyi ve hedefleri yaşatma kararıdır. Partimizin kuruluş ruhuna sahip çıkarak cumhuriyetimizin geleceği için yeni bir yola çıkıyoruz.

"GÜZEL GÜNLERE YÜRÜMEDİKÇE"
Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, cumhuriyetimizin ışığında demokrasiye, hukuka, özgürlüğe ve milletin iradesine sahip çıkarak, geçmişten aldığımız güçle, geleceğe duyduğumuz inançla yeni ve güzel günlere hep birlikte yürüyoruz.

“Güzel günler gelmez bize, biz güzel günlere yürümedikçe.”

Bu nedenle bugün güzel günlere yürümeyi seçiyorum. Bu bir son değil, bir vazgeçiş hiç değil. Mücadeleyi yaşatma ve geleceğe taşıma kararıdır.

Dün olduğu gibi bugün de Atatürk’ün yolunda, demokrasinin yanında, milletin iradesinin arkasında olacağım.

Tekirdağıma olan sevgim ve bu güzel şehre hizmet etme sorumluluğum, her zaman yolumu aydınlatacak.

Mavi gözlü şehrim için çalışmaya, hemşehrilerimin yanında ve sesi olmaya devam edeceğim. Tekirdağ’ın yarınları için mücadelemden vazgeçmeyeceğim."

5 BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Yeni Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ile Süleymanpaşa, Şarköy, Çorlu ve Malkara belediye başkanlarının YENİ Parti’ye katıldığını açıkladı.

Tüzün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Candan Yüceer ile Süleymanpaşa, Şarköy, Çorlu ve Malkara Belediye Başkanlarımızı Yeni Parti çatısı altında görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tekirdağ’ın beş belediyesiyle aramıza kattığı güç, iktidar yolculuğumuzdaki kararlılığımızı daha da büyütüyor. Başkanlarımıza hoş geldiniz diyor, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Pusulamız millet, rotamız iktidar!" ifadesini kullandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YENİ Parti’den Aziz İhsan Aktaş Tepkisi

Vekilin Gaziler Ziyaretinde Olay

Flaş..Belediye Başkanlarına Ceza Yağdı
»  Terörsüz Türkiye'de Kritik Gün!
»  Mansur Yavaş'tan Dikkat Çeken Karar
»  CHP'de Kurultay Sürecinde Kritik Hafta
»  İnfaz Sisteminde Değişiklik Hazırlığı
»  Alparslan Kuytul ve Eşi Tutuklandı
»  11 İlde Acele Kamulaştırma Kararı
»  CHP'de Mansur Yavaş Beklentisi
»  TÜİK, Türkiye'nin Yeni Nüfusunu Açıkladı
»  DEM Parti Öcalan'ın Görevini Açıkladı
»  İsrail'de Netanyahu'ya Türkiye Tepkisi
»  Yeni Partiş Kurultaya Gididyor
»   Seçmenin Yüzde 64’ü Endişeli
»  Furkan Vakfı'nın 5 Şirketine Kayyum!
»  Flaş..Furkan Vakfı'na Operasyon
»  Özgür Özel: Alçak Saldırıyı Lanetliyorum
»  YENİ Partili Vekile Bıçaklı Saldırı
»  CHP'de Kurultay Sancısı
»  Erdoğan'dan Gençlere Tebrik Mesajı
»  9 Ülkeye Yeni Büyükelçi Ataması
»  Siyasette Yeni İttifak Formulleri!
»  Bahçeli: Sinsi Planlar Bozuldu
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.