Çevrede güvenlik önlemi alan polis, grubu dağılmaları yönünde uyardı.
Uyarıya rağmen dağılmayan gruptakilere polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
Yüzü kapalı bazı kişiler de polise taş ve şişeler atarak karşılık verdi.Gruptakiler ara sokaklara dağıldı.
DİSK'TEN AÇIKLAMA GELDİ
DİSK Genel Merkezi önünde DİSK Genel Başkanı Kani Beko açıklama yaptı.
Beko'nun açıklaması şöyle:
'Bunca yıl yapılan eylemde kimsenin burnu kanamadı. 1 Mayıs'ı barış rüzgarları estiği bir dönemde başta Taksim olmak üzere 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz. Yasakçı zihniyet geri geldi. Validen talebimiz barikatların kaldırılması ve Taksim'in açılmasıdır.'
ULAŞIM FELÇ
İSTANBUL Valiliği tarafından 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması inşaat çalışmaları nedeniyle yasaklanırken, valiliğin koyduğu ulaşım yasakları da uygulanmaya başlandı.
Bazı işçi sendikaları ile partilerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını açıklamasının ardından, İstanbul Valiliği de yenileme çalışmaları nedeniyle 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasını yasaklamıştı. Valilik kararı gereğince bugün saat 05.00’dan itibaren metrobüs seferleri, saat 06.00’dan itibaren de İDO’nun Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na yolcu seferleri, Kabataş-Taksim finüküler sistemi, Taksim ile Şişhane, Hacıosman, Levent metro istasyonları arasındaki seferler durduruldu.
POLİS TAKVİYESİ YAPILDI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul polisine takviye amacıyla çeşitli illerden gönderilen çok sayıda polis, sabah erken saatlerde Atatürk Havalimanı’na indi. Hazırlıklarını havalimanında yapan polisler Gaziantep, Erzurum ve Adana’dan uçaklarla gelen polisler görev yapacağı yerlere götürüldü.
İŞÇİLER TOPLANMAYA BAŞLADI
Taksim Meydanı saat 03.00’da çevresine bariyer döşenerek araç trafiğine kapatıldı. Polisler sabah erken saatlerde görev yerlerinde konuşlanırken, işçiler de DİSK önünde toplanmaya başladı.
TAKSİM'DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı’na çıkan cadde ve sokaklar sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Yayaların girişini de izin verilmeyen meydana, sadece görevliler ve basın mensupları alınıyor.
Taksim Meydanı’nda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla güvenlik önlemleri arttırıldı.
Bariyerlerle çevrilen Taksim Meydanı’nda, çok sayıda polis görev yapıyor. Çevredeki bazı yüksek binaların çatılarına da polis ekipleri konuşlandırıldı.
Emniyet yetkililerin inceleme ve bilgilendirme yaptığı bölgede, Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ve ambulans bekletiliyor.
Bu arada Cumhuriyet Anıtı’nın, çelenk sunumu için tamamen bariyerlerle çevrilmediği görüldü.
Çok sayıda canlı yayın ekibi, Taksim Gezi Parkı’nın bulunduğu alanda yayın yapıyor.
Taksim Meydanı civarındaki bazı büfelerin de açık olduğu gözlendi.