Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
15Temmuz Adaletin Zulme Galip Gelmesidir
15Temmuz Adaletin Zulme Galip Gelmesidir
 
Erdoğan: Hiç kimsenin özellikle Meclis'te görev yapanların 15 Temmuz'da milletin verdiği bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yok
 
15.7.2021 - 12:43

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki törende yaptığı konuşmada, "Hiç kimsenin, özellikle bu güzide çatı altında görev yapanların 15 Temmuz gecesi milletin verdiği bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur." dedi. Erdoğan, "2023'e eski Türkiye'nin alışkanlıkları ve kamburlarıyla değil yeni Türkiye'nin vizyonu ile girmek istiyoruz. 84 milyonun her bir ferdinin de bizimle aynı inancı paylaştığını düşünüyorum." düşüncesini dile getirdi.

Erdoğan, TBMM'de 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'nda konuştu. Erdoğan, "O gece özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına sahip çıkan milletimin tüm fertlerine şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum.  Biz İstiklal Marşı’nda dahi şehitliği arzulayan, yücelten, şühedanın emanetini evlatlarına hatırlatan bir milletimiz. Her karışında bir yiğidin yatttığı bu güzel ülkenin asli sahibi şehitler ve gazilerin başını çektiği kahramanlardır.  Bu ülkenin sahibi, “Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” diyen vatan aşıklarıdır. “Bu ülkenin sahibi eve erzak almaya değil devletimize sahip çıkmaya geldik” diyen Batuhanlardır. Bu ülkenin sahibi ömrünün baharında Abdullah Tayyip’tir." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Bu ülkenin sahibi yüreklerinde iman, ellerinde bayraklarla hainlere meydanları dar eden cesur kadınlardır. Günde 5 vakit ezanlarımız eğer gökyüzünü süslüyorsa bağımsızlığımızın timsali al bayrağımız her karış toprakta gururla dalgalanıyorsa, bu millet geleceğine, umut ve güvenle bakabiliyorsa bunların hepsinin gerisinde ölümü öldüren kahramanların fedakârlığı vardır.

Hiç kimsenin, özellikle bu güzide çatı altında (Meclis) görev yapanların 15 Temmuz gecesi milletin verdiği bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur.

"15 Temmuz hakkın batıla, adaletin zulme galip gelmesinin adıdır"
"15 Temmuz hakkın batıla, adaletin zulme galip gelmesinin adıdır. 15 Temmuz'daki direnişi ile milletimiz darbe direnişini püskürtmüştür.  Türk milleti istiklalini korurken milletin vekilleri de bu yüce çatı altında demokrasiye sımsıkı sahip çıkmıştır. Engelleri aşarak TBMM'ye gelen herkese şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Tarih 15 Temmuz gecesi yaşanan gazi Meclisimizin çatısı altında sergilenen bu dayanışmayı da altın harflerle yazacaktır.  Demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. Milletimiz 15 Temmuz'daki direnişiyle bir darbe girişimini püskürtmüş, bir işgal teşebbüsünü engellemiştir.

Nasıl İstiklal Harbimizi sevk ve idare eden TBMM üyeleri halen hayırla yad ediliyorsa, yeni Türkiye'nin istikbal mücadelesinin önderleri de şükran ve minnetle anılacaktır. Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri kutlu emanete halel getirmemek bizim en önemli görevimizdir. Siyasi hayatımızın herhangi bir döneminde şehitlerimizin ruhunu rahatsız edecek hiçbir adım atmadık. Hizmet üretirken, mücadele ederken içeride ve dışarıda milletimizin hakkını savunurken 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalıştık.

"Türkiye ortak paydasında buluşmaya gayret ediyoruz"
Türkiye ortak paydasında buluşmaya gayret ediyoruz. Milli mutabakat ruhuyla hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Hepimiz aynı vatanın, aynı toprağın, aynı iklimin insanıyız. Hepimiz binlerce yıllık ortak mazinin, ortak bir geleceğin sahipleriyiz. 15 Temmuz destanı hepimizin ortak gurur kaynağıdır. Tüm renkleri ve farklılıklarıyla 84 milyonun tamamının ortak yurdudur.

Koronavirüs salgını millet olarak kaderimizin de kederimizin de ortak olduğunu göstermiştir. Varlığımıza yönelik tehditleri ancak kenetlenmeyle aşabileceğimizi göstermiştir. Bu salgın varlığımızı yönelik tehditleri kenetlenmeye Yeni Anayasa başta olmak üzere Türkiye’nin demokrasisini güçlendirecek, toplumsal barışını perçinleyecek milli meselelerde siyaset kurumunun uzlaşma kültürünü yaşatması gerekiyor. Sorumluluk sahiplerinden, sorumluluk duygusuyla hareket etmesi büyük önem arz ediyor.

2023'e eski Türkiye'nin alışkanlıkları ve kamburlarıyla değil yeni Türkiye'nin vizyonu ile girmek istiyoruz. 84 milyonun her bir ferdinin de bizimle aynı inancı paylaştığını düşünüyorum.

Rize'de meydana gelen felaket sebebiyle birçok kardeşimiz rahmeti rahmana kavuştu. Felaket neticesinde kaybolanlar var. Şu anda üç bakanımız orada. Valimiz ve tüm görevliler arama çalışmalarını devam ettiriyorlar."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Seçmenin İkinci Parti Tercihi Belli Oldu

Erdoğan'dan 'FETÖ' Açıklaması

Tuz Gölü'nde Flamingo Katliamı
»  Akşener: Kesin Bilgi Yayalım...
»  Erdoğan’a ‘Teslim Edemeyiz’ Yanıtı
»  KPSS-2021/1 Sonuçları Açıklandı.
»  Ayhan Bilgen'den Yeni Parti Sinyali
»  KKTC’ye 500 Milyon Dolar Kredi
»  Cumhurbaşkanlığı'ndan Yeni Atamalar
»  Deniz Baykal Sessizliğini Bozdu!
»  Çek Kanununda Kritik Düzenleme
»  Kılıçdaroğlu Aday Profilini Açıkladı
»   Emniyet Müdür Yardımcısı Şehit Oldu
»  Bahçeli’den Cumhur İttifakı Mesajı
»  Bahçeli: "Serok Ahmet Fitneyi Bıraksın"
»  DSÖ'den Aşı Olanlara Uyarı
»  FETÖ'nün Veliahttı Koronadan Öldü
»  FETÖ ile Mücadelede Son Durum
»  Yunanistan'dan Skandal G.Saray Kararı
»  Kurban BayramıTatili Kaç Gün Oldu?
»  Flaş.. Erdoğan'dan Otoyol Müjdesi
»  Babacan'dan Adaylık Açıklaması
»  Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a:Hikaye Okuma
»  Sözde Orta Asya Sorumlusu Tutuklandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.