CNN TÜRK'te "Tecrübe Konuşuyor" programının konuğu olan Gül, "Yanlış insanlar, yanlış arzular olabilir ama böyle birşey TSK'ya karşı saygısızlık olur. Bundan sonra darbeler, muhtıralar söz konusu olamaz" diye konuştu.
KURUMLARARASI ÇATIŞMA
Ankara'da kurumlararası çatışma olduğu yönündeki yorumlara katılmadığını söyleyen Gül, "Bu söz konusu değil. Samimi olarak söylüyorum. Bunu söyleyenler Türkiye'nin yakın siyasi tarihini hiç yaşamamış gibi konuşuyor... Çeşitli yetki yorumlarındaki farklılıklardan dolayı sorunlar olabilir, buna çatışma denmez" dedi.
KÜRT AÇILIMI
Gül, Kürt açılımıyla ilgili "Güzel şeyler olacak" sözünün hatırlatılması ve hala iyimser olup olmadığının sorulması üzerine, "Türkiye giderek daha güzelleşecek. Problemlerini çöze çöze gidecek. Buna inanıyorum. Vatandaşlarıma inanınıyorum; vatandaşlarımızın sağlam bir mayası var. Çevresine ilham kaynağı olan bir ülke sorunlarını kendi kendine çözecektir. Terörle ilgili tarihi bir fırsat olduğuna inanıyorum. Öcalan yakalandığında vardı o fırsat, kaçırıldı. Teröre bu bölgede yer yok. Destekleyecek güç yok" ifadesini kullandı.
Gül, Kürt sorunu konusunda devletin yanlışı olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Şüphesiz ki hep oldu, niye saklayalım? Tüm bunlardan ders almalıyız. Hepimiz bu ülkenin kurucu unsuruyuz. Ayrı iki halk söz konusu değildir. Farklı gerçeklerimiz, özelliklerimiz, zenginliklerimiz var. Reddetmek yanlış. Kimse öz yurdunda kendini yabancı hissetmeyecek. Bunları cesur ele almak gerekir" yanıtını verdi.
DTP'NİN KAPATILMASI
Cumhurbaşkanı Gül, "Mensup olduğunuz 2 parti kapatıldı. Eski partiniz 2 yıl önce kapatılmaya muhatap oldu. Demokrasi standartları yükselen b ir ülkenin lideri olarak DTP kapatıldı ve siz "hukuka saygılı olmak gerekir" dediniz. Garipsendi" şeklindeki soruyu ise, "Ben parti kapatmalarının ilke olarak doğru olmadığını söyledim. Doğru olan şey suç işleyenlerin yanlışlarını düzeltmesi. Şiddeti teşvik etmek yanlıştır. Ben 'karşıyım' dedim ama 'PKK bizim varoluş gerekçemizdir diyen biri varsa mahkeme ne yapsın?' dedim. Mahkemenin işine karışacak halim yok" diye yanıtladı.