Akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları, ihaleye fesat karıştırdıkları, rüşvet alıp verdikleri ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 11’i devlet memuru 55 kişi gözaltına alındı.
KONYA polisi, 1 yıllık teknik izlemenin ardından dün sabaha karşı Ahtapot adı verilen operasyon için düğmeye bastı. Eşzamanlı olarak Konya Merkez başta olmak üzere, Isparta, Antalya, Malatya, Çorum, Niğde, Karaman, Aksaray, Gaziantep, Mersin ve İstanbul’da toplam 300 polisle baskınlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda akaryakıt şirketleri yöneticileri, akaryakıt tankeri şoförleri, Milli Eğitim, Soysal Hizmetler ve Özel İdare müdürlüklerinde görevli 11 devlet memurunun da aralarında bulunduğu toplam 55 kişi gözaltına alındı. Polis, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yaptığı aramada, biri Glock marka toplam 4 ruhsatsız tabanca ele geçirdi.
Gözaltı sayısı artabilir
Akaryakıt kaçakçılığı yapmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp vermek ve nitelikli dolandırıcılık yapmakla suçlanan zanlıların hepsi Konya’ya gönderildi. Hastaneye girişleri sırasında gözaltındaki akaryakıt istasyonu yöneticisi Yaşar Ç. "İşadamlarını içeriye atıyorlar. Yazıklar olsun. Bu kadar da yapılmaz. Ticaret Odası Başkanı bunların hesabını vermeli" diye bağırdı. Geçen yıl temmuzda bir akaryakıt istasyonunun Konya, Antalya ve Mersin’deki şubelerindeki evrakına ve bilgisayarlarına el koyulmuş, akaryakıtlardan numuneler alınmıştı. Polis, gözaltındaki 55 kişinin ifadelerinden sonra gözaltı sayısının artabileceğini söyledi.