Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7685
EURO
43,3557
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.956,260
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
350 YTL'YE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR
350 YTL YE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR
 
Netbook'lar, özellikle fiyatlarının ucuz olmasıyla öne çıkıyor. İlk modellerinin Mayıs ayında satışına başlanan Netbook'lar, 350-770 YTL arasında fiyatlara alınabiliyor.
 
27.8.2008 - 20:15
'Netbook' olarak da adlandırılan, internete girecek ve basit gündelik işleri yapacak şekilde tasarlanan, ucuz, küçük ve hafif dizüstü bilgisayarlara ilginin arttığı bildirildi.

İnternetin, kablosuz ve hızlı bağlantının yaygınlaşmasının da etkisiyle gündelik hayata iyice yerleşmesiyle, her an her yerden internete bağlanabilirlik, önemli bir ihtiyaç haline geldi.
Bilgisayarı ve interneti yanında taşımak amacıyla kullanılan dizüstü (notebook-laptop) bilgisayarlar günden güne gelişirken, halen fiyatlarının yüksek olması, 3-4 kiloya ulaşan ağırlıkları ve büyük boyutları nedeniyle, kullanıcıların isteklerine tam olarak yanıt veremiyor.
Kullanıcıların daha küçük, hafif ve ucuz taşınabilir bilgisayar ihtiyacı nedeniyle geliştirilen ve internet kullanımı ağırlıklı özellikler taşıdığı için 'Netbook' olarak da adlandırılan çok küçük boyutlu dizüstü bilgisayarlara ise ilgi günden güne artıyor.

Netbook'lar, özellikle fiyatlarının ucuz olmasıyla öne çıkıyor. İlk modellerinin Mayıs ayında satışına başlanan Netbook'lar, 350-770 YTL arasında fiyatlara alınabiliyor.

-TEKNİK ÖZELLİKLER-
Ağırlıkları 1 kilo civarında, genişlikleri ise 22-30 santim arasında olan Netbook'larda, genellikle 7-10 inç boyunda ve 800-1024 piksel arasında değişen çözünürlüklere sahip ekranlar bulunuyor.

Netbook'larda, işlemci olarak Intel Mobil, Intel Atom ya da VIA Mobil işlemcileri bulunurken, bu işlemcilerin hızları ise internet ve ofis uygulamaları için yeterli seviyede.
Genellikle 512 ya da 1024 mega bayt belleğe sahip olan Netbook'larda, sabit disk olarak USB flaş belleklerde kullanılan teknolojinin benzerine sahip, 4-20 GB arasında değişen kapasiteli flaş diskler kullanılıyor. Bu disklerin özelikleri ise mekanik disklere göre daha hafif ve sarsıntıya daha dayanıklı olmaları, az enerji tüketmeleri ve ısınmamaları.

Kablosuz internet bağlantısına sahip olan Netbook'larda, boyutunun küçüklüğü nedeniyle CD ya da DVD okuyucu bulunmazken, işletim sistemi olarak Windows XP, Vista ya da Linux işletim sistemlerini kullanıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BALIK BEBEK GÖRENLERİ ŞAŞIRTIYOR

HELİKOPTERLİ SÜNNETİN SIRRI

ARSENİKLİ SU NASIL İÇİLİR?
»  İZMİR'DE ARSENİK ALARMI
»  30 SAAT SONRA TOPRAĞIN ALTINDAN SAĞ ÇIKTI
»  SENDİKACILAR'DAN "TOPLU GÖRÜŞME ÇADIRI"
»  BİR DEPO BENZİNLE 3.200 KİLOMETRE GİDİYOR
»  SARMISAK KRALIĞI'NI BU YIL YİNE KAZANDI
»  BİTLİS'TE 15 TERÖRİST İMHA EDİLDİ 5 KORUCU ŞEHİT
»  YEPYENİ BİR SENDİKA GELİYOR " SEV-İŞ" SENDİKASI
»  AKP, AYIRIMCILIĞI BALIK RESTORANINA KADAR İNDİ
»  DİKKAT! HEM HIRSIZ VAR, HEM KENE
»  MHP'YE 3 BİN KİŞİLİK TRANSFER
»  "ÖLEN KÖPEĞİ GÜNDEME GETİRMEK YALAKALIKTIR"
»  KALBİNE SAPLANAN KURŞUNLA 40 YIL YAŞADI
»  UMRE YARIŞI, EMEKLİ İMAMLARA YARADI
»  ALMANYA'DA 50 BİN EURO'YA OTURMA VİZESİ
»  GOOGLE'NİN PORNO ŞAMPİYONUYUZ!
»  KADINLARA ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİ UYGULANMALI
»  KEBAN BARAJININ SUYU DOLSUN DUASI YAPILDI
»  EVİ TERS İNŞAA ETTİLER İKİ MİSLİ PARA ÖDEDİLER
»  KÖPEK ETİNİ KEÇİ ETİ DİYE SATAN KASAP TUTUKLANDI
»  DENİZ KUVETLERİ'NDE AŞK SKANDALI
»  10 SAAT'TE ERKEK OLDU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.