Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
6,1 MİLYON İNTERNET ABONESİ VAR
6,1 MİLYON İNTERNET ABONESİ VAR
 
Türkiye 2009 yılının ilk üç ayında 22.9 milyar dakika konuştu
 
9.8.2009 - 00:25

Yılın ilk çeyreğinde toplam mobil telefon trafik miktarı bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 artarak 22,9 milyar dakikaya ulaşırken, sabit hatlar trafik miktarı ise yüzde 4 azalarak 6,3 milyar dakikaya geriledi. Birinci dönemde SMS sayısı 27 milyarı geçerken, bir önceki dönemde 34 milyon olan MMS sayısı yüzde 15 azalışla 29 milyona düştü. Aynı dönemde internet abone sayısı ise yüzde 2’lik artarak 6,1 milyon oldu.

Yılın ilk çeyreğinde toplam mobil telefon trafik miktarı bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 artarak 22,9 milyar dakikaya ulaşırken, sabit hatlar trafik miktarı ise yüzde 4 azalarak 6,3 milyar dakikaya geriledi. Birinci dönemde SMS sayısı 27 milyarı geçerken, bir önceki dönemde 34 milyon olan MMS sayısı yüzde 15 azalışla 29 milyona düştü. Aynı dönemde internet abone sayısı ise yüzde 2’lik artarak 6,1 milyon oldu.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü Üç Aylık Pazar Verileri Raporu’na göre, 2009 yılı Ocak-Mart döneminde toplam mobil trafik miktarı 22,9 milyar dakika olurken, sabit trafik miktarı ise 6,3 milyar dakika olarak gerçekleşti. Bir önceki üç aylık döneme göre mobil arama trafik miktarı yüzde 2 artarken, sabit arama trafik miktarı yüzde 4 azaldı. Trafiğin yüzde 75.5’lik kısmını mobilden mobile trafik oluşturdu. Toplam arama trafiği üçer aylık dönemler itibariyle kıyaslandığında mobilden mobile arama trafik payının arttığı, sabitten sabite telefon trafiğinin toplam içindeki payının ise azaldığı görüldü.

CEPTEN CEBİ ARAMA YÜZDE 57 ARTTI
Birinci üç aylık dönemde mobilden mobile trafik miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artarken, sabitten sabite arama trafik miktarı ise yüzde 17 azaldı. 2008’de Telekom’un 29 bin 769, GSM işletmecilerinin sağladığı istihdam 7 bin 100 oldu. Sabit hat penetrasyonunun, mobil telefon kullanımındaki artışın da etkisiyle düşme eğiliminde olduğu, 2008 yılı sonu itibariyle yaklaşık 17,3 milyon sabit telefon abonesi bulunan Türkiye’de penetrasyon oranı yaklaşık yüzde 24,1 seviyelerine düştü.

6,1 MİLYON İNTERNET ABONESİ VAR
Mart sonu itibariyle Türkiye’de 6,1 milyon internet abonesi bulunduğu belirlendi. İnternet aboneliğinde bu yılın birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2’lik artış gerçekleşti. İnternet aboneliğinin artış hızında ise azalma yaşandı. Ocak-Mart döneminde Türkiye’de yüzde 90 penetrasyon oranına tekabül eden 64,4 milyon mobil abone bulunduğu tespit edildi. Daha önceki dönemlerde sürekli artış eğiliminde olduğu görülen mobil abone sayısı ve penetrasyon oranının bu yılın ilk üç ayında düştüğü görüldü. Söz konusu düşüşün işletmeciler tarafından sunulan “her yöne” tarifeleri nedeni ile kullanıcıların ikinci aboneliklerini iptal ettirmesi sonucu gerçekleştiği değerlendirilmesinde bulunuldu.

FATURALI HAT ABONE SAYISINDA ARTIŞ
Birinci üç aylık periyoduna bakıldığında mobil abonelerin yaklaşık yüzde 78’ini ön ödemeli abonelerin oluşturduğu görüldü. Son bir yıl içerisinde faturalı abonelerin oranının yüzde 19,5’ten yüzde 21,9’a çıktığı belirlendi. Birinci çeyrekte geçen yılın son çeyreğine göre abone sayıları bakımından Turkcell’de yüzde 1,6, Vodafone’da yüzde 7,5 oranında düşüş gerçekleşirken, Avea abone sayısını yüzde 3,1’lük artış yaşandı. Abone sayısına göre ise Turkcell’in yüzde 56, Vodafone’un yüzde 24, Avea’nın ise yüzde 20 pazar payına sahip olduğu görüldü.

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ NUMARASINI TAŞIDI
9 Kasım 2008 tarihinde başlayan Numara Taşınabilirliği uygulaması kapsamında 31 Mart tarihi itibariyle toplam 2 milyon 5 bin 139 abone hizmet aldığı GSM işletmecisini değiştirdi. 2009 yılı birinci üç aylık dönemde SMS sayısı 27 milyarı geçerken, bir önceki dönemde 34 milyon olan MMS sayısı yüzde 15 azalışla 29 milyona düştü. İşletmeci bazında gönderilen MMS sayıları incelendiğinde bu azalmaya özellikle Turkcell’in söz konusu mesaj miktarının son iki çeyrek süresince 62 milyondan 19 milyona düşmesinin sebep olduğu değerlendirilmesinde bulunuldu. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ZARFTAKİ TOZ DETERJAN ÇIKTI

BAZ GELDİ MAHALLEYİ GERDİ

BAGAJA SIĞDIRDIĞI BUZAĞI ÇALINTI ÇIKTI
»  İSTANBULLU KUMA KAYIP!
»  KELKİT IRMAĞINA KARŞI BROŞÜRLÜ ÖNLEM
»  TERÖRİST CENAZESİ İÇİN KEPENK KAPATTILAR
»  OBRUKLARDAN SONRA ŞİMDİ DE YER YARILMASI
»  MATKAP AĞA!
»  MÜZİSYEN BAHADIR AKKUZU, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
»  TÜRK HALKI TATİLDE NE YAPIYOR?
»  KARAMAN'DA KORKUTAN DEV ÇATLAKLAR
»  ŞEHİT ANNESİ VE PKK'LININ ANNESİ YANYANA
»  HALK OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDI, 60 YOLCU ZOR KURTULDU
»  ANKARA BARAJLARINDA REKOR DOLULUK
»  ''SATILMADIM, KENDİ RIZAMLA EVLENDİM''
»  KAŞINTININ NEDENİ BULUNDU
»  EV TELEFONUNDA NUMARA TAŞIMA DÖNEMİ BAŞİLIYOR
»  SANA YAKIŞMADI FAKIBABA
»  VALİ'DEN PİSUVAR OPERASYONU
»  KAYIP YÖNETMEN ERDOĞAN TOKATLI BULUNDU
»  DOMUZ GRİBİ AŞISINDA KANSER TEHLİKESİ
»  RAMAZAN PİDESİ KAÇ LİRA'DAN SATILACAK?
»  KAHVECİLER, SİGARA YASAĞINI YARGIYA TAŞIDI
»  HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ ARTIK İZNE TABİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.