|
 |
 |
|
DOLAR |
38,7387 |
 |
|
 |
EURO |
43,4815 |
 |
|
 |
IMKB |
9.712,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
3.969,080 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
ADALET BAKANI YARSAV BAŞKANI'NI SAVUNDU
|
 |
 |
 |
|
|
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, YARSAV Başkanı Ömer Fakur Eminağaoğlu"yla ilgili iddialara, "Askerlik yapmaması söz konusuysa mutlaka önemli bazı gerekçeleri vardır diye düşünüyorum" sözleriyle açıklama getirdi. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
AKP Antalya Ağustos Ayı İl Danışma Meclisi"ne katılan Adalet bakanı Mehmet Ali Şahin, "askerlik yapamamasına ilişkin sağlık raporunun şüpheli olduğu" iddialarıyla karşı karşıya kalan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu"na yöneltilen suçlama ile ilgili konuştu.
Cam Piramit"te düzenlenen toplantı öncesinde açıklama yapan Bakan Şahin, YARSAV"ın bir dernek olduğunu, bu nedenle dernek başkanı sıfatıyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı"nın yapabileceği bir şey olmadığını söyledi. Bu sıfatıyla ilgili olarak incelemenin İçişleri Bakanlığı"na ait olduğunu söyleyen Bakan Mehmet Ali Şahin, "Kendisi savcıdır. Adalet Bakanlığı mensubudur. Hakkında ileri sürülen suçlamayla ilgili derinlemesine bilgi sahibi değilim. Ama yargımızın önemli noktalarına gelmiş bir arkadaşımızın eğer askerlik yapmaması söz konusuysa mutlaka onun gerekçeleri vardır diye düşünüyorum. Ankara"ya gidip konuyu derinlemesine incelemeden yorum yapmam doğru olmaz" diye konuştu.
Kanıt yok
Bildiği kadarıyla Eminağaoğlu"nun, askerliğe elverişli olmadığı için askerliğini yapmadığına dair bir durumla karşı karşıya olduğunu aktran Bakan Şahin, alınan raporun içeriği ve niteliği ile ilgili bilgi sahibi olmadığnı vurguladı.
Bu durumun mutlaka askeri yasalar açısından değerlendirileceğini söyleyen Bakan Şahin, "Eğer ortada Bir olumsuzluk olursa tabiki Bakanlığimiz bunu mutlaka değerlendirmeye alır. Ama ilgili arkadaşımızın suç işlediğine dair bir kanıt yok. O nedenle kendisi suçluymuş gibi bir değerlendirme yapmam doğru olmaz" şeklinde konuştu.
İkinci yarısı basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen İl Danışma Kurulu toplantısı"nda partililere seslenen Bakan Şahin, kadın adayları belediye seçimlerinde görmek istediklerini de ifade etti.
Bakan Şahin, bayan adayların sayısının artmasında yine kadınlara büyük görev düştügünü söyleyen Bakan Mehmet Ali Şahin, bu konuda çalışılmasını istedi.
"İmza attığımız anlaşmaları iç hukukumuza yansıtmak durumundayız"
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, demokrasi ve siyasetin özgürlük alanının genişletilebilmesi için, Türkiye'nin imzaladığı uluslararası anlaşmaların iç hukuka yansıtılması gerektiğini de bildirdi.
AKP hakkında açılan kapatma davası ile ile ilgili kararı değerlendiren Şahin, "Türkiye bu davanın sonucunda, demokrasisini daha da güçlendirerek çıkacak demiştim. Şimdi hamd olsun Türk demokrasisi daha da güçlüdür. Yarın daha da güçlü olacaktır" dedi.
Bir ülkedeki her şeyin yolunda gidebilmesinin ilk koşulunun o ülkedeki siyasi istikrar olduğunu kaydeden Şahin, siyasi istikrarın olmadığı ülkede ekonomik istikrarın da olamayacağını dile getirdi.
Şahin şunları söyledi:
"Türk demokrasisini ve siyasetin özgürlük alanını daha da genişletebilmek ve yükseltebilmek için, parlamento ve tüm siyasi kurumlara önemli görevler düşmektedir. Türkiye'nin altına imza koyduğu uluslararası tüm anlaşmaları, iç hukukumuza yansıtmak durumundayız. Başta Anayasamız olmak üzere temel yasalarımızdaki bu değişiklikleri çok kısa sürede gerçekleştirmek zorundayız."
Bölgesel gelişmeleri de değerlendiren Bakan Şahin, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın çok sancılı bir coğrafya olduğunu kaydederek, Irak ve Gürcistan'da yaşanan sorunları hatırlattı. Şahin, "Bütün bu sorunlar içinde Türkiye bir denge unsurudur. Belirleyici konumunda olan bir ülkedir. Bütün bu ihtilaflarda çözüm için katkısı talep edilen, çözüm için devreye girmesi rica edilen bir ülke konumundadır. Artık Türkiye gittikçe bir dünya devleti olma yolunda ilerliyor" diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Akdeniz'de gece saatlerinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Depremin Muğla Datça'ya ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Bilge liderimize ... |
 |
|
 |
 |
|
T24 muhabiri Can Öztürk, Boğaziçi eylemini izlerken ters kelepçeyle gözaltına alındı; boğazı sıkıldı, ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altın güne düşüşle başladı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Akdeniz'de gece saatlerinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Depremin Muğla Datça'ya ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altın güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
T24 muhabiri Can Öztürk, Boğaziçi eylemini izlerken ters kelepçeyle gözaltına alındı; boğazı sıkıldı, ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Bilge liderimize ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|