Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7892
EURO
43,0571
IMKB
9.747,000
ALTIN
4.036,910
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKIL ALMAYACAK SÖZLER SÖYLEDİ MEYDAN OKUDU
AKIL ALMAYACAK  SÖZLER SÖYLEDİ MEYDAN OKUDU
 
‘O ölümlerden birebir Başbakan'ın kendisi sorumludur.’ ‘Savaş, sadece Kürdistan'da olmayacak.’
 
3.6.2010 - 00:30

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, terör örgütü PKK'nın İskenderun'daki hain saldırına değinirken, “Ben İskenderun'daki eylemden şunu anladım. Bu savaş artık sadece Kürdistan'da olmayacak” dedi. Ayna, DTP'nin kapatılmasının ardından Meclis'ten Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine çekilmediklerini söyledi.

BDP
Diyarbakır il başkanlığı tarafından bölgedeki operasyonların durdurulması, cezaevindeki çocukların serbest bırakılması ve Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözümlenmesi için ‘Ya özgürlük, ya hiç’ sloganıyla yürüyüş düzenlendi. BDP İl binası önünde toplanan ve 2 kilometrelik yoldaki katılımlarla birlikte sayıları yaklaşık 25 bini bulan protestoculara BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk öncülük etti. BDP otobüsünden ‘Yaşasın Kurdistan'ın başkenti Amed(Diyarbakır)’, ‘Yaşasın gerilla, yaşasın Öcalan’ sözlerinin yer aldığı Kürtçe şarkı eşliğinde ön tarafta yürüyen kadınlar , ‘Tek muhatap önder Apo’, ‘Gün önderliğe özgürlük olmalı’ pankartlarını taşıdı. Yüzlerini puşularla kapatan bir grup genç ise ellerinde bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve terör örgütü PKK flamalarıyla PKK ve Öcalan lehine sürekli slogan attı. Koşuyolu parkı önünde BDP'liler otobüsün üzerinde konuşurken protestocular, sürekli ‘Kurdistan sizinle gurur duyuyor’ sloganı attı.

‘İSRAİL SALDIRISINDA, İSRAİL KADAR TÜRKİYE DE SORUMLUDUR’

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, İsrail'in Filistin'e yardım götüren gemilere baskın yaparak insanları öldürdüğünü, tutukladığını ancak bu konuyla ilgili tartışılmayan bir konu olduğunu söyledi. Ayna, şöyle dedi: “Buradan, tartışılmayan bir şeyi ifade edeyim. Bu ölümlerden, bu baskından, bu sonuçtan en az İsrail devleti kadar Türkiye Cumhuriyeti devleti de sorumludur. İsrail devletinin sadece Filistin halkının kanı eline bulaşmamıştır. Dünyadaki bir çok halkın kanı eline bulaşmıştır, bunlardan biri de Kürt halkıdır. Kürt halkının kanı da İsrail devletinin eline bulaşmıştır. 1990'lı yıllara kadar İsrail devletinin uygulamaları meşru değildi. Herkes kınıyordu. Herkes Filistin halkının yanındaydı. Ne zaman meşru bir devlet oldu bu uygulamalarıyla, Türkiye Cumhuriyeti devleti gizli ve açık anlaşmalar yapmaya başladıktan sonra. O günden sonra İsrail devletinin terörü meşrulaştı. Neydi bu anlaşmaların temeli?. T.C. devletinin İsrail devletiyle yaptığı anlaşmaların temelini Kürt halkının haklarını tanımama, Kürt halkını silah ve şiddet uygulamak oluşturdu. Bugün çıkıp bize hikaye okumasınlar. Hani Başbakan bir gün demişti ya ’One minute.’ Biz uzun süredir Başbakan'a İsrail silahlarıyla bombalarıyla Kürt halkını öldürmeye ‘One munite’ diyoruz. Başbakan istifa etmelidir. Hergün bir aradalar, telefonla görüşüyorlar. Bu gemi yola çıktığından beri İsrail ne yapacağını söylüyor. Neden Dışişleri Bakanı bir hafta öncesinden İsrail'e gitmedi? Niye orada oturup beklemedi gemiyi niye? Siz her gün görüşmüyor musunuz? Her gün görüşüyorlar. Neredeyse yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Hergün anlaşmalar imzalıyorlar. Vecdi Gönül, dedi ‘Heronlarla ilgili anlaşmayı iptal etmeyeceğiz, ne ilgisi var’ dedi? O ölümlerden birebir Başbakan'ın kendisi sorumludur.” 

‘APO'NUN İSTEĞİ ÜZERİNE İSTİFA ETMEDİK’ Yürüyüşü düzenleme nedenlerinden birinin barıştaki ısrarları olduğunu söyleyen Emine Ayna, ancak özgürlük olmadan barışında gerçekleşemeyeceğini, özgür insanlar arasında barıştan söz edilebileceğini söyledi. Ayna, 31 Mayıs'ta Abdullah Öcalan'ın geri çekileceğini söylediğini de dile getirerek, “31 Mayıs'tan sonra çekileceğini söyledi sayın Öcalan. Ben dedi muhatap bulamıyorum. Barış diyorum. Gelin birlikte çözümü konuşalım, PKK'nın dağdan nasıl ineceğini konuşalım, bunu konuşmak zorundayız. En basitten silahları nereye koyacaklarını konuşalım, bu halkın istediği bu ülkeyi bölmek değil diyor. Ama bir tek kişi bile çözüm konusunda kendisine cevap vermedi. O sürekli barıştan ve diyalogtan söz etti. DTP kapanınca, biz istifa edeceğiz dedik. Çünkü siyasetin tüm kanalları kapatılıyor dedik. Buna rağmen döndü bize bir çağrı yaptı dediki ‘sizi anlıyorum onurlu bir karar alıyorsunuz ama bir şans daha’ dedi. Biz meclise döndük istifa etmekten vazgeçtik” dedi.

‘SAVAŞ SADECE KÜRDİSTAN'DA OLMAYACAK’ Bugün gelinen noktada artık savaşın kendisini göstermeye başladığını dile getiren Emine Ayna, şöyle dedi: “Ben İskenderun'da gerçekleşen eylemden şunu okudum. Artık bu savaş sadece Kürdistan'da olmayacak. Ben bunu okudum. Kimse kızmasın bana bunu söylediğim için. Gerçekler acıdır, acıtır. Gerçekleri konuşmak zorundayız, konuşursak çözebilirz. Birbirimizi kandırarak değil. Kafamızı kuma gömerek değil. Ben İskendurun eyleminden bunu okudum. Bu mudur hükümetin, Başbakan’ın istediği bu savaşın bütün Türkiye’ye yayılmasımıdır. Zevkmi alıyor insanların ölmesinden, haklarının ihlal edilmesinden. Nedir derdi,yeter artık. Bir çağrı yapıyorum herkese. Kürdüne, Türküne herkese çağrı yapıyorum. Öyle görünüyor ki, bundan sonra bir savaş gelişirse geçirdiğimiz 30 yıl gibi olmayacak. Herkese çağrım, değil bir gün bir saniye bile durmayalım. Barış için, özgürlük, eşitlik, adalet için hep birlikte bütün gücümüzle çalışıp çabalayalım.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD DIŞİŞLERİ SİTESİNDEKİ İLGİNÇ İFADE!

İSRAİL-İSKENDERUN NASIL OLDU?

ÇUVALI GEÇİRDİLER BİRDE BAŞIMIZA BALYOZ VURDULAR
»  GAZZE GAZASI..!
»  VALİ AKP'Lİ BAŞKANA "ZÜBÜK" DEDİ..
»  İŞTE YENİ ABD-TÜRKİYE TANIMI 'ARKADAŞIMSI DÜŞMAN'
»  CHP'DE GÜRSEL TEKİN KRİZİ!
»  BALYOZDA ÖNEMLİ GELİŞME
»  BARZANİ TÜRKİYE'DE
»  GEMİNİN BANDIRASI NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?
»  BÜYÜK KUŞKU..!
»  İSRAİL ESRARENGİZ SIVI İÇİRMİŞ!
»  İŞTE GÜVENLİK ZİRVESİNDEN ÇIKAN KARAR!
»  UZMAN ERBAŞ'LARA SEVİNDİRİCİ HABER
»  CEP TELEFONU, ASKERİ SUÇ OLMAKTAN ÇIKIYOR!
»  MİLLİ TEKVANDO'CU İSRAİL KURŞUNUYLA ÖLDÜ
»  FLAŞ.. MECLİS'TEN 20 BİN POLİS ALIMINA ONAY
»  MECLİS'TEN ORTAK SES: 'İSRAİL ÖZÜR DİLEMELİ'
»  AKP'DEN BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE AĞIR YANIT
»  MECLİS'TE KINAMA KRİZİ!
»  ERDOĞAN'IN, 'HAYIRLI OLSUN' DEDİĞİ KARAR NEYDİ?
»  İSRAİL PROTESTOSUNDA AKP-MHP KAVGASI
»  "TÜRKİYE'YE KAFA TUTMAK HAMAS'LA MÜCADELEYE BENZEMEZ"
»  İSRAİL'İ ÇILDIRTAN FOTOĞRAF
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.