Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7467
EURO
43,5744
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.080,140
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'DEN BAHÇELİ'YE YANIT
AKP DEN BAHÇELİ YE YANIT
 
AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin açıklamalarıyla ilgili olarak, “Sayın Başbakan bu ifadeleri hak etmiyor. Terbiye sınırlarını çok aşan ifadelerdir bunlar ve sayın Bahçeli bunları sık sık yapmaya başladı. Bunun adı oy avcılığıdır” dedi.
 
2.2.2007 - 20:00

Bursa'da katıldığı bir törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili açıklamalarını hatırlatması üzerine, bu konunun çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Çelik, Hrant Dink cinayetinin iki hedefi olduğunu belirterek, bunlardan birincisinin dünyada Türkiye lehine oluşan olumlu havayı silmek, ikincisinin de içeride huzursuzluk ve iç çatışma çıkarmak olduğunu kaydetti.

İçeride iç çatışmaya, dışarıda da Türkiye'nin imajını bozmaya dönük olarak işlenen bir cinayet konusunda herkesin sorumluluğunun bilincinde olarak konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

“Ne yazık ki muhalefet partileri, ulusalcı politikaları, aşırı ulusalcı politikaları son bir yıldır öne çıkararak, milletin karşısında oy avcılığına soyundular. Bu yanlıştır. Sayın Başbakanın izlediği çizgiyi dikkatle izlesinler. Bayın Başbakan'ın ifadelerini dikkatle izlesinler. Ortada bir cinayet vardır. Bu cinayeti işleyen yakalanmıştır. Cinayeti işleyenin arkasındaki kişiler de yakalanmıştır. Ama bu cinayetin daha derin bağlantıları 'var mı, yok mu?' diye, devletin, Başbakanın bu konuyla ilgili yoğun çabası var.

Bu çaba devam ederken, burada emniyet güçlerinin, yetkililerin, siyasilerin, siyasi iradenin kuvvetini, maneviyatını kıracak çatışmalardan uzaklaşılması gerekiyor. Sayın Başbakan bu ifadeleri hak etmiyor. Terbiye sınırları çok aşan ifadelerdir bunlar ve sayın Bahçeli bunları sık sık yapmaya başladı. Bunun adı oy avcılığıdır. Türkiye'nin huzur ve barışına katkı değildir.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'MECLİSE GİRMEYİ DEĞİL, İKTİDARIN ALTERNATİFİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

ŞÜKRÜ SİNA GÜREL DSP'DEN İSTİFA ETTİ, CHP YOLUNDA

"BAŞBAKAN, SUİKAST'İN AZMETTİRİCİSİ HALİNE GELDİ"
»  MHP:''DİNK'İN FATURASINI HÜKÜMET ÖDEMELİ''
»  AKSU, JANDARMA'NIN ÇEKİMLERİNİ YORUMLADI
»  BAYKAL, "ORTADA SAHİPSİZ BİR DEVLET VAR" DEDİ
»  AĞAR:"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ İLGİ ALANI AB'DİR"
»  KUTAN, SP'NİN CUMHURBAŞKANI KRİTERİNİ AÇIKLADI
»  MUMCU İÇİN ÇİFTE SINAV YILI
»  ERKAN MUMCU'DAN AĞIR ELEŞTİRİ
»  MHP'DEN İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ
»  DEMİREL TEPKİSİNİ ANCAK 46 YIL SONRA GÖSTERDİ. HALKA KIZDI
»  ŞANSOYUNLARI İKTİDAR PARTİSİNİ BÖLDÜ
»  ERDOĞAN: 301 TAMAMEN KALKMAZ
»  AFRİKALI LİDERLERİN TÜRKİYE ZİRVESİ
»  BBP GENEL BAŞKANI YAZICIOĞLU: BENİ YOK ETMEK İSTİYORLAR
»  AKP İKTİDARI NASIL ENGELLENİR
»  BAYKAL: KİMSE MİLLEYETÇİLİKTEN KORKMASIN
»   MUMCU: "BEN, TÜRK OĞLU TÜRK’ÜM"
»  BAYKAL: "MALİYE'DE CİĞER, KEDİYE TESLİM EDİLDİ"
»  MHP'DEN ZEYBEK'İ KIZDIRACAK ELEŞTİRİ
»  YAŞAR NURİ HOCA :TÜRBANI ÇÖZERİM AMMA..
»  ARINÇ:"KİMİN KÖŞK'E ADAY OLACAĞINI SÖYLEMEDİM"!
»  CHP'DEN KÖŞK SİNYALİ VEREN ARINÇ'A TEPKİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.