Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,7272
EURO
45,6888
IMKB
9.203,000
ALTIN
4.315,160
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'NİN ASAYİŞ RAPORU:"ÇETELER İSTANBUL'U TEHDİT EDİYOR"
AKP NİN ASAYİŞ RAPORU: ÇETELER İSTANBUL U TEHDİT EDİYOR
 
AKBaşbakan Tayyip Erdoğan’a da sunulan 37 sayfalık raporda çarpıcı tespitler yer alıyor. Bütün suç türlerinin tek tek incelendiği rapora göre İstanbul çetelerin tehdidi altında. Parti, İstanbul’un asayişi konusunda önemli bir çalışma yaptı. Burhan Kuzu başkanlığındaki İstanbul milletvekillerinin 10 aydır üzerinde çalıştığı ‘Asayiş Raporu’ tamamlandı.
 
31.12.2005 - 10:50

Suç sayısının artması şu ifadelerle anlatılıyor: “İstanbul nüfus olarak Türkiye’nin 7’de 1’ini oluşturmasına karşın, ülkemizde işlenen suçların dörtte biri bu şehirde gerçekleşiyor.” Rapora göre mala karşı işlenen suçlarda faillerin yüzde 80’i bulunamadı. Bunun da en önemli sebebi çetelerin etkin olması. Konunun çözümü için öncelikle, çetelerin üzerine gidilerek ‘boşluk bırakılmadığı’ izlenimi verilmesi gerekiyor. Ayrıca ‘gettolaşmanın engellenmesi ve çocuk suçluları için ıslahevleri’ kurulması şart.

AK Parti komisyonunda Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Zeynep Karahan Uslu, Ünal Kacır, İbrahim Özal, İlhan Albayrak ve Mehmet Sekmen görev yaptı. Şubat ayında çalışmalarına başlayan komisyon, öncelikle İstanbul Valisi Muammer Güler’den brifing aldı. Ardından Emniyet Genel Müdürlüğü verilerini detaylı biçimde inceledi. Komisyon üyeleri elde edilen bilgiler doğrultusunda rapor hazırladı. Zeynep Karahan Uslu’nun kaleme aldığı İstanbul Asayiş Raporu’nda 2003 ve 2004 kıyaslamaları yapılarak suç türlerine göre olay sayıları çıkarıldı. Zaman’ın ulaştığı rapora göre, son yıllarda sürekli gündeme gelen İstanbul’daki kapkaç olayları bir önceki yıla oranla yüzde 60 arttı. Bunun yanı sıra öldürmeye teşebbüs yüzde 100, kadın ticareti yüzde 89, rüşvet yüzde 90, mala zarar verme yüzde 351, zimmet yüzde 400, aile fertlerine kötü muamele yüzde 300 ve müstehcenlik yüzde 363 oranında artış gösterdi. Çocuk suçlarında da İstanbul, Türkiye geneli ortalamasının üzerine çıktı. Savcılığa sevk edilen çocukların artışı Türkiye genelinde yüzde 6’da kalırken, bu oran İstanbul’da yüzde 23 seviyesinde gerçekleşti. AK Partili vekiller, suç artışındaki sebepleri de şöyle sıraladı: “Kontrolsüz göç, şehirlerin etrafında oluşan yeni yetersiz yerleşim birimleri, işsizlik, cezaevinden şartlı tahliye ile topluma karışanların bir kısmının yeniden suça bulaşması, polis sayısının yetersizliği, son yıllarda yürürlüğe giren yasalar ve AB ile ilgili hassasiyetler hakkında polisin bilgi ve eğitim eksikliği nedeniyle olayların üzerine gitmekte çekingen kalması, toplumda geçmişten gelen devlete ve adalete olan güven duygusunun zayıflığı, aileden başlayarak şiddet kullanımının meşru kabul edilmesi ve parçalanmış aile.”

Polisin performansı maaşını etkilesin

Son dönemde iyice yıpranan güvenlik kuruluşlarının itibarı yükseltilmeli.

Polislerin maaşı, mutlaka performans kriterlerine göre düzenlenmeli.

Suç örgütlerine katılan emekli polis ve askerlerin cezası ağırlaştırılmalı.

Rantın büyük olduğu şehirlerde çetelerin üzerine kararlılıkla gidilmeli.

Suça karışan çocuklar için ıslahevleri kurulmalı. Bu merkezlerde rehabilitasyon ve meslekî eğitim sağlanmalı.

Şehrin suç coğrafyası çıkarılmalı ve sosyolojik önemler geliştirilmeli.

Aile kurumu ile geleneksel ve ahlakî değerler muhafaza edilmeli.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ECEVİT, "ERKEN SEÇİM İSTEYEN KUYUSUNA KAZAR"DEDİ

"HÜKÜMET YOKSULLUĞU DAHA DA DERİNLEŞTİRDİ"

RASMUSSEN'E 'ROJ TV' KAPATILMASIN MEKTUBU!!!
»  "İKTİDAR VE MUHALEFET, İT DALAŞI YAPIYOR"
»  CHP, ZAMAN AŞIMINA UĞRAYAN DAVALARI SORDU
»  TÜRKİYE'YE YURT DIŞINDAN KAÇ AJAN GİRDİ ?
»  "DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRACAĞIZ" DEMİŞLERDİ
»  AKP DE BAYKAL'IN USLUBUNDAN ŞİKAYETÇİ!
»  BAYKAL(DAN (ÜÇ NOKTA) YORUMU
»  "TCK 301 YENİDEN DÜZ ENLENMELİ"
»  "BAŞBAKAN HERKESİ KORKUTUR AMA BENİ KORKUTAMAZ"
»  ANAVATAN'DA SÜRPRİZ İSTİFA
»  KABİNE REVİZYONU SEZER'DEN DÖNDÜ İDDİASI
»  SAADETTİN TANTAN: ATATÜRK 'Ü MASONLAR ÖLDÜRDÜ
»  GÜRTUNA, ADININ ÇİLLER İLE ANILMASINDAN RAHATSIZ OLDU
»  UZAN'A ERDOĞAN'A HAKARETTEN '6 GÜN HAPİS' CEZASI!
»  BAYKAL, KAPIKULE TUTANAKLARI İLE VURDU
»  BAYKAL: "TÜRKİYE, SICAK PARA BATAKLIĞI OLDU"
»  AKP'DEN MUHALEFETE FIKRALI ELEŞTİRİ
»  MUMCU KONUŞTU, AKP'LİLER DİNLEDİ
»  AKP'Lİ VEKİL, NOBEL ADAYLIĞINI KAMERA ŞAKASI SANDI
»  SAĞDA YİNE 'BABA' SESLERİ
»  HOROZ ÖLÜR GÖZÜ ÇÖPLÜKTE OLUR MUŞ!
»  ABD İRAN'I VURACAK HABERLERİNE YALANLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.