İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Struck'un aklına bu fikir Almanya'nın doğusundaki Vorpommern askeri kışlasını gezerken gelmiş.
Haberde, bu kışlada o sırada Afganistan ve Balkanlarda barış gücü askeri olarak hizmet edecek birliklerin eğitiminin yapılmakta olduğu belirtiliyor.
Alman askerlerin bir kontrol noktasında şüphelilerin üstünü aradığı bir sahnenin canlandırıldığı eğitim çalışması sırasında, Bakan Struck şüphelileri canlandıran kişilerin 'yüksek ücretli' profesyonel askerler olduğunu farkediyor.
Savunma Bakanı Struck, bunun üzerine Almanya'daki beş milyon işsizden bazılarının düşmanı canlandırmasının çok daha ucuza geleceğini düşünüyor.
Struck'a göre, işsizlik oranının yüzde 30'lara vardığı Vorpommern'de Sırp milisleri ya da Taleban militanlarını canlandıracak 400 işsiz bulmak zor olmaz.
Guardian gazetesi, Alman Savunma Bakanlığı'ndan bir sözcünün Struck'un Torgelow kasabasındaki 14'üncü önerisinin ciddi olduğunu ancak ayrıntılar üzerinde çalışmalar yapıldığını söylediğini yazıyor