Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8431
EURO
43,6312
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.033,890
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANKARA'DAN ROJ TV GİRİŞİMİ
ANKARA DAN ROJ TV GİRİŞİMİ
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, terör örgütünün yayın organlarının İngiltere ve Fransa'da kapatılmasının ardından Danimarka'dan yayın lisansı temin etmeye çalışacağına dair duyumların alınması üzerine, terör örgütünün propagandasını yapacak bir TV istasyonuna yayın lisansı verilmemesinin talep edildiğini söyledi.
 
3.9.2005 - 12:36
Tan, ROJ TV hakkında cezai soruşturma isteminde bulunduklarını açıkladı Dışişleri Bakanlığı, Danimarka makamları nezdinde girişimlerde bulunarak, bu ülkeden yayın yapan terör örgütü yayın organı ROJ TV hakkında cezai kovuşturma başlatılmasını istedi.
            ROJ TV'nin 1 mart 2004 tarihinde yayınlarına başlamasının hemen ardından, Danimarka Dışişleri Bakanlığı nezdinde tekrar girişimde bulunulduğunu ve yayın lisansının iptalinin talep edildiğini ifade eden Tan, bakanlığa gelen yanıtta konunun bağımsız bir kurum olan Danimarka Radyo Televizyon Kurumu'nun sorumluğunda bulunduğu, lisansın iptal yetkisinin de bu kuruma ait olduğunun vurgulandığını belirtti.
      Tan, ''söz konusu gelişme üzerine, ROJ TV'nin terör örgütü ile bağlantısını gösteren bilgi, belge, kaset ve yayın çözümlerinden oluşan bir dosya Danimarka Radyo Televizyon Kurumu'na Kopenhag Büyükelçiliğimizce iletilmiş ve yayın lisansının iptali konusundaki talebimiz yinelenmiştir" dedi.
      Kurumdan bir yanıt alınamadığını ifade eden Tan, "Danimarka polisi ve ilgili diğer yerel makamlara ROJ TV'nin terör örgütü ile yakın ilişkisini gösteren bilgi, belge ve kasetlerin yanı sıra yayınları içerisindeki tehdit, tahrik ve şiddete teşvik içerikli açıklamaların metinlerinin yer aldığı dosyalar iletilerek, ROJ TV'ye karşı cezai kovuşturmanın başlatılması istenmiştir. Konu hala, Danimarka ilgili güvenlik makamlarınca incelenmektedir'' açıklamasında bulundu.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIRMIZI HALI GENELGESİ!

AKP ERİYOR,HÜKÜMETTEN ÜMİDİNİ KESENLERİN SAYISI ARTTI

AKP'NİN ÇOK GİZLİ HAZIRLADIĞI PLANLARI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ENERJİ UYARISI
»  DANİMARKA'YA " ROJ TV 'NUNU KAPAT "BASKISI
»  AB DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKANI'NI KÜRT SORUNUYLA İLGİLİ BİLGİ VERMESİ İÇİN DAVET ETTİ.
»  BAŞBAKAN İTALYA''DA!...
»  YARGITAY, MHP'DEN CEVAP BEKLİYOR
»  12 EYLÜL ÜLKÜCÜLERİ İÇİN 'İADE İ İTİBAR'KAMPANYASI
»  AĞAR: ''AB'NİN ESAS HEDEFİ, TÜRKİYE'Yİ OYALAMAK''
»  ARINÇ:BU SORUN ORTAK AKILLA ÇÖZÜLMELİ...
»  "MİLLETVEKİLİ OLMASAYDIM SENİ DÖVERDİM"!
»  MHP'NİN YÜKSELİŞİ AKP'Yİ KORKUTTU
»  BUNA GÖREVİ SUİSTİMAL DENMEZ Mİ EN HAFİFİNDEN
»  CHP'Lİ VEKİL KEMAL SAĞ DA MAAŞININ YETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ!
»  AĞAR: "BAŞBAKAN İCRAAT YERİNE FORMULA 1'İ ANLATIYOR"!
»  ERDOĞAN'DAN SİLAHSIZLANMA TALİMATI
»  SİLAHLI EĞLENCE'YE AKP'Lİ GÜLLE'DEN TEPKİ
»  BAKAN KIZININ DÜĞÜN DAVETİYE DAĞITIMINA ANAP TEPKİSİ
»  PAKDİL: ''MECLİS 1 EKİM'DE ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAK''
»  TURAN TÜYSÜZ SİLAHINI İADE ETTİ!
»  ZEKİ SEZER:" TOPLUM SEFALET İÇİN, 19 MİLYON KİŞİ AÇLIK SINIRINDA"
»  MECLİS ERKEN 15 GÜN ERKEN AÇILACAK
»  VEKİL'DE DÜĞÜN MAGANDASI MAGDURU OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.