Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6395
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.131,650
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KUZU'DAN ÖZÜR DİLEDİ!
ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KUZU DAN ÖZÜR DİLEDİ!
 
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde meydana gelen olaylarla ilgili, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile görüştüğünü ve üzüntülerini dile getirdiğini belirterek, "olaylarla ilgili gerekli incelemeyi yapacaklarını" bildirdi
 
9.12.2010 - 00:01

REKTÖR KUZU'DAN ÖZÜR DİLEDİ
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde meydana gelen olaylarla ilgili olarak TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile görüştüğünü ve üzüntülerini dile getirdiğini belirterek, 'olaylarla ilgili gerekli incelemeyi yapacaklarını' bildirdi.

Taluğ, 'fakültede yaşananlardan dolayı çok üzüldüğünü, bunları yanlış karşıladığını' ifade etti. Taluğ, şunları söyledi:
'Biz üniversitelerin özgür düşünce alanı, düşüncelerin özgürce ifade edildiği alan olduğuna inanıyoruz. Öğrencilerimize de hep bunu anlatıyoruz ama bunu yaparken tabii iki şeye çok özen göstermeleri gerekiyor; bir tanesi bunun üslubu çok önemli. Yumurta atarak, başka şeyler atarak bir görüş ortaya konması söz konusu değil. Tabii özgür düşüncedir ama özgür eylem alanı değildir üniversiteler.

İkincisi de kendi düşünce özgürlüğüne önem veren insanların başkaların düşüncelerini de dinlemeleri gerekir. Bu böyle olması gerekirdi ama buna uyulmamıştır. Bunun da üzüntüsünü yaşıyoruz.'

Taluğ, konuyla ilgili fakülte yetkililerinden bilgi aldığını söyledi. Taluğ, 'Olayla ilgili ilgili arkadaşlarla, konuklarla görüştüm. Sayın Burhan Kuzu ile de görüştüm, üzüntümü bildirdim. Gerçekten üzüldüğümüz bir olay gerçekleşmiştir. Olayı her yönüyle inceleyeceğiz; bakacağız, gerekli incelemeyi yapacağız' dedi.

SİYASİLERDEN TEPKİLER

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, öğrencilerin eylemlerle değil eğitimdeki başarılarıyla gündeme gelmelerini arzu ettiklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, öğrencilerin protestolarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Gençlerimizin dünya görüşü ne olursa olsun, kendilerinden olmayanın ifade özgürlüğüne artık saygı duymayı artık öğrenmeleri gerekir. Kendileri protesto haklarına saygı duyulmasını beklerken, başkalarının ifade özgürlüğüne saygı duymamaları doğru bir yaklaşım değildir' diye konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kuzu'yu TBMM'deki makamını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Çıkışta gazetecilerin konuya ilişkin soruların yanıtlayan Ergin, "Şık da değil, doğru da değil. Herkes tepkisini demokratik yöntemlerle medeni zeminde ifade edebilmeli. Ama kendisi için hak isteyen kimse başkasının kendini ifade etme, düşüncesini açıklama hakkını engellememeli" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin 'Protestoyla ilgili bir suç duyurusu yada dava süreci olacak mı? yönündeki soruya Ergin, bu konuyu konuşmadıklarını kendisinin sadece geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu söyledi.

Kuzu ise TBMM'deki odasına gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine, bu konu hakkında konuşmak istemediğini belirterek, "Öğrencilere deyin ki hoca size acımış" diye konuştu.8 ARALIK 2010/



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


“BENİM BELGESELİMİ YAPIN”

İSRAİL'DEN ÖZÜR KIVIRTMASI!

PANDA'LARI, PORNO BAĞIMLISI YAPTILAR!
»  ESKİ BAKAN TÜZMEN'İN ACI GÜNÜ
»  FLAŞ.. BURHAN KUZU'DAN ÖĞRENCİLERE ÇOK SERT SÖZLER!
»  FLAŞ.. BURHAN KUZU'YA YUMURTA YAĞMURU!
»  ÖCALAN, GÜLEN HAREKETİNE GÖZ KIRPTI!
»  YENİ OSMANLI BÜYÜK İSRAİL'DİR
»  CHP'Lİ GÜRSEL TEKİN'E İZMİR'DE YANKESİCİ ŞOKU!
»  "BEBEĞİMİ BİR KUTUYA KOYDULAR"
»  TÜRKİYE'NİN ÖZÜR TALEBİNE, İSRAİL'DEN ŞAŞIRTAN ÖNERİ
»  "DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİNİ KULLANIYORUZ"
»  ERBAKAN'DAN, AKP'YE ÇOK AĞIR İTHAM!
»  MECLİS'TE, YÜKSEK TANSİYONLU GECE!
»  ASSANGE'NİN BAŞINI PREZERVETAİF YAKTI!
»  SERAP'I YAKANLAR, 'TAŞ ATAN ÇOCUK' OLDU!
»  MAHKEMELERDE ÇEK DAVASI 1 MİLYON'U AŞTI!
»  İŞTE O EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN SİCİLİ
»  TOPBAŞ'A 263 MİLYON SORUSU
»  'DOLMABAHÇE OFİSİ ANAYASAYA AYKIRI
»  O POLİSLER İÇİN SUÇ DUYURUSU!
»  GÜRCÜ ASKERLERİ SINIRI İHLELDEN 82 İNEĞİ GÖZALTINA ALDI
»  ERDOĞAN'DAN 'İSRAİL ÖZÜRÜ' AÇIKLAMASI!
»  WİKİLEKS'TEN SON BELGE!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.