Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8620
EURO
46,9765
IMKB
10.276,000
ALTIN
4.274,340
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 32 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARINÇ'TAN İDDİALARA DANIŞMANI ARACILIĞIYLA YANIT
ARINÇ TAN İDDİALARA DANIŞMANI ARACILIĞIYLA YANIT
 
TBMM Başkanı Bülent Arınç, ismi üzerinde odaklaşan iddialara İletişim Başdanışmanı Kemal Öztürk aracılığıyla yanıt verdi. Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili bir süreden beri TBMM Başkanı Bülent Arınç hakkında “gerçeği yansıtmayan haber ve yorumların” yapıldığını belirtti.
 
30.4.2007 - 13:55
Arınç’ın, Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecinde “bazı adayları istemediği, itiraz ettiği, bazı adayların olmaması için tehditte bulunduğu” yönünde iddialar ortaya atıldığını ifade eden Öztürk şöyle dedi:
“Bu tür senaryo ve uydurma haberlerin Sayın Arınç’ın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinden önce başladığı ve yoğun bir dezenformasyon faaliyeti olduğu Sayın Başkan tarafından bazı milletvekillerine bizzat ifade edilmiştir. Sayın Arınç’ın bu ifadeleri, 21 Nisan 2007 Cumartesi günkü bazı gazetelerde de haber olmuştur.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 23 Nisan 2007 Pazartesi günü saat 17.30’da yapılan görüşmelerden sonra da Sayın Başbakan, ‘isimler üzerinde bir görüşme olmadığını’ bizzat kendisi basına açıklamıştır. Aynı şekilde TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç da, Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 45. yıldönümü nedeniyle 25 Nisan Çarşamba günü verilen resepsiyonda basın mensuplarının ‘bazı isimleri veto ettiği’ yönündeki soruları üzerine, ‘kesinlikle böyle bir şey yok. İsimler üzerinde konuşulmadı’ cevabını vermiştir. Bu sözler de ertesi gün bazı gazetelerde haber olmuştur”
Öztürk, açıklamasında, Arınç’ın tüm siyasi hayatı boyunca söylediği hiçbir sözü inkar etmediğini savunarak, şöyle dedi:
“Ancak haberlerde bahsi geçen biçimde kendisine yakışmayan, siyasi ahlakına uymayan ‘ya sen, ya ben, ya da o’ şeklinde, ‘pazarlık, veto, tehdit’ ifade eden söz ve benzeri davranışlarda asla bulunmamıştır ve bunların tamamı iftiradır. Bu tür senaryoları üretenler, şimdi kendi senaryolarına halkı inandırmak için büyük bir gayret içindedir. Demokrasimizin savunulması gereken günlerde eleştirecek bir suçlu arama çabası son derece üzücü ve dikkat çekicidir.”(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"367'YE GEREK YOK DERSE ÜLKE ÇATIŞMAYA SÜRÜKLENİR"

ŞENER: PİYASALARI İZLİYORUZ

"VİZÖRLER BANA BAKIYOR, HEPSİNİN HEDEFİ BENİM"
»  KORAY AYDIN İÇİN REKOR HAPİS TALEBİ
»  VALİ GÜLER: "1 MAYIS, TAKSİM'DE KUTLANAMAZ"
»  BATU, CHP'Yİ TOPA TUTTU, DYP'YE GEÇTİ
»  ANAVATAN'DA TEPKİ İSTİFASI
»  BORSA'DA SERT DÜŞÜŞ VAR, DOLAR YÜKSELDİ
»  KULİSLERDEKİ 8 SENARYO
»  AKP'DE TÜM PROGRAMLAR İPTAL
»  BAYKAL'IN NEŞESİ YERİNDE
»  HASAN CELAL GÜZEL'DEN MÜTHİŞ İDDİA
»  KANADOĞLU:''REDDEDİLSE DE YORUMUN AYNI''
»  ASKERİ KIZDIRAN ETKİNLİĞE SAVUNMA
»  RUSYA'DA GÜLEN ALARMI
»  ''ORDU SİYASETTEN ELİNİ ÇEKMELİ''
»  TEZİÇ'E SALDIRI OLAYIN A KARIŞAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
»  SİYASİLERİN GÖLGEDE KALAN İSİMLERİ
»  ''2-0'DAN 2-2 BERABERLİK BİZİM GİBİ BİR TAKIMA YAKIŞMIYOR''
»  BORUHATTI YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
»  CHP'Lİ CANAN:''KUZENİM, ECELİYLE ÖLDÜ''
»  SEZER'DEN MÜŞERREF VE KARZAİ ONURUNA YEMEK
»  ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI TUĞCU:'ÇARŞAMBA'YI BEKLEYİN'
»  AA, MİTİNG'DEN DÜNYA'YA FOTOĞRAF GEÇEMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.