Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8658
EURO
43,4967
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.029,590
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASKERİ KIZDIRAN ETKİNLİĞE SAVUNMA
ASKERİ KIZDIRAN ETKİNLİĞE SAVUNMA
 
Diyanet İşleri, Genelkurmay açıklamasındaki Ankara'da iptal edilen Kuran yarışması ile Şanlıurfa'daki etkinliğin Kutlu Doğum Haftası faaliyetleriyle ilişkili olmadığını açıkladı
 
30.4.2007 - 08:04
Diyanet İşleri Başkanlığı, Genelkurmay açıklamasında yer verilen Ankara'da iptal edilen Kuran yarışması ile Şanlıurfa'daki etkinliğin, koordine ettikleri Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri ile "uzaktan yakından" ilgisi bulunmadığını bildirdi.
Diyanet'ten dün yapılan açıklamada da anayasal bir kurum olan Diyanet'in, laiklik esası üzerine kurulu, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin üzerinde faaliyet yürüttüğü belirtildi.
Hazreti Muhammed'in doğum günü olan 20 Nisan'a denk gelen haftanın, Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığına dikkat çekilen açıklamada, etkinliklerde laiklik ilkesinin gözetildiği ifade edildi.
Kutlu Doğum kapsamında 10 binin üzerinde etkinlik düzenlendiğine dikkat çeken Diyanet, Genelkurmay açıklamasında yer alan, 23 Nisan gecesi düzenlenmesi planlanan ancak daha sona iptal edilen Ankara'daki Kuran okuma yarışması ile Şanlıurfa Atatürk Spor Salonu'nda bir grup çocuğun başörtülü olarak sahneye çıkıp ilahi okuduğu etkinliğin hafta kapsamındaki faaliyetlerle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını vurguladı.

Salon yetmedi

Denizli İl Müftülüğü etkinliğinin de herhangi bir siyasi partiyle yapılmadığını vurgulayan Diyanet, "Etkinlikte ilahiler okuyan koronun başkanlığımıza bağlı yaz Kuran kursunda öğrenim gören öğrenciler olduğu anlaşılmıştır" ifadelerini kullandı.
Denizli'nin Nikfer beldesindeki etkinliğin ise kadınlara yönelik bir program olduğu kaydedildi. Bu programın bir düğün salonunda gerçekleştirilmesinin planlandığını, ancak salonun ihtiyacı karşılamayacağının görülmesi nedeniyle ilköğretim okulu müdürünün bilgisi dahilinde okul toplantı salonunda yapıldığı belirtildi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RUSYA'DA GÜLEN ALARMI

'ORDU SİYASETTEN ELİNİ ÇEKMELİ'

TEZİÇ'E SALDIRI OLAYIN A KARIŞAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI
»  SİYASİLERİN GÖLGEDE KALAN İSİMLERİ
»  ''2-0'DAN 2-2 BERABERLİK BİZİM GİBİ BİR TAKIMA YAKIŞMIYOR''
»  BORUHATTI YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ
»  CHP'Lİ CANAN:''KUZENİM, ECELİYLE ÖLDÜ''
»  SEZER'DEN MÜŞERREF VE KARZAİ ONURUNA YEMEK
»  ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI TUĞCU:'ÇARŞAMBA'YI BEKLEYİN'
»  AA, MİTİNG'DEN DÜNYA'YA FOTOĞRAF GEÇEMEDİ
»  LAİKLİK MİTİNGİ DÜNYAYI ŞAŞIRTTI
»  ANAYASA RAPORTÖRÜ ÇALIŞMASINI YARIN SUNACAK
»  ÇAĞLAYAN MEYDANI HINCA HINÇ DOLU
»  ALTINDAN YİNE AYNI BAĞLANTI ÇIKTI
»  ÇAĞLAYAN KALABALIĞI TANDOĞAN'I GEÇTİ
»  GÜL, ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYECEĞİNİ AÇIKLADI
»  ÇAĞLAYAN'DA MİTHİNG HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI!
»  AKP'DEN ÇOK SECENEKLİ YOL HARİTASI
»  ERTUĞRUL ÖZKÖK, DURUMDAN VAZİFE ÇIKARDI
»  İŞTE HERŞEYİ BOZAN ADAM
»  ASKERİN AÇIKLAMASININ NEDENLERİ VE HEDEFLERİ
»  DEMİREL MUHTIRA İÇİN NE DEDİ?
»  BAKAN SUÇU ÜSTÜNDEN ATTI "BİZİ İLGİLENDİRMEZ" KİMİ İLGİLENDİRİR?
»  ANKARA'DA İKİ ÖNEMLİ KONUK VE KRİTİK YEMEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.