Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,7528
EURO
46,2869
IMKB
9.419,000
ALTIN
4.254,060
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ARINÇ.,DENİZ FENERİ'NE LANET OKUDU
ARINÇ.,DENİZ FENERİ NE LANET OKUDU
 
AKP’nin ağır toplarından Bülent Arınç Deniz Feneri Derneği için, ‘Almanya’dakiler şaşırıp yoldan çıktılarsa Allah belalarını versin’ dedi
 
12.9.2008 - 01:02

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM lokantasının servis takımlarının Deniz Feneri Derneği’ne verildiğini doğruladı, “çalışmalarını başarılı bulduğumuz için kendilerine TBMM Üstün Hizmet Ödülü de verdim. Bunların Almanya’daki dernekle ilgilerinin olmadığı söylendi. Almanya’dakiler şaşırıp yoldan çıktılarsa Allah belalarını versin” dedi. Hürriyet'in haberine göre TBMM'nin yemek servis takımları ve mutfak malzemelerinin tamamının Büllent Arınç'ın başkanlığı döneminde Deniz Feneri Derneği'ne bağışlandığı ortaya çıktı. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, "Bu konuda önerge verince, Arınç iki kez beni makamına davet etti ve önergeden vazgeçmemi rica etti. Ben de, uyuşturucu kullanımının araştırılması için komisyon kurulması ricasında bulundum. Yardımcı olacağını söyleyince önergeden vazgeçtim" dedi.

CHP Milletvekili Ahmet Ersin, TBMM lokantaları ile Milli Saraylara bağlı sosyal tesislerdeki yemek servis tabakları, çatal, bıçak, masa örtüleri, mutfak takımlarının lokantanın arka bölümüne yanaşan Deniz Feneri Derneği'ne ait kamyonlara yüklendiğini gördüğünü belirtip, bunların kamu kurumları, Kızılay gibi kuruluşlar dururken Deniz Feneri Derneği'ne hibe edilmesini verdiği önergeyle TBMM Başkanından sormuştu.

'BAŞKANIN RİCASI'

Ahmet Ersin olayı şöyle anlattı:

"Önergemi verdikten sonra, İzmir bulunduğum bir sırada TBMM Başkanı beni makamına davet etti. Dönünce ziyaret edeceğimi söyledim. Ancak, ziyaretim gecikince ikinci kez aradı. Makamına gittiğimde, TBMM yemek takımlarının Deniz Feneri Derneği'ne niçin verildiğine ilişkin konuda beni bilgilendirdi. Başka kuruluşlara da yardım yapıldığını söyledi. Ben, okullarda uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını, bu konuda Araştırma Komisyonu kurulması için başvurduğumu söyledim ve komisyonun oluşturulması için destek istedim. Bu konuda üzerine düşeni yapacağını söyledi. Bunun üzerine önergemi çektim. Ancak, başkan sözünü yerine getirmedi ve komisyon da kurulmadı. TBMM'den yardım alan derneğin ilişkileri ortaya çıktıkça, önerge vermekteki haklılığım da ortaya çıktı."

ARINÇ: EVET DERNEĞE VERDİĞİMİZ DOĞRU

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, TBMM'deki tabak, bardak, çatal, bıçak gibi malzemelerin Deniz Feneri Derneği'ne verildiğini doğruladı. CHP Milletvekili Ahmet Ersin'den önergesini çekmesi konusunda görüştüğünü kaydeden Arınç, şunları söyledi:

"TBMM Lojmanlarından çıkan malzemelerin bir kısmını okullara, kamu kuruluşlarına verdik. TBMM lokantasının malzemeleri yenilenince bunları da hayır kurumlarına vermek istedik. Alevi kökenli milletvekili Ali Rıza Gülçiçek'e de bunların bir bölümünün Cemevlerine de vermek istediklerini söyledim. 3 Cemevine kendi araçlarımızla yardımları götürüldü. Ahmet Ersin'e bu durumu anlattım ve yardım yapılan kuruluşların listesini açıklamamızın kırgınlıklara yol açacağını söyledim. Anlayışla karşıladı."

'ALLAH BELALARINI VERSİN'

Arınç, Deniz Feneri Derneği'ne TBMM Üstün Hizmet Ödülü verdiklerini, bu derneğin yetkililerinden aldığı bilgiye göre Almanya'daki derneğin isimlerini kullandıklarını, ilgilerinin olmadığının kendisine söylendiğini belirtti. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniz Feneri Derneği çok güzel çalışmalar yapıyordu. O yüzden ödüllendirmeyi uygun bulduk. Faaliyetlerinin bir bölümünden de haberdardım. TBMM'nin lokantası yenilenince eskileri bunlara verdik. Almanya'da aynı adı taşıyan dernek yöneticileri eğer yoldan çıktılarsa Allah belalarını versin” (Hürriyet)

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DEPREMLERDE 'CERN' ETKİSİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TEFTİŞ KURULU'NDA YOLSUZLUK

AFRİKA'DAN 300 İMAM GELİYOR
»  GÜNEYDOĞU YANIYOR BAŞBAKAN FENERE BEKÇİLİK YAPIYOR
»  İSTANBUL'UN MUHTARLARI TOPBAŞ'I ÇİZDİ
»  SULUKULEYE BM DESTEĞİ : YIKIMI DERHAL DURDURUN
»  ÖLEN KOCA'DAN İLGİSİZ KARISINA CİNNET GEÇİRTEN TUZAK
»  TOKİ'NİN YAPTIRDIĞI OKULA BABA İSMİ KRİZİ TBMM'YE GELDİ
»  HEYKELTRAŞ ABUZER'İN İSOT HEYKELİ Ş.URFAYA DİKİLDİ
»  ACUN, HİLE Mİ YAPIYOR?
»  MİDESİNDEN CEP TELEFONU ÇIKTI!
»  RİZE'Yİ KARIŞTIRAN İSRAİL İDDİASI
»  KANADOĞLU'NDAN YİNE GÜNDEMİ SARSACAK AÇIKLAMA
»  "ALANYA'YA BİKİNİ YASAĞI GELSİN"!
»  İZMİR'DE SERVİS FACİASI, 4 ÖĞRENCİ ÖLDÜ
»  ÖĞRETMENİN TACİZİ GİZLİ KAMERA'DA
»  İDO, 15 EYLÜL'DE KIŞ TARİFESİNE GEÇİYOR
»  ŞALVAR DAVASINA VALİLİK EL ATTI
»  SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE!
»  VALİ'DEN MÜDÜRE OKUL FIRÇASI
»  DENİZ FENERİ: YARDIM DUYGUSUNA İHANETİN DİĞER ADI
»  10 SAAT'TE KOLUNDAN PENİS YAPTILAR ERKEK OLDU
»  SİVAS KANGAL'DA HAMZEMİN GEÇİT FACİASI, 5 KİŞİ ÖLDÜ
»  EŞCİNSELLER "TOP" DİYEN RECEP İVEDİK'E ÇOK KIZGIN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.