Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5791
EURO
34,9915
IMKB
9.775,000
ALTIN
2.456,660
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ASIL İMAJI BOZDURANLAR DİYANET DEĞİL Mİ?
ASIL İMAJI BOZDURANLAR DİYANET DEĞİL Mİ?
 
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İsmailağa Camii'nin veriliş tarzının da Türkiye'nin uluslararası arenadaki imajını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.
 
14.9.2006 - 04:12
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 8-11 Eylül tarihlerinde Kızılcahamam'da gerçekleşen İl Müftüleri Semineri Sonuç Bildirgesi'ni basın toplantısıyla açıkladı.

Bardakoğlu, İsmailağa Camii'nin veriliş tarzının da Türkiye'nin uluslararası arenadaki imajını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

"Bütün insanlara aynı elbiseyi giydiremez, bütün zihinlere aynı formatı veremezsiniz" diyen Bardakoğlu, din görevlileri tarafından İslam dinini şekilci bir din olmadığını her fırsatta anlatıldığını dile getirdi.

'KİŞİLERİN YAPTIĞI MÜNFERİT HATALAR KURUMA MAL EDİLMEMELİ'

Aile bürolarına da değinen Bardakoğlu, şöyle devam etti: "Bazı illerde açılan Aile Büroları, Başkanlığımızca yürütülen dini aydınlatma hizmetinin yaygınlaştırılması, dinimizin aileye verdiği değerin anlatılması ve aile içinde dini değerlerin yaşatılması, töre cinayetleri, aile içi şiddet, kadına karşı ayrımcılık ve benzeri hususlarda halk arasında yerleşmiş bulunan yanlış dini kanaatlerin düzeltilmesi amacıyla hizmet vermektedir.

Bunu başka kurumların bu alanda yaptığı hizmet ile karşılaştırmamak gerekir. Taşın altına elimizi birlikte koymalıyız"Aile büroları hakkında zaman zaman basına yansıyan bazı haberlere gönderme yapan Bardakoğlu, insanın olduğu her yerde hatanın da olabileceğine dikkat çekti.

Bilgisizlik ve özensizlik, kişisel zaaf ve yetersizlik, denetim ve yönlendirme eksikliği gibi sebeplerle din görevlilerinden hizmet kusuru işleyenler, yanlış söz ve davranışlarda bulunanlar olabileceğini aktaran Bardakoğlu, "Görev yerine getirilirken kusurlu davranışlar olabilir.

Ancak bu sadece Diyanet'e özgü değil. İnsan unsurunun önemli olduğu her kurumda bu kusurlar da olabilir. Tabi biz bunların hiç olmaması gayretindeyiz" şeklinde konuştu. Bardakoğlu, münferit bazı olayların kuruma mal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

'BU YIL YAZ KUR'AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ OLDU'

Bu yıl Yaz Kur'an Kursu hizmetlerine büyük ilgi olduğunu belirten Bardakoğlu, bunda söz konusu kurslarda kur sistemine geçilmesinin, öğretici kılavuzların hazırlanarak öğreticilere ulaştırılmasının, insanlara iyi insan ve vatandaş olma bilinci kazandırılmasının etkili olduğunu söyledi.

'DİN GÖREVLİSİ AÇIĞI UZUN VADEDE ÇÖZÜLEBİLECEK GİBİ GÖRÜLMÜYOR'

"Ali Bardakoğlu, Türkiye'deki 70 bini aşkın din görevlisinin sadece yüzde 6'sının 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu vurguladı. Bardakoğlu, 15 bin camide ise din görevlisi bulunmadığını açıkladı.

Bu durumun pek çok sorun oluşturduğunu belirten Bardakoğlu, "Yükseköğretim görmüş eleman ihtiyacı ile ilahiyat fakültelerinin kontenjanlarını mukayese ettiğimizde ne orta ne de uzun vadede sorun çözülebilir olarak görünmüyor. " dedi.

Camilerde din görevlisi olmamasının sorun oluşturabileceğini defalarca dile getirdiklerini aktaran Bardakoğlu, "Din görevlisinin olmadığı camilerde, cemaat kendi din görevlisini kendi seçer. Bu durumun ne gibi sorunlara yol açabileceğini hep birlikte gördük, görüyoruz" diye konuştu.

Din hizmetlerinin sadece namaz kıldırma, hutbe okutma, vaaz verme ile sınırlı olmadığını aktaran Bardakoğlu; din görevlilerinin toplumdaki huzur ve barışının sağlanmasında da etkin olduğunu söyledi.

Din adamlarının; aile içi sorunlar, kadının maruz kaldığı ayrımcılık ve şiddet, insan hakları ihlalleri, töre cinayetleri, çevre duyarlılığı, kötü ve zararlı alışkanlıklarla mücadele gibi sosyal konularda da rol aldığını kaydeden Bardakoğlu, "Sosyal konularda ilgililere dini bilgi açısından rehberlik etmek, varsa yanlış dini anlayışları gidermek, bu alanda çalışan kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket etmek, uzman din görevlilerimizin sorumluluğu kapsamındadır" dedi.

'GÖSTERİŞLİ İFTAR DAVETLERİNDEN UZAK DURULMALI'

Öteyandan Bardakoğlu, Ramazan ayında gösteriş ve israfa kaçan iftar davetlerinden uzak durulması gerektiğini belirterek, "Bunlar yerine fakir ve muhtaçların da katıldığı sofralar tercih edilmeli" dedi.

Dünyanın Ramazan ayına acı ve gözyaşı ile girdiğini söyleyen Bardakoğlu, "Yakın çevremizde kin ve ihtiras devam ediyor. Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünya kaos yaşıyor" diye konuştu.

Bardakoğlu, Türkiye'nin birlik ve dirliğine yönelik saldırıların da son bulması temennisinde bulundu.

Ramazan'ın bir huzur ve sukunet ayı olduğunu söyleyen Bardakoğlu, iftar davetlerine de değindi. Bardakoğlu, "Ramazanı ona yakışan huzur ve sukunet ile geçirelim.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GENÇLER SEKSİ ARKADAŞTAN ÖĞRENİYOR

IRAK SINIRINDAKİ ASKERLERE PKK TACİZ ATEŞİ

MERYEM'E ÜCRETSİZ ESTETİK TEKLİFİ
»  ELEKTRİK KESİNTİSİNE TAZMİNAT GELİYOR
»  DENİZLERİN DURUMU VAHİM
»  MÜJDE, CEP TELEFONU BEYİN TÜMÖRÜ YAPMIYOR
»  HAPİS CEZASI YERİNE BİLGİSAYAR KURSU
»  ERCİYES'E KAR YAĞDI
»  ERDEK'TE DENİZ ÇEKİLDİ TEKNELER KARAYA OTURDU
»  HAVAALANINIDA KORKUTAN YANGIN
»  DARBECİLER YARGILANSIN MİTİNGİ
»  ASKERDEN KAÇAN OĞLUNU MİRASTAN MAHRUM BIRAKTI
»  METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI
»  BOŞANDIĞI KOCASI İLE KUYUMCU SOYDU
»  İSKEÇE MÜFTÜSÜ EMİN AGA VEFAT ETTİ
»  AŞIRI ZAYIF MANKENLERE PODYUMMA ÇIKMAK YOK
»  TÜKETİCİLE BOŞ SENET UYARISI
»  JİNEKOLOĞ'A VAJİNAMIN ŞEKLİNİ BOZDUN DAVASI
»  SALİHLİ'DE GENELEV KRİZİ!
»  YARIN GECE BERAAT KANDİLİ
»  HER ÜÇ ÇİFT'TEN BİRİ BOŞANIYOR
»  TRAFİK POLİSİ "KOCANIZ ÖLDÜ" DİYEMEDİ...
»  GENEL KURMAY'DAN ÇELİK YELEK AÇIKLAMASI
»  ANKARA'DA 5'LİK TOPLU TAŞIM KARTLARI KALDIRILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.