Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5358
EURO
45,4488
IMKB
9.196,000
ALTIN
4.284,970
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AYHAN ÇARKIN'DAN ŞOK EDEN İTİRAFLAR!
AYHAN ÇARKIN DAN ŞOK EDEN İTİRAFLAR!
 
Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, CHP milletvekili Hüseyin Aygün'e yeni itiraflarda bulundu
 
27.12.2011 - 17:16

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın ile dün yaptığı görüşmeye ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Aygün, "Çarkın'ın, 1990'lı yılların karanlıklarının aydınlatması için bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Hüseyin Aygün, Çarkın ile cezaevindeki görüşmesinin 4 saat sürdüğünü söyledi. Çarkın'ın, kendisine, 1986-1996 yılları arasında çeşitli görevleri sırasındaki faaliyetlerini anlattığını belirten Aygün, Çarkın'ın, bunların bir kısmını savcılığa da ilettiğini, bir kısmını ilk kez, bir kısmını da söylememek kaydıyla anlattığını kaydetti.

ÖLDÜRDÜKLERİ RÜYALARINA GİRİYOR

Aygün, Çarkın'ın, öldürdüğü ve gözaltında kaybettikleri ile yakınlarının, 19 yıldır rüyalarına girdiğini, öldürdüklerinin rüyalarına girmesiyle kendisiyle hesaplaşmaya başladığını söylediğini anlattı. Aygün, Çarkın'ın en çok Cumartesi Anneleri'ni rüyasında gördüğünü ifade etti.

Çarkın'ın, "bazı özel hareket mensuplarının canavarlaştığını, sevgililerini öldürdüğünü" iddia ettiğini belirten Aygün, "başıboş" cinayetlerden birinin de Kırıkkale'den Ankara'ya getirilen Metin Vural'ın öldürülmesi olduğunu söylediğini kaydetti.

Aygün, Çarkın'ın, "Benim vicdanım Mehmet Ağar gibi rahat değil" dediğini, Yeşil'in yaşadığını ve devletin korumasında olduğunu tahmin ettiğini kaydettiğini belirtti.

Aygün, Çarkın'ın anlatımına göre, 2012'de 20 yıldır kayıp olacak olan polis katili olarak lanse edilen Hüsamettin Yaman ve Soner Gül'ün, Çarkın ve ekibi tarafından soğukkanlılıkla öldürüldüğünü belirterek, "Öldürülenlerin yasal şekilde gözaltına alındığını ama kendilerinin, yasallık perdesi altında bir terör örgütü gibi çalıştıklarını söylüyor. Öldürdüğü insanlarının bir çoğunun korkmadığını, geri adım atmadığını, slogan attığını bu yüzden de bu insanlara hayranlık duyduğunu söylüyor. Üç parmak işareti, gördüm, duydum, biliyorum anlamına geliyormuş. Bu işin içinde yer alan diğer faillere de bir mesaj olduğunu gizlemiyor" diye konuştu.

MEVCUT MEZARLAR AÇILARAK GÖMÜLDÜLER
Hüseyin Aygün, Çarkın'ın, 15-20 kişiyi öldürmüş olabileceğini, buzdağının yalnızca küçük bir kısmını gösterdiğini, herkesin konuşması halinde tablonun ortaya çıkacağını anlattığını ifade etti.

Aygün, Çarkın'ın, Maltepe'de TİKKO üyesi olduğu iddia edilen silahsız 3 genci öldürdüklerini anlattığını, "Öldürüldükten sonra odalarına girdim, çayları henüz sıcaktı. Bu olaya da çok üzüldüm, rüyalarıma girdi" dediğini anlattı.

Ayhan Efeoğlu'nu, siyasi şubede işkence sonucu öldürdüğünü, cenazesinin bavul içinde kendilerine teslim edildiğini, "Biz işkence ekibi değil, infaz ekibiydik" dediğini söylediğini belirtti.

CHP'li Aygün, "Ankara dışı eylemler diye bir bölüm altında, Muş'ta 8 kişinin öldürülmesinden bahsetti. Kendisinin katılmadığını söylüyor ancak çok ayrıntılı anlattı. 1994 kışında, 3 araçla Muş'ta bu operasyon yapılmış, 8 kişi Muş merkez mezarlığına, mevcut mezarlar açılarak gömülmüş. Bunu anlatırken bir kaç kez ağladı. Gaziantep'e iki araçla, 20 kişi gittiklerini, 60 yaşında birini alıp, Maraş yolunda infaz ettiklerini söyledi. Bu olaylar ilk kez gündeme geliyor" diye konuştu.

Çarkın'ın, tahliye edilirse, delilleri bulabileceğini, anlattıklarını kanıtlayabileceğini dile getirdiğini belirten Aygün, "Kendi adıma Ayhan Çarkın'ın, 1990'lı yılların karanlıklarının aydınlatması için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun alt komisyonu da Çarkın ile görüşmesi gerektiğini düşünüyorum. Çarkın, 1990'lı yılların binlerce yargısız infaz ve gözaltında kaybetme politikalarının aydınlığa çıkması için bütün Türkiye toplumuna kapı açabilir. Kendisinde de böyle bir istek ve irade olduğunu dün cezaevinde gördüm. Muhtemelen bu görüşmeler, bundan sonra da sürecek. Benim için yararlı görüşmeydi" dedi.

İNTİKAM DEĞİL
Çarkın'ın, dünkü görüşmede samimi konuştuğunu, 1990'lı yılların aydınlanması için çaba harcadığı izlenimi bıraktığını, popülerlik gibi kişisel hesap güttüğüne inanmadığını, işlediği suçlardan dolayı vicdanını temizlemeye çalışan biri gibi göründüğünü dile getiren Aygün, "Ayhan Çarkın'dan intikam almak değil de bir dönemi temizlemek hedefimiz olmalı" dedi.

Çarkın'ın, isim telaffuz edip etmediğinini sorulması üzerine Aygün, "(Bu işin içinde bunlar vardı) diyerek, Başbakan isimleri de veriyor. Çok yüksek rütbe ve konumdaki figürlerin de isimlerini veriyor, (bunlar haberdardı) diyor" görüşünü ifade etti.

Çarkın'a, "Bunun adı kontrgerilla, Susurluk, Ergenekon muydu?" diye sorduğunu, "Emniyet Özel Hareket Şube Müdürlüğü" cevabını verdiğini savunan Aygün, Çarkın'ın, içinde itirafçı ve sivil görevlilerinin de olduğu en az 150 kişiden oluşan ekibin halen devam ettiğini söylediğini anlattı.(gazeteport)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK'NIN ANA KARARGAHINA GİRİLDİ!

ÇİÇEK: "HALK DALKAVUKLUĞU YAPILIYOR"

AYHAN ÇARKIN İLE GÖRÜŞEN CHP'Lİ!
»  AHMET ALTAN'DAN MÜTHİŞ BDP İDDİASI
»  ODA TV DAVASINDA YÜKSEK GERİLİM
»  YENİ AÇILIMIN 7 YENİ MADDESİ!
»  KUŞADASI BEŞİK GİBİ SALLANIYOR
»  EROĞAN'DAN KOŞANER'E JEST!
»  YILMAZ'DAN O AÇIKLAMAYA DÜZELTME!
»  TESLİM OLAN PKK'LIDAN ŞOK İFADE
»  GÜL'DEN MAAŞ SORUSUNA VETO!
»  ''ÖLÜM VE TECAVÜZ TEHDİTLERİ ALIYORUM''
»  MESUT YILMAZ,YUNANİSTAN'I KARIŞTIRDI
»  72 HAKİM VE SAVCI GÖREVE BAŞLADI
»  ''BDP, PKK'NIN UZANTISI''
»  BİSMİL'DE HAİN SALDIRI,1 ŞEHİT!
»  BU İDDİA ÇOK KONUŞULUR
»  SOYKIRIM YENİ BİR AB KRİTERİ OLABİLİR!
»  11 BİN LİRA İLE GEÇİNEMEYEN MİLLETVEKİLİ
»   SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ!
»  TÜRKÖNE'DEN TARTIŞMA YARATACAK AÇIKLAMA!
»  PKK'NIN EN BÜYÜK SIĞINAĞI BULUNDU
»  SİLİVRİ'YE 4 YILDIZLI YASAK
»  BEDELLİ, GÜRÜLTÜSÜ KAPAR PARA GETİRMEDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.