Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,8479
EURO
50,7498
IMKB
11.290,000
ALTIN
6.229,960
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 10 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
AYSEL TUĞLUK'TAN ÜRKÜTEN YORUM!
AYSEL TUĞLUK TAN ÜRKÜTEN YORUM!
 
VAN Bağımsız Millevekili Aysel Tuğluk, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile kurumun üst düzey yöneticilerinin savcılık tarafından ifadeye çağırılmasını değerlendirirken, AK Parti’yi bitirmeye yönelik bir proje olduğunu ileri sürdü
 
10.2.2012 - 18:44

Tuğluk, "Bunun zeminini de AKP kendisi yaratmıştır. Süreç, derin bir yaklaşım olup diyalog ve meseleyi çözmek istemeyen, İmralı’nın önünü kapatan bir yapı niteliği taşıyor. Uluslararası güçler her zaman bu işin içinde yer almıştır. MİT ve PKK arasındaki görüşmelerin tıkanması halinde iç savaş yaşanabilir. Böylesi bir sürecin eşiğindeyiz" dedi.

Van Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı ve Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Aysel Tuğluk, KCK soruşturması kapsamında PKK ile yapılan görüşmeler nedeniyle özel yetkili savcı tarafından MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı yöneticilerinin ifadeye çağrılmasını değenlendirdi. Tuğluk, Abdullah Öcalan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında yapılan görüşmelerin belirli bir seviyeye geldiğini fakat, görüşmelerin somutlaşmaması nedeniyle donduğunu söyledi. Tuğluk, "İmralı’da yapılan görüşmelere katılan ekibe yönelik bir soruşturmadır. Bu ekibe, ’Bir daha bu tür girişimlerde bulunmayın’ mesajı verilmek isteniyor. İmralı ile yeniden görüşmelerin yapılmaması amacı ile söz konusu soruşturma açıldı. Güvenlik stratejisinin devam etmesini isteyen ve aynı zamanda siyaseti tehdit eden bir operasyondur. Çünkü, bu görüşmeler siyasi iradenin izni ile yapıldı. Bunlar her kimse İmralı ile devletin görüşmesini istemeyen kesimlerdir. Bunların önünü AKP’nin kendisi açtı. Sınırsız yetkiyi mahkemelere kendisi verdi. Şimdi bu yetkilerle onu vurmaya çalışıyorlar. Yargının devletleşmesi gibi bir şey ortaya çıktı" dedi.

Tuğluk, yaşananlar karşısında AK Parti’nin alacağı tutumun son derece önemli olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Kürt sorununun çözümünü yargının kucağına bırakırsan sonu böyle olur. Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’de her alanda bir normalleşmeden söz etmek mümkün olmayacaktır. Bu süreç AKP’yi geri götürecektir. MİT müsteşarı Fidan olayı AKP’yi bitirmeye dönük bir projedir. Bunun zeminini de AKP kendisi yaratmıştır. Süreç, derin bir yaklaşım olup diyalog ve meseleyi çözmek istemeyen, İmralı’nın önünü kapatan bir yapı niteliği taşıyor. Uluslararası güçler her zaman bu işin içinde yer almıştır. MİT ve PKK arasındaki görüşmelerin tıkanması halinde iç savaş yaşanabilir. Böylesi bir sürecin eşiğindeyiz. Süreçten bir restleşmeye doğru gidilirse büyük bir kaos ve krize neden olur. Bu nedenle var olan operasyon, diyalog arayışının önünü kapatmak ve savaş istemek demektir. Yapılan operasyonla kriz ve savaş çıksın isteniliyor. Operasyon aynı zamanda bu görüşmeleri yaptıran siyaseti de tehdit ediyor. AK Parti bu durumu ön görüp yeniden bir diyalog süreci kurarsa belki bu gidişatın önü kesebilir."(MİLLİYET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN'I YÜCE DİVANDAN KİMSE KURTARAMAZ

BRİFİNGCİ İSTİHBARATÇI HEDİYE GÖNDERMİŞ!

DİYARBAKIR'DA CHP'YE KAYYUM ŞOKU!
»  "BU ÇATIŞMADAN ERDOĞAN GÜÇLÜ ÇIKAR"
»  CHP'DEN MİT AÇIKLAMASI!
»  "BİR UMUT VE UZLAŞMA BAŞLANGICI"
»  EMİNE ERDOĞAN: ELİTİST OLMALIYIZ
»  HAYA EDİN BİRAZ YA..
»  MAHKEMEDEN KILIÇDAROĞLU'NA İYİ HABER
»  BALBAY, MECLİS'E SORU ÖNERGESİ VERECEK!
»  "KÜRSÜ İŞGALİ DEĞİL, DİRENİŞ YAPTIK"
»  CHP'Lİ VEKİL'DEN HAKAN ŞÜKÜR'E ÇAĞRI
»  ÜCRETLİ YORUMCU OLUR, ÜCRETSİZ DOKTOR...
»  BRİFİNG TALİMATI KİMDEN?
»  CHP'DE PARTİ İÇİ ANLAŞMAZLIK!
»  "ERDOĞAN DİNDAR GÖRÜNÜMLÜ DİN TÜCCARI"
»   BAHÇELİ: “CHP, AKP’NİN SERUMUDUR”
»  "DİNDAR NESİL SÖYLEMİ TEKÇİ ZİHNİYET"
»  “AKP, DAMAT FERİT’TEN FEYİZ ALIYOR"
»  ERDOĞAN'A JET YANIT!
»  WASHINGTON POST'A İÇİNİ DÖKTÜ!
»  KILIÇDAROĞLU'NA ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER!
»  ''ASLA İHALE TAKİPÇİSİ OLMAYACAĞIM''
»  MHP'YE GÖRE KÜRT MESELESİ SİYASİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.