Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
42,5657
EURO
49,6554
IMKB
11.007,000
ALTIN
5.759,000
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 9 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Adıyaman'da Gazetecilere Polis Şiddeti
Adıyaman da Gazetecilere Polis Şiddeti
 
Adıyaman’da intihar eden bir polis memuruyla ilgili haberi takip eden muhabirler bir grup polisin sözlü ve fiziki müdahalesine uğradı. Olay, Adıyaman’daki gazeteciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı.
 
8.12.2025 - 09:08

İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru, Altınşehir Mahallesi’ndeki dairede tabancayla yaşamına son verdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan incelemenin ardından cenaze Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Polis memurunun ölüm nedenine ilişkin soruşturma sürerken, olayın meydana geldiği apartman çevresinde basın mensupları da gelişmeleri takip etmeye başladı.

Anadolu Ajansı muhabirleri O.P. ve A.G, bina çevresinde görüntü aldıkları sırada polislerin hakaretleri ve fiziki müdahalesiyle karşılaştı.

Olay anında gazeteciler darbedilirken, basın kartı göstermeye çalışan muhabirlerin sert bir şekilde uzaklaştırıldığı dikkati çekti.

Yaralanan gazeteciler, olay yerinde ambulanstan yardım alamadıkları için kendi imkânlarıyla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek tedavi oldu. Darbedilen muhabirlerin, saldırıya karışan polis memurları hakkında şikâyetçi olacakları öğrenildi.


“BASINA YÖNELİK ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ”

Saldırının sosyal medyada yayılmasıyla birlikte Türkiye genelinde birçok gazeteci ve meslek örgütü olaya tepki gösterdi. Basın meslek kuruluşları, yaşananların “görev başındaki gazetecilere yönelik ağır bir saldırı” olduğunu vurgulayarak, olayın tüm yönleriyle incelenmesini talep etti.

Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek ve Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Dernek Başkanı Murat Çeliker, bu tür müdahalelerin basın özgürlüğüne açık bir tehdit olduğunu ifade ederken, diğer meslek örgütleri de polislerin görüntü almaya çalışan gazetecilere şiddet uygulamasının hukuken hiçbir gerekçeyle savunulamayacağını belirtti.

Gazeteci örgütleri, saldırıya karışan polislerin tespit edilerek görevden uzaklaştırılmasını ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesini talep etti



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Uğur Dündar’ın Yeni Adresi Halk TV Oldu

Sözcü TV’de Yeni Dönem Resmen Başladı!

Uğur Dündar Sözcü'den Ayrıldı
»  Sözcü TV'de Yeni Görevlendirmeler
»  Sözcü TV'de Yılmaz Özdil Kıyımı
»  Fatih Alyalı Sessizliğini Bozdu!
»  Fatih Altaylı'dan Geri Dönme Kararı
»  Mesut Yar, Habertürk’le Yollarını Ayırdı
»  8 Gazeteci Hakkında Beraat Kararı
»  Fatih Altaylı Kararına Yoğun Tepki
»  Fatih Altaylı'ya 4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası
»  TGC 49.Sedat Simavi Ödülleri Açıklandı
»  Fatih Altaylı İçin Kader Günü
»  TELE1'de Kayyum Kıyımı İddiası
»  Nagehan Alıç Medya Ombudsmanına Konuştu
»  Tele 2 Alkışlarla Yayına Başladı
»  Acun Ilıcalı'dan Dikkat Çeken TV8 Kararı
»  Hürriyet Ankara Matbaasını Kapattı
»  BBC Trump'tan Özür Diledi
»  Nagehan Alçı TGRT'den Ayrıldı
»   Ekotürk TV 26 Milyona Satıldı
»  Selvi'den Mehmet Muş'a CNNTÜRK Tepkisi
»  Ahmet Hakan'dan Kütahyalı'ya Sert Sözler
»  Now TV RTÜK Tarafından Kapatılabilir!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.