Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
46,2690
EURO
53,5644
IMKB
13.938,480
ALTIN
6.277,079
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Akın Gürlek'ten AP'ye Yanıt
Akın Gürlek ten AP ye Yanıt
 
Avrupa Parlamentosu'nda oylanması planlanan Türkiye raporu taslağında Adalet Bakanı Akın Gürlek'in yaptırım listesine alınmasının önerildiği iddiaları gündeme gelirken, Gürlek'ten açıklama geldi.
 
13.6.2026 - 16:35

Avrupa Parlamentosu'nda görüşülmesi beklenen Türkiye raporu taslağına ilişkin ortaya atılan iddialar, Ankara'nın gündemine taşındı. Taslak metinde Adalet Bakanı Akın Gürlek'in yaptırım listesine alınmasının ardından Akın Gürlek'ten açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye Cumhuriyeti, demokratik hukuk devleti ilkesine bağlı, köklü devlet geleneğine sahip, bağımsız ve egemen bir ülkedir. Türk yargısı, kararlarını anayasa, kanunlar ve milletimiz adına sahip olduğu yargı yetkisi çerçevesinde verir.

Türkiye’de devam eden yargı süreçlerini çarpıtarak, henüz kovuşturması devam eden dosyalar üzerinden siyasi kampanya yürütmek; Türk yargısına ve şahsıma yönelik mesnetsiz ithamlarda bulunmak, ancak ideolojik ön yargılarla izah edilebilir bir tutumdur.

Avrupa Parlamentosu’nun bazı çevrelerince körüklenen bu siyasi içerikli yaklaşım, bu kişilerin temsil ettiği kurumların güvenilirliğini zedelemektedir. Bizim için asıl olan, Aziz Milletimizin vicdanı ve bağımsız Türk mahkemelerinin kararlarıdır.

Avrupa Parlamentosu raporları tavsiye niteliğinde siyasi metinler

Avrupa Parlamentosu raporları ise tavsiye niteliğinde siyasi metinlerdir. Bu metinler üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı kurumlarını hedef almak, milli iradeye ve devletimizin egemenlik haklarına yönelmiş beyhude bir çabadır.

Belediyecilik döneminden seçim kampanya süreçlerine kadar farklı başlıklarda tartışma konusu olmuş bir Avrupa Parlementosu üyesinin, kendi siyasi kariyerine ilişkin kamuoyuna yansıyan şeffaflık, etik ve hesap verebilirlik tartışmalarına bakması da yerinde olacaktır.

Türkiye; terörle, organize suç örgütleriyle, yolsuzlukla ve her türlü hukuksuzlukla mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Bu mücadele ne içeriden ne de dışarıdan yürütülen siyasi baskı kampanyalarıyla sekteye uğratılamaz.

Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti yargısını baskı veya vesayet altına alabileceği zehabına kapılmasın. Milletimizin huzuru, devletimizin bekası ve hukuk düzenimizin korunması için görevimizi yapmaya devam edeceğiz.'



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Erdoğan'dan CHP'ye İlginç Benzetme

Hakim ve Savcılarda Görev Yeri Değişimi

Yardıda Yeni Düzenlemeler Yolda
»  Tanju Özcan CHP'den İstifa Etti
»  Nato'da Deprem Etkisi Yaratan Yeni Plan
»  CHP'de Yeni İhraç Listesi İddiası
»  "CHP'deki Kriz Milletin Sorunudur"
»  Beyaz Et Sektöründe 13 Şirkete Kayyum
»  CHP'de 5 İsim İhraçlara Karşı Çıktı!
»  CHP'li Silivri Belediyesine Operasyon
»  Petrol Fiyatlar 90 Doların Altına İndi
»  CHP'de İç Savaş Devam Ediyor
»  "Artık Kurultayın Toplanmaması Suçtur"
»  Erdoğan ve Özgür Özel Kafa Kafaya
»  Özgür Özel Ekibi PM'den İstifa Ediyor
»  CHP'de Dokunulmazlık Hesabı
»  CHP'de Gözler Bu Kez Parti Meclisinde
»  Trump:.Anlaşma Olmazsa Yine Vururuz
»  Trump Dediğini Yaptı,İran'ı Vurdu
»  İhracı İstenen Vekillerden Sert Tepki
»  Özel'e Yakın 9 İsme İhraç Talebi
»  Özel'in Manisa Ekibine Operasyon!
»  Kılıçdaroğlu Son Anda Masadan Kalktı
»  Erdoğan'dan Yeni Süreç Talimatı İddiası
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.