Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
46,6380
EURO
53,1651
IMKB
14.274,020
ALTIN
6.074,485
 
Hava Durumu ANKARA
17 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Akaryakıtta ÖTV Zammı Kapıda!
Akaryakıtta  ÖTV Zammı Kapıda!
 
Akaryakıt fiyatlarında bugün değişiklik beklenmezken, temmuz ayında yürürlüğe girecek otomatik ÖTV güncellemesiyle benzin, motorin ve LPG fiyatlarının artması öngörülüyor. Hesaplamalara göre benzinde litre başına 2,66 TL, motorinde 2,84 TL, LPG’de ise 1,22 TL artış bekleniyor.
 
29.6.2026 - 09:19

Akaryakıt fiyatlarında bugün için herhangi bir tabela değişikliği beklenmiyor. Ancak temmuz ayında uygulanacak otomatik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) güncellemesi nedeniyle benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yeni artışların gündeme gelmesi bekleniyor.

Akaryakıtta maktu ÖTV tutarları, her yıl ocak ve temmuz aylarında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son altı aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) verileri doğrultusunda yeniden belirleniyor.

Akaryakıt piyasası uzmanı Cahit Saraçoğlu'nun hesaplamalarına göre, Temmuz 2026 döneminde ÖTV kaynaklı artışın benzinde litre başına 2,66 TL, motorinde 2,84 TL, LPG'de ise 1,22 TL olması bekleniyor.

BENZİN 65 TL SINIRINA YAKLAŞACAK

Beklenen artışın pompaya doğrudan yansıması halinde İstanbul Avrupa Yakası'nda 62,29 TL olan benzinin litre fiyatının yaklaşık 64,95 TL'ye yükselmesi öngörülüyor.

İstanbul Anadolu Yakası'nda 62,11 TL olan benzinin litresinin ise yaklaşık 64,77 TL'ye çıkması bekleniyor.

Ankara'da benzinin litre fiyatının 63,23 TL'den 65,89 TL'ye, İzmir'de ise 63,50 TL'den 66,16 TL'ye yükselmesi hesaplanıyor.

MOTORİN 68 TL'YE DAYANACAK

Motorin fiyatlarında da temmuz ayıyla birlikte dikkat çekici bir artış bekleniyor.

İstanbul Avrupa Yakası'nda litre fiyatı 64,57 TL olan motorinin yaklaşık 67,41 TL'ye, Anadolu Yakası'nda ise 64,39 TL'den 67,23 TL'ye yükselmesi öngörülüyor. Ankara'da motorinin litre fiyatının 65,64 TL'den 68,48 TL'ye, İzmir'de ise 65,92 TL'den 68,76 TL'ye çıkması bekleniyor.

LPG'DE DE ZAM BEKLENİYOR

LPG'de litre başına 1,22 TL'lik ÖTV artışı hesaplanıyor.

Buna göre İstanbul Avrupa Yakası'nda 31,99 TL olan LPG'nin litre fiyatının 33,21 TL'ye, Anadolu Yakası'nda ise 31,39 TL'den 32,61 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Ankara'da LPG'nin litre fiyatının 33,19 TL'ye, İzmir'de ise 33,01 TL'ye çıkabileceği tahmin ediliyor.

Söz konusu fiyatlar, beklenen ÖTV artışının pompa fiyatlarına doğrudan yansıması halinde oluşacak hesaplamalara dayanıyor. Nihai fiyatlar, dağıtım şirketlerinin fiyat politikaları ile döviz kuru ve uluslararası petrol fiyatlarındaki değişime bağlı olarak farklılık gösterebilir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Altın Fiyatları Yine Sıkıntılı

İcrada Dosya Sayısı 25 Milyonu Aştı!

Zorlu Grubundan Yapılandırma İsteği
»  Benzinde 99 Kuruş İndirim
»  Gram Altın 6 Bin TL'nin Altına İndi
»  Emekliye ÖTV'siz AraçtaSon Durum!
»  Emekli Böyle Fakirlik Görmedi
»  Anzer Balının Satış Fiyatı Belli Oldu
»  Petrol Ve Altında Sert Hareket!
»  ABD'de Benzin Fiyatları Düşüşte
»  Altın Yatırımcısı Endişeli
»  Altın Ve Gümüşte Yeni Dalga
»  Altın Eridikçe Eridi!
»  Benzine İndirim Geliyor
»  Motorine üst üste üçüncü indirim geldi!
»  Fed Kararını çıkladı,Altın Sert Düştü
»  Beyaz Et'te Kayyım Kararı İptali
»  Ünlü Market Zİnciri Banka Kuruyor
»  Altının Gözü Kulağı FED'de
»  Petrol 3 Ayın En Düşük Seviyesine İndi
»  Kırmızı Ete Dev Zam!
»  Konut Fiyatları Yükseldi
»  Motorinde İkinci İndirim Yolda
»  Kamu Alacaklarına Taksit Düzenlemesi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.