Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3181
EURO
35,0783
IMKB
9,080
ALTIN
2.307,390
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Altın Yine Dip Seviyesinde
Altın Yine  Dip Seviyesinde
 
Altın fiyatları, başlıca merkez bankalarının enflasyonu düşürmek için daha sıkı para politiksına gitmesiyle ve doların yükselmesiyle iki buçuk yılın dip seviyesini gördü.
 
26.9.2022 - 12:11

Altın fiyatları merkez bankalarının sıkı para politikalarına devam etmesiyle ve dolardaki yükselişin etkisiyle geri çekilmeye devam etti.

Altının ons fiyatı geçen hafta yüzde 1,9 değer kaybetmesinin ardından bugün 1627 dolarla Nisan 2020’den bu yana düşük seviyeye geriledi. Sonrasında kısmen toparlanan değerli metal sabah saatlerinde 1646 seviyesinde işlem gördü.

Böylece değerli metal 2020’deki rekor seviyesinin yüzde 20 altında işlem görerek ayı piyasasını test etti. Parasal sıkılaştırmanın büyüme beklentilerini gölgelemesiyle birlikte yatırımcılar güvenli liman olarak altın yerine ABD dolarına yöneldi.

Yatırımcıların doları tercih etmesi ekonomik riskler söz konusu olduğunda güvenli liman olarak görülen altının bu özelliğini şimdilik rafa kaldırdı. Altının herhangi bir faiz getirisinin olmaması, doların faizinin artması nedeniyle değerli metalin fiyatlarını baskılıyor.

‘RESİM KIYMETLİ MADENLER İÇİN OLUMLU DEĞİL’
Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten’de uzmanların konu ile ilgili yorumunda piyasa koşullarının daha zorlu hale geldiği belirtilerek öngörüde bulunmanın zor olduğu hatırlatıldı.

Bültende, “Tahmin yapmak zorlaştığında ekonomik aktivitelerin de iyiye gitmeyebileceği ihtimali artıyor. Yatırımcıların risk iştahı azalıyor. Güvenli liman aracı altın ise güçlü dolar ve yüksek tahvil faizleri sebebi ile bu dinamiği fırsata çeviremiyor” ifadelerine yer verildi.


Günlük altın yorumunda ayrıca, “Projeksiyonlar enflasyonla mücadelenin süreceği, bunun da ekonomide yavaşlamaya yol açacağı şeklinde. Para politikaları bir süre daha sıkı olmayı sürdürecek gibi gözüküyor. Bu resim kıymetli madenler için olumlu değil” ifadeleri kullanıldı.

KRİTİK VERİLER İZLENECEK
Önümüzdeki hafta, ABD enflasyon verilerinin açıklanacak olması ve Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard ile New York Fed Başkanı John Williams gibi bazı yetkililerinin yapacakları konuşmalar nedeniyle altın piyasası yeni bir oynaklıkla karşı karşıya kalabilir.

Bu hafta açıklanacak yoğun veri gündeminin yanı sıra merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını aktaran analistler, döviz piyasasındaki hareketlerin de yakından izleneceğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde, Almanya’da Ifo Endeksleri ve ABD’de Dallas Fed İmalat Sanayi Endeksi’nin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1620 ve 1600 doların destek, 1670 ve 1690 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM
Geçen hafta düşüş eğilimini üst üste iki haftaya taşıyarak yüzde 1,9 değer kaybeden altının ons fiyatı, bugün 1627 dolarla Nisan 2020’den bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından gelen tepki alışları ile 1646 dolar seviyesinde dengelendi.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya ise yükselişle başlamasının ardından sabah saatlerinde önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 976 liradan işlem gördü. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1610 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 550 liradan satıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Dolar Haftaya Rekorla Başladı

Sterlin ve İngiliz Varlıkları Tepetaklak

Kredilere Sigorta Düzenlemesi
»  Toki'den Yüzde 25 İndirim Kampanyası
»  "Merkez Bankası Faiz İndirecek"
»  "Asgari Ücret 7 Bin 500 TL Olcak"
»  Küresel Piyasalarda FED Kasırgası
»  Otomobil Kasko Fiyatları El Yakıyor
»  Dolar İçin Kritik Uyarılar
»  Almanya'da Enflasyon Rekoru!
»  Bunu Yapan Toki Kurasına Katılamayacak!
»  Motorinde Bu Gece İndirim Var!
»  'Dolar Kuru Patlayacak' İddiası
»  Motorinde İndirim Müjdesi
»  Tarım Enflasyonu Yüzde 142!
»  ABD'de EnflasyonSonrası Fed Beklentileri
»  ABD'de Enflasyon Rakamları Açıklandı
»  Cari Denge 4,1 Milyar Dolar Açık Verdi
»  Dolarda Gözler ABDEnflasyonunda
»  İslem Memiş'den Altın Fiyatları Yorumu
»  Fed'den Faiz Artırımına Devam Mesajı
»  Yeni Sosyal Yardım Paketi Yolda
»  Gram Altın Bin Liranın Altında!
»  Bankalar Kar Rekoru Kırıyor!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.