Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,8993
EURO
46,8971
IMKB
9.405,000
ALTIN
4.200,610
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ankara'da Toplu Taşımda Yeni Düzenleme
Ankara da Toplu Taşımda Yeni Düzenleme
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), metro ve otobüs ring hatları arasında yapılacak ilk aktarmaların ücretsiz olacağını açıkladı. İşte detaylı bilgiler..
 
29.6.2025 - 08:43

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), EGO Genel Müdürlüğüne bağlı metro istasyonları ile otobüs ring hatları arasında yapılacak ilk aktarmaların ücretsiz olacağını bildirdi.

ABB'den yapılan açıklamaya göre, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve başkentlilerin toplu taşıma hizmetinden kesintisiz bir şekilde faydalanmasını sağlamak amacıyla, 1 Temmuz'dan itibaren kent genelinde ücretsiz aktarma uygulanmaya başlanacak.

Yeni uygulama kapsamında, Keçiören, Altındağ, Pursaklar, Akyurt, Çubuk, Kalecik, Sincan, Etimesgut ve Eryaman'da otobüs-metro ring hattı hizmete alınacak.


Yeni ring hatları, 1 Temmuz, 21 Temmuz ve 18 Ağustos 2025'te üç etap halinde hizmete girecek.

1 Temmuz'da Dışkapı Metro İstasyonu'na "405-1, 415-1, 418-1, 443-1, 446-1, 461" numaralı hatlar, Bilkent Metro İstasyonu'na ise "530-1, 611-1, 612-1, 632-1, 641-1" numaralı hatlar düzenli ring seferlerine başlayacak. Ayrıca, Tarım Bakanlığı Metro İstasyonu'na da aktarma imkanı sağlanacak.

ÜCRETSİZ ULAŞIM

ABB Meclisi kararıyla 62-64 yaş arasındaki vatandaşlar, kişiselleştirilmiş akıllı ulaşım kartlarıyla 10.00-16.00 ve 19.00-24.00 saatleri arasında EGO otobüslerini, metro ve Ankaray'ı ücretsiz kullanabilecek.

Açıklamada uygulamaya ilişkin görüşlerine yer verilen EGO Genel Müdürü Adem Yılgın, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası Ankara'nın yoğun bir göç aldığını belirtti.

Yılgın, son bir yılda yüzde 16,5 artışla 396 bin aracın Ankara trafiğine katıldığını ve mesai saatleri çıkışında yoğun bir trafik oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"EGO otobüslerimiz bünyesinde ilk aktarmalarımız otobüsten raylıya, raylı sistemden otobüse ücretsizdir. Uygulama 1 Temmuz itibarıyla 12 güzergahta başlayacak. İlerleyen süreçte üç farklı noktada 44 güzergahta uygulamayı tamamlamış olacağız. Uygulama neticesinde Çubuk'tan binen bir vatandaşımız Çayyolu'na kadar tek biletle, metro ring hatlarını kullanarak ücretsiz seyahat etme hakkına sahip olacak. Metro ring hatlarımızı kullanan vatandaşlarımızdan aktarma ücreti alınmayacak ve bu uygulama sadece EGO otobüslerimizde geçerli olacak."

Vatandaşlar, hareket saatleri ve güzergah bilgilerine EGO CEP'te mobil uygulaması ile "www.ego.gov.tr" adresinde yer alan Şehir İçi Ulaşım Bilgi Sistemi üzerinden ulaşabilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Mehmet Şef'in Yaprak Sarması Günden Oldu

İmam Hatip Mezuniyeti Dilipak'ı Kızdırdı

9 İl için Sarı Kodlu Uyarı
»  Antalya'da Orman Yangını Çıktı!
»  Yeşil Pasaporta da Vize Korkusu
»  Sıcaklık 41 Dereceyi Görecek
»  Gençler Ülkeyi Terk Ediyor!
»  Bedelli Askerlik Ücretine Zam Geliyor
»  Bitki Çayları Artık Eczanede Satılacak!
»  Ankara'da Gaz Sızıntısı Faciası,2 Ölü
»   İstanbul'da Ormana Giriş Yasağı
»  Çok Sayıda İl İçin Sağanak Uyarısı
»  İBB'nin Kreş Ücretlerine Yüzde 100 Zam!
»  İzmir'de Trende Vahşet
»  Her 4 Kişiden 1'i İcralık Oldu
»  İşsizlerin Yüzde 25'i Üniversiteli
»  Survivor'da Şampiyon Belli Oldu!
»  Survivor Sahra Işık'ın En Mutlu Günü
»  Bayramda Kesilen Cezalar İptal Ediebilir
»  Sakallar Mikrop Yuvası mı ?
»  Yaşlı Sürücülere Kötü Haber!
»  CHP Milletvekili Gürer'in Acı Günü
»  Plaj Ücretlerine Yüzde 300 Zam
»  Miras Kavgası Kanlı Bitti!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.